Street-art | Blog & Online Gallery -

Nick Walker

Posted on 21st mei 2014 in Blog, Street artists

Nick Walker behoort tot de meest bekende, en ook zeker meest populaire, streetartists van de wereld. Hij werkt met stencils en maakt de stencilafbeeldingen af met graffiti art. Zijn werken zijn indrukwekkend, van eenvoudig mooi tot gecompliceerd verbazingwekkend. Hij werd geboren in het Engelse Bristol, in 1969 en begon zijn carriere in de vroege jaren tachtig in de graffiti scene.

Nick1

 

Omschrijving: Nick Walker maakt zowel streetart op muren als op prints.

Bron: www.postersandprintsblog.com

 

De jaren tachtig vulde Nick Walker met het maken van graffiti krabbels, maar begin jaren negentig realiseerde hij zich dat er meer mogelijk moest zijn en dat hij meer zou kunnen bereiken. Hij startte eerst met het werken met stencils en in 1992 begon hij de stencils te combineren met werken uit de losse pols. Hij bewerkt de fotografische afbeeldingen met zijn unieke graffitistijl en probeert voortdurend ironie en humor in zijn kunstwerken te leggen. Zelf ziet hij zijn werk als een uitvlucht van alle narigheden in het leven en als hij deze uitvlucht de ellende ook bij zijn publiek kan bereiken met zijn werken, dan heeft hij zijn doel bereikt.

Nick2

 

Omschrijving: Nick Walker presenteert zijn prints vrijwel altijd zelf.

Bron: www.arrestedmotion.com

 

Nick Walker is voor veel jongere streetartists een inspiratie geweest, en dat zal hij ook altijd blijven. Hij neemt deze rol met trots aan en doet er dan ook alles aan om de straatkunstenaars van nu te inspireren tot meer. Zo houdt hij zich nooit vast aan een bepaalde stijl of een vast ontwerp. Hij blijft voortdurend innoveren in zijn werk en komt steeds opnieuw met moderne werken die passen binnen de trends van nu. Wel vindt hij het belangrijk dat zijn werken tot nadenken aanzetten.

Nick3

 

Omschrijving: ‘Butterflies’ in Bristol, Engeland – Nick Walker.

Bron: www.unurth.com

 

Je zou wel kunnen zeggen dat Nick Walker er een geheel eigen stijl op na houdt. Hij maakt beeldtaal van graffiti door ingewikkelde sjablonen te combineren met de vrijheid van zijn spuitbus. Het is een stijl die je niet veel terug ziet bij andere streetartists en dan maakt Nick Walker uniek. Hij maakt kunstwerken op muren, maar houdt zich voornamelijk ook bezig met het maken van prints op doek, canvas en papier. Hij heeft al diverse grootse tentoonstellingen op zijn naam staan en zijn prints worden voor behoorlijke bedragen verkocht.

 

Nick Walker is niet iemand die bang is zichzelf te laten zien. Hij geeft zijn fans graag een kijkje in zijn leven als kunstenaar en heeft een video opgenomen waarin hij zich aan het voorbereiden is op een solotentoonstelling in Los Angeles. In deze video kun je zowel de kunstenaar zelf als zijn werken bewonderen.

Omschrijving: Nick Walker laat zien hou hij zich voorbereidt op een solotentoonstelling in LA.

Bron:YouTube

 

Uitverkochte shows en tentoonstellingen zijn voor Nick Walker niet vreemd. Zijn fans en verzamelaars gaan tot het uiterste om de nieuwste print in handen te krijgen. Zowel in Londen als in LA heeft hij meerdere uitverkochte shows gepresenteerd en het is zelfs voorgekomen dat fans meer dan 24 uur in de wachtrij hebben gestaan voor een print. Het is dan ook niet vreemd dat Nick Walker al vaker de voorpagina van grote Amerikaanse kranten heeft gehaald, zeker toen hij ietwat spotte met de Mona Lisa.

Nick Walker’s instantly recognisable style and humour have gained him a worldwide following.

Nick4

 

Omschrijving: Nick Walker had het lef te spotten met Mona Lisa.

Bron: www.artofthestate.co.uk

 

 

 

Obey

Posted on 18th april 2014 in Blog, Street artists

Obey werd geboren op 15 februari 1970 in de plaats Charleston, South Carolina. Zijn echte naam is Frank Shepard Fairey, roepnaam Shepard, en hij trouwde in de jaren negentig met Amanda Fairey. Obey, ook wel bekend van Obey Giant, wist al vroeg wat hij wilde in het leven en had daarom de mogelijkheid al vroeg toe te werken naar een carrière in de kunstwereld. Hij ging naar de Rhode Island School of Designs, waarna hij al snel een bekend streetartist werd.

 

Obey1

 

Omschrijving: Obey heeft enkele gigantische werken op zijn naam staan.

Bron: www.tricorder.at

 

Obey had van huis uit helemaal geen achtergrond in de kunst. Zijn vader was arts en zijn moeder was een makelaar van onroerend goed. In zijn jeugd hield hij van skaten en zo ontdekte hij zijn talent. Hij begon zijn carrière met het maken van tekeningen op skateboards, waarna hij ging tekenen op kleding en zo steeds een stapje verder ontwikkelde. Hij gebruikte in die tijd nog geen stencils en deed alles uit de losse pols.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Omschrijving: Een indrukwekkend werk van Obey, op een oud pand in Brooklyn.

Bron: www.brooklynstreetart.com

 

Als grafisch ontwerper heeft Obey het ver geschopt en ook als illustrator is hij zeker niet mis. Hij werd bekend door het opzetten van een sticker-campagne, die op dat moment ook wel bekend stond als ‘Andre the Giant Has a Posse. In 2008 haalde hij een stunt uit die zijn naam echt op de lijst van populaire streetartists zette. Hij maakte een poster met Barak Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, met de naam ‘Hope’. Deze poster werd wereldwijd bekend en heeft ervoor gezorgd dat Obey vandaag de dag wordt gezien als één van de beste en meest invloedrijke streetartists van dit moment.

 

Obey3

 

Omschrijving: De Barak Obama ‘Hope’ poster maakte Obey in één klap bekend.

Bron: www.rexmonkey.com

 

Obey heeft het zeker gemaakt met zijn werken. Maar weinig streetartists worden geselecteerd om hun werken te mogen tentoonstellen in grote musea en expositieruimten. De werken van Obey zijn onder meer te zien in het Museum of Modern Art in San Diego, het Museum of Modern Art in New York, Het Los Angeles County Museum of Art, de National Portrait Gallery in Washington en het Victoria and Albert Museum in Londen. Ook in musea in onder meer Richton en Boston zijn zijn werken te bewonderen.

 

Obey4

 

Omschrijving: Barak Obama ‘Hope’ – Obey.

Bron: www.banksyforum.proboards.com

 

Pas in 2009 kreeg Obey de mogelijkheid om een tentoonstelling in een kunstmuseum te organiseren, dus als je het zo bekijkt heeft zijn loopbaan een echte run genomen na het maken van de ‘Hope’ poster. Hij hield zijn eerste tentoonstelling in het Institute of Contemporary Art in Boston, onder de naam Supply & Demand. In deze tentoonstelling presenteerde hij meer dan 250 werken, waaronder zeefdrukken, houtwerken, kunstwerken op canvas en metaal, stencils, collages en stickers.

 

Obey5

 

Omschrijving: Andre The Giant duikt op de meest vreemde plaatsen op.

Bron: www.rexmonkey.com

 

Veel werken van Obey worden tijdens tentoonstellingen en shows vastgelegd op camera, en  ook zelf is hij veel te zien op beeld. Hij is dan ook enthousiast naar zijn fans toe en loopt zeker niet weg voor een leuk gesprek.

 

 

 

Omschrijving: Een overzicht van de werken van Obey.

Bron:YouTube

 

Andre the Giant is nog altijd de meest bekende personage van Obey. Deze reusachtige man heeft naar zijn eigen zeggen geen enkele betekenis. Het is juist het doel om mensen in de sticker, waarop The Giant staat afgebeeld, te laten zoeken naar een betekenis, te laten nadenken over de bedoeling ervan, zonder dat daar ooit een conclusie uit zal komen.

 

tags:

Pipsqueak Was Here!!!

Posted on 15th maart 2014 in Blog, Street artists

 

Pipsqueak Was Here!!! is natuurlijk een vreemde naam voor een streetartist, maar als je indruk wilt maken, dan heb je natuurlijk ook een bijzondere naam nodig! Het gaat hier niet om één straatkunstenaar, maar om twee! Het duo, Willem en Denise, laten zich altijd leiden door hun eigen interesses wanneer zij hun kunstwerken maken. Het Nederlandse duo heeft al talloze indrukwekkende kunstwerken gemaakt, zowel binnen als buiten.

Pips1

 

Omschrijving: Een nieuw werk van Pipsqueak Was Here!!! – Januari 2013.

Bron: www.pipsqueakwashere.blogspot.com

 

De kunstwerken van Pipsqueak Was Here!!! is actueel en grijpt altijd de meest up to date onderwerpen aan. Wereldnieuws wordt aangepakt en omgezet in een uniek stuk kunst van hoog niveau. Willem en Denise werken slechts deels samen. Wanneer er een onderwerp is, gaan zij afzonderlijk van elkaar op het internet meer informatie zoeken en maken zij ieder een eigen ontwerp op basis van hun ondervindingen. Hierna worden de ontwerpen naast elkaar gelegd, zodat ze op het werk van elkaar kunnen reageren. Zo ontstaat steeds een kunstwerk waar zij beiden achter staan.

Pips2

 

Omschrijving: Een indrukwekkend werk op een eenvoudige deur.

Bron: www.pipsqueakwashere.blogspot.com

 

Pipsqueak Was Here!!! maakt niet zomaar kunstwerken, maar wil er duidelijk iets mee bereiken. Naar eigen zeggen zit er in ieder kunstwerk een belangrijke boodschap. Zij zoeken naar het bereiken van bewustwording, het aanzetten tot denken en het overdragen van een boodschap die verteld moet worden. Zo willen zij de wereld verbeteren. Zij zetten zich dan ook graag in voor een goed doel. In een Rotterdams zorgcentrum gingen zij aan de slag om het interieur een vrolijke en inspirerende uitstraling te geven voor de bewoners. In de video zie je hoe zij samen van een ietwat saai zorgcentrum een geweldig centrum vol inspiratiebronnen, kleur en leven omtoveren.

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! gaf een zorgcentrum in Rotterdam een nieuw uiterlijk.

Bron:YouTube

 

In het verleden heeft Pipsqueak Was Here!!! meerdere interviews gegeven. Hierin vertellen zij steeds opnieuw dat zij een duo vormen dat zich aan elkaar overgeeft en aan het spannend toeval. Denise haalt haar inspiratie uit plaatjes, foto’s of uit ogenschijnlijk nutteloze zaken als weggegooide snoeppapiertjes op straat. Willem laat zich vooral leiden door de aspecten in het leven. Hij werkt te los, zijn werkt te precies en door elkaar aan te vullen vinden zij allebei een perfecte balans die tot het beste resultaat leidt. De rode lijn in de kunstwerken is alles wat de menselijke natuur en de mens zelf voortbeweegt.

Pips3

 

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! bij de Krakeling in Amsterdam.

Bron: www.street-art.nl

 

Pipsqueak Was Here!!! werkt met verf en het duo ziet dit vloeibare goedje als een medium vol verrassingen. Naar eigen zeggen zorgt de verf ervoor dat er ook bij een tot in de puntjes uitgewerkte voorbereiding steeds weer verrassingen en nieuwe wendingen ontstaan. Zij mengen de verf slecht en dit doen zij met een doel. Zo zeggen zij in een interview dat zij de verf erg slecht mengen om ervoor te zorgen dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren. Je weet nooit precies welke kleur, of kleuren, er op de muur komen te staan en je moet alles overlaten aan spannend toeval. ‘Rock ’n Roll dus!’

Pips4

 

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! brengt graag ‘Rock ’n Roll’ aan in de kunstwerken.

Bron: www.lookforart.nl

 

 

tags:

Pure Evil

Posted on 14th februari 2014 in Blog, Street artists

Pure Evil is een streetartist die onbedoeld een rijke geschiedenis met zich mee draagt. Dit komt vooral omdat hij afstammeling is van de grootkanselier van Groot-Brittannië, Sir Thomas More. Deze man schreef Utopia, een boek waarin hij beschrijving geeft aan de ideale staat. De Engelse humanist had een bewogen leven en werd uiteindelijk gedood door Koning Henry de Achtste. Na zijn onthoofding werd Sir Thomas More heilig verklaard. Natuurlijk staat deze geschiedenis ver van Pure Evil, maar toch laat hij zich inspireren door het leven van zijn voorvader en laat hij de fantasie van Utopia over zijn kunstwerken waaien.

Pure1

 

Omschrijving: Een werk van Pure Evil Gallery.

Bron: www.brooklynstreetart.com

 

Evenals zijn voorvader, werd Pure Evil geboren als Engelsman in hart en nieren. Hij groeide op in Groot-Brittannië en richtte zich in zijn jeugd al veel op de kunst. In 1990 besloot hij zijn thuisland te verlaten en emigreerde hij naar de Amerikaanse staan Californie, waar hij aan de westkust al snel een goede baan kreeg als ontwerper voor het streetwear label Anarchic Adjustment. Het kledingmerk maakte dankbaar gebruik van de ontwerpen van pure Evil. Zijn zeefdrukken werden zeer populair en het merk kreeg zelfs de mogelijkheid om binnen tien jaar na oprichting al twee shops in Tokyo te openen.

Pure2

 

Omschrijving: De huilende dames van Pure Evil.

Bron: www.blog.vandalog.com

 

Pure Evil stapte tijdelijk uit de wereld van kunst en vermaakte zich enige tijd als artiest voor het platenlabel Fax in Duitsland. Hierbij richtte hij zich op elektronische muziek, dat in die tijd voornamelijk bekend was in de straten van San Francisco. Toch begon het weer te kriebelen bij Pure Evil en in 2000 verhuisde hij terug naar Londen om daar zijn geluk te beproeven in de wereld van streetart. Hij maakte eenvoudige zaken, als konijntjes met een afwijkende vorm en figuren zonder enkele betekenis. Hij voorzag de straten van Londen van steeds indrukwekkender werken en toen hij eenmaal een hoog niveau had bereikt, wilde hij terug keren naar Amerika om daar zijn roem te pakken. Echter, de toegang tot Amerika werd hem geweigerd. Hij verhuisde naar Wales en later weer terug naar Londen om daar zijn eerste solotentoonstelling te verzorgen.

Pure3

 

Omschrijving: Pure Evil – de Olympische Spelen in Londen.

Bron:www.pictify.com

 

De eerste solo-expositie van Pure Evil was een groot succes en bood hem nieuwe

mogelijkheden. In 2007 had hij de mogelijkheid zijn eigen galerie te openen in East End Londen. Van hieruit werkte hij druk aan zijn carrière en dat is zeker te zien. Vanaf 2008 begonnen zijn solotentoonstellingen erg in trek te raken. Hij exposeerde in de meest uiteenlopende landen, als Rusland, China en zelfs weer in de Verenigde Staten.

Pure4

 

Omschrijving: Pure Evil heeft in het verleden vaak het konijn als thema gebruikt.

Bron: www.bonafidemag.com

 

BBC Blast kreeg interesse in hem en dat was zeker een boost voor zijn loopbaan als streetartist. Dit project is speciaal bedoeld om nieuwe streetartists in Engeland onder de aandacht te brengen middels een interview. Pure Evil werkte hier graag aan mee en zo ontstond de mini-docu over Pure Evil, van BBC Blast.

 

Omschrijving: De mini-docu over Pure Evil, van BBC Blast.

 

Bron:YouTube

 

tags:

Schoony

Posted on 8th februari 2014 in Blog, Street artists

 

Schoony is een beeldend kunstenaar die al op diverse vlakken grootse indruk heeft gemaakt. Twintig jaar lang was hij een grote naam in de filmindustrie en was hij nauw verbonden met Hollywood. Hij werkte onder meer mee aan de films Clash of the Titans, Superman en There the Wild Things are. Hij maakte de stap van de filmwereld naar de kunstwereld met zijn vertolking van Boy Soldiers.

Schoony1

 

Omschrijving: Schoony heeft een geheel eigen manier van werken.

Bron: www.artofthestate.co.uk

 

Zoals gezegd begon Schoony in de filmindustrie. Hij is verantwoordelijk voor talloze indrukwekkende special effects in de meest uiteenlopende films. Daarnaast zorgde hij ook voor de afwerking van diverse animaties. Veel werkte hij aan karakters die door oorlogen, ellende en gevechten werden gehavend. Bebloede figuren zijn hem dan ook totaal niet vreemd. Ook in zijn kunstwerken speelt bloed vaak een aanzienlijke rol. Schoony lijkt dan ook een passie te hebben voor het duistere.

Schoony2

 

Omschrijving: Schoony weet vaak de gevoelige snaar te raken met zijn werken.

Bron:www.artofthestate.co.uk

 

Boy Soldiers is een veelbesproken werk van Schoony. Hij maakte deze kindsoldaten van glasvezel en het werk, dat in 2009 werd gepresenteerd tijdens de One Foot in the Grove expositie in Mutate Britain, werd met grote bewondering ontvangen. Dit werk heeft zeker geleid tot het verkrijgen van een belangrijke positie in de kunstwereld waarmee hij zijn carrière in de filmindustrie op een lager pitje kon zetten. Toch is hij zeker dankbaar voor de twintig jaar die hij heeft besteed aan de film industrie en alle erveringen die hij daar opgedaan heeft. Naar eigen zeggen heeft deze ervaring een enorme invloed op de kunstwerken die hij nu maakt. Sterker nog, zonder zijn ervaring in de filmindustrie had hij nooit de kunstenaar kunnen worden die hij nu is.

Schoony3

 

Omschrijving: Boy Soldiers – Schoony

Bron: www.schoony.co.uk

 

Schoony is een echt familiemens. Hij is niet bang om zijn successen te delen met de mensen die hem dicht aan het hart staan. Momenteel werkt Schoony vanuit de Elstree Film Studios samen met zijn vader John en broer Robin. Hier wordt zowel gewerkt aan projecten in de filmindustrie als aan zijn kunstprojecten. In 2006 werkte Schoony samen met zijn vader en broer aan de welbekende productie Rambo. Het drietal was verantwoordelijk voor het tot in

 

detail maken van de dode lichamen die in de productie voorkomen.

Schoony4

 

Omschrijving: Kindsoldaten spelen een grote rol in de werken van Schoony.

Bron: www.ukadapta.blogspot.com

 

Streetart trekt toch ook sterk de aandacht van Schoony. BBC Blast, een project dat nieuw talent in de wereld van streetart onder de aandacht brengt, nam een interview af. In dit interview komen duidelijk de bedoelingen en de werken van Schoony naar voren.

Omschrijving: BBC Blast interview Schoony.

 

Bron:YouTube

 

 

tags:

SIT

Posted on 1st februari 2014 in Blog, Street artists

 

SIT is een Amsterdamse kunstenaar die in zijn werk graag helemaal back to basic gaat. SIT werd geboren in 1976 en begon zijn carrière in de creatieve industrie. Pas later ontwikkelde hij een passie voor streetart en begon hij de straten van Amsterdam als decor te gebruiken. De kunstwerken van SIT zijn vooral te herkennen aan het gebruik van vrijwel uitsluitend zwart, wit en grijs.

SIT1

 

Omschrijving: SIT laat graag de schoonheid van zwart, wit en grijs zien.

Bron: www.orgreen.dk

 

SIT lijkt er een sport van te maken zijn publiek te doen verbazen met kunstwerken waar je vrijwel direct je vraagtekens bij zet. De precieze bedoeling van een kunstwerk is vrijwel nooit duidelijk en de werken lokken dan ook uit tot nadenken. Doordat hij zich altijd richt op het ‘back to basic-gevoel’ werkt hij vrijwel nooit met kleur. De contrasten in zijn werken zijn indrukwekkend en het is onvoorstelbaar hoeveel betekenis hij kan geven aan kunstwerken die totaal geen kleur bevatten. Veel mensen vinden het werk van SIT wat aanstootgevend, gedurfd en zeker ongemakkelijk. Hier ligt dan ook juist de kracht van deze Amsterdamse streetartist. Hij lokt zijn fans met het ietwat macabere.

SIT2
Omschrijving: SIT werkt in de back to basic stijl, zonder kleur.

Bron: www.orgreen.dk

 

Als er een kunstvorm moet worden gegeven aan de werken van SIT, dan buigt het toch naar het figuratieve. Deze unieke figuratieve stijl maakt hij modern door zijn afbeeldingen te bewerken vanuit een jonge geest. Dit resulteert in personages die onwerkelijk maar toch heel geloofwaardig zijn. Hij gebruikt zowel dieren als mensen als hoofdonderwerp van zijn werken. Met zijn afbeeldingen wil SIT mensen doen realiseren dat de wereld teveel draait om uiterlijk vertoon en materialisme. Hij wil het gevoel van zijn publiek stimuleren en hen opnieuw laten kennis maken met de samenleving, die zeker niet zo belabberd hoeft te zijn zoals deze is.

SIT3

 

Omschrijving: De kunstwerken van SIT worden meer dan eens als schokkend ervaren.

Bron: www.blog.vandalog.com

 

SIT houdt niet van vrolijke werken die de wereld er beter uit laten zien. Hij wil juist laten zien hoe de wereld op dit moment in elkaar zit, en dat is naar zijn mening wat grijs en grauw. Dit is dan ook de voornaamste reden dat hij geen kleur gebruikt in zijn werken. Hij wil geen illusie creeren en mensen geen onzin voorschotelen, maar juist met de neus op de harde

feiten van vandaag drukken. SIT maakt zijn werken overtuigend en indrukwekkend door extra aandacht te besteden aan special effects en ruime aandacht voor details.

SIT4

 

Omschrijving: SIT besteedt bijzonder veel aandacht aan details.

Bron: www.emptykingdom.com

 

SIT heeft zichzelf echt goed  op de kaart gezet in 200 en 2012, toen hij de NOIR serie uitbracht. Deze serie bestaat uit een grote collectie schilderijen die de moeilijke relatie tussen mens en dier weergeeft in diverse vormen. Deze serie heeft SIT veel internationale bekendheid opgeleverd. De NOIR serie werd onder meer in New York en Los Angeles getoond.

SIT5

 

Omschrijving: In de werken van SIT staat de moeilijke band tussen mens en dier centraal.

Bron: www.artsy.nl

 

 

tags:

Slinkachu

Posted on 23rd januari 2014 in Blog, Street artists

Slinkachu is een streetartist die werkelijk een andere betekenis geeft aan streetart. Hij houdt zich niet zozeer bezig met schilderwerken of het maken van kunstwerken met behulp van diverse materialen. Slinkachu heeft zich gespecialiseerd in het maken van miniaturen. Hij gebruikt plaatsen in de stad, in de natuur of zelfs in woningen om kunstwerken van bijzonder klein formaat te maken, met taferelen en poppetjes in minuscuul formaat.

Slinkachu1

 

Omschrijving:

Bron: www.slinkachu.com

 

De naam Slinkachu is geen bewust gekozen naam, maar een naam die in de studentenperiode eigenlijk als vanzelf is ontstaan. De Londense kunstenaar had vroeger lang en krullend haar, waardoor hij de bijnaam ‘Slinky’ kreeg. Dit was de welbekende spiraal die zelf de trap af kon ‘lopen’ door steeds over te hevelen naar de volgende trede. Op de universiteit maakte Slinky met een stel vrienden er een sport van om figuren na te tekenen uit de tekenfilm Pokemon. Zo verbasterde de bijnaam Slinky tot Slinkachu en deze naam kwam de kunstenaar goed van pas. Al snel ontdekte hij dat de werken van kunstenaars die een pseudoniem gebruiken interessanter zijn en blijven dan de werken waarvan men precies weet wie het gemaakt heeft. Hij zag de nieuwe bijnaam dus als de ideale schuilnaam om zijn identiteit verborgen te houden en zijn werken interessanter te houden voor zijn fans.

Slinkachu2

 

Omschrijving: Slinkachu maakt de meest gewone objecten bijzonder met zijn miniaturen.

Bron: www.artsy.nl

 

In 2006 begon Slinkachu een project dat hij ‘Little People’ noemde. Dit bleek zo’n groot succes, dat hij er zijn werk van maakte en hij trok heel de wereld over om zijn miniaturen in een decor te plaatsen. Hij gebruikt voornamelijk poppetjes en onderdelen uit modelbouwpakketten voor miniatuurtreinen. De kleine objecten haalt hij gewoon van de straat of maakt hij zelf. Zijn werk bestaat op de eerste plaats uit het opbouwen van een tafereel of een decor en daarnaast uit het fotograferen van het eindresultaat. In 2012 bezocht Slinkachu Antwerpen om zijn project ‘You Are Here’ tot uitvoering te brengen.

Slinkachu3

 

Omschrijving: You Are Here by Slinkachu – Antwerpen

Bron: www.aardlink.com

 

 

 

die hij neerzet. In een interview zegt hij dat eenzaamheid een belangrijk iets is. Het is een universeel thema dat in alle steden over de hele wereld goed toe te passen is. In elke stad heerst eenzaamheid, zowel zichtbaar als onzichtbaar, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Hij wil met zijn werken laten zien dat eenzaamheid er altijd is, ook in de grootste en drukste steden ter wereld. Enkele van zijn miniatuur-kunstwerken werden in een collage op video vastgelegd.

 

Omschrijving: Een collectie kunstwerken van Slinkachu.

Bron:YouTube

 

Slinkachu ziet zichzelf overigens niet als streetartist. Wanneer hem gevraagd wordt wat hij voor beroep uitoefent, dan noemt hij zichzelf over het algemeen een fotograaf. Hij weet dat dit niet zijn hele werk omvat, maar naar zijn mening komt dit toch het dichtst in de buurt. Hij vindt dat hij zich niet kan vergelijken met de streetartists die de straten voorzien van prachtige schilderijen en kunstwerken van groots formaat. Slinkachu geniet vooral van de reacties van mensen en is blij met ieder publiek. Zo vertelt hij over een werkje in Berlijn. Hij vouwde een klein bootje uit een briefje van twintig, terwijl een kleine jongen verwonderd toekeek hoe hij het bootje maakte. Slinkachu is niet zeker of de jongen gefascineerd was door het geld of het bootje, en dat maakt hem ook eigenlijk niet zoveel uit. Hij liet het bootje varen in het water en vertrok. Bij het omkijken zag hij dat de jongen het bootje binnen enkele seconden uit het water viste. Slinkachu genoot van dit moment en zegt dat dit er juist helemaal bij hoort.

Slinkachu4

 

Omschrijving: Slinkachu ziet zichzelf meer als fotograaf van minuscule taferelen dan als streetartist.

Bron: www.mymodernmet.com

 

tags:

Super A

Posted on 21st januari 2014 in Blog, Street artists

De Nederlandse Stefan gaat in de wereld van streetart door het leven als Super A. Hij werd in 1981 geboren in Goes en kreeg zijn gevoel voor kunst met de paplepel ingegoten. Zijn moeder was zeer creatief en zijn vader was schilder. Het tekenen en schilderen waren dan ook altijd aanwezig in het gezin en Super A besteedde veel vrije tijd aan het tekenen en schilderen samen met zijn broer. Voor Super A was het dan ook al heel snel duidelijk dat hij later kunstenaar wilde worden.

Super1

 

Omschrijving: Super A staat bekend om zijn unieke combinatie tussen schilderkunst en 3D.

Bron: www.super-a.nl

 

Om zijn droom te verwezenlijken, volgde Super A een opleiding in traditionele schilderkunst. Hierna wilde hij eigenlijk naar de kunstacademie, maar hiervoor was hij nog te jong. Hij besloot daarop naar de grafische school in Rotterdam te gaan, waar hij in 2002 afstudeerde. Het schilderen trok de aandacht van Super A, maar hij voelde toch ook een enorme drang om kunstwerken in 3D te maken. Dit bracht hem op het idee om beide kunstvormen te combineren. Hij stopte al zijn liefde voor ambacht in zijn werken en breidde zijn talent zo steeds verder uit.

Super2

 

Omschrijving: Het stadsmonster van Super A.

Bron: www.jagerland.nl

 

Super A is natuurlijk een pseudoniem, maar Stefan heeft wel een gezicht gegeven aan zijn pseudoniem. Hij ziet Super A als zijn alter-ego en hij vond het belangrijk dat de naam ook een mooi karakter had. Of het figuur met de naam Super A mooi is, daar verschillende meningen duidelijk over, maar uniek is het zeker wel. Super A is een superheld, compleet met een rode cape, rode schoenen en een blauwe spandex outfit. Het enige dat ontbreekt is een gezicht. Natuurlijk heeft Super A wel een hoofd en dit is in de vorm van billen. Het figuur Super A wordt dan ook regelmatig omschreven als ‘de superheld met de kont als gezicht’.

Super3

 

Omschrijving: De superheld met de kont als gezicht – Super A.

Bron: www.super-a.nl

 

Super A heeft veel successen op zijn naam staan met zijn unieke kunstwerken. Hij nam al deel aan talloze tentoonstellingen, en dan voornamelijk groepstentoonstellingen. Hij startte in 2004 met een tentoonstelling bij Punct in Tilburg. In 2006 was hij te vinden bij vijf tentoonstellingen in onder meer Den Haag, Amsterdam en Vlissingen. In 2007 stond hij centraal bij drie tentoonstellingen, in Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen, en in 2008 deed

 

hij er ook aan drie mee, in Arnhem, Amsterdam en in de stad Praag in Tsjechië. Ook in 2009 en 2010 werd Super A meerdere malen gezien bij Nederlandse groepstentoonstellingen. Solotentoonstellingen heeft Super A nog niet op zijn naam staan.

Super4

 

Omschrijving: Een unieke weergave van de Eiffeltoren – Super A.

Bron: www.jagerland.nl
De stijl van Super A is erg lastig te omschrijven, behalve dan dat hij zich het liefst richt op een combinatie van schilderkunsten en driedimensionale kunstwerken. De kunstwerken laten duidelijk zien dat Super A gewoon maakt wat er in hem opkomt. Dat is dan ook direct het mooie van Super A; je weet nooit wat je van hem kunt verwachten.

Super5

 

Omschrijving: Super A werkt aan een nieuw ‘monsterachtig’ project.

Bron: www.jagerland.nl

 

tags:

TelmoMiel

Posted on 15th januari 2014 in Blog, Street artists

TelmoMiel is een duo dat graag gezien is in de wereld van streetart. Samen maken zij de meest kleurrijke en zeker meest inspirerende kunstwerken die ervoor zorgen dat de fans de mond soms letterlijk open laten zakken. De kunstwerken zijn dan ook zo precies en zo intens, dat je er werkelijk door overvallen wordt.

Telmo1

 

Omschrijving: De werken van TelmoMiel zijn intens en overweldigend.

Bron: www.fckarthouse.com

 

Het duo TelmoMiel bestaat uit twee heren; Telmo Pieper en Miel Krutzmann. Het Rotterdamse duo heeft een compleet eigen stijl aangenomen, dat bestaat uit een combinatie van de meest uiteenlopende schilderstijlen. Zo zijn de stijlen kubisme, klassiek, realisme en surrealisme op unieke wijze gecombineerd in de werken die daarmee ook nog eens gecombineerd worden met aerosol kunst. De verschillende stijlen staan normaal gesproken lijnrecht tegenover elkaar, maar in de kunstwerken van TelmoMiel komen deze stijlen samen en vormen zij een harmonieus geheel.

Telmo2

 

Omschrijving: Een parodie op de film Jaws – TelmoMiel

Bron: www.telmomiel.com

 

Telmo en Miel leerden elkaar in 2006 kennen, toen zij allebei startten in het eerste studiejaar aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Vanaf het eerste moment was er een hechte klik tussen de twee kunstenaars in spe en de vriendschap is door de jaren heen alleen maar hechter geworden. De heren zien elkaar als broers, weten alles van elkaar en hebben daardoor het vermogen voortdurend in te spelen op elkaars gedachten, emoties en creaties. Een samenwerking leek al snel de beste oplossing en na de opleiding besloten Telmo en Miel dan ook door te gaan als TelmoMiel, een onoverwinnelijk duo in de wereld van streetart.

Telmo3

 

Omschrijving: Het realisme van de werken van TelmoMiel is indrukwekkend.

Bron: www.fckarthouse.com

 

In 2010 had TelmoMiel zeker een leuk project te pakken. Het kauwgommerk Sportlife kwam met een nieuw product, namelijk Vibes. Dit was voor TelmoMiel aanleiding om aan de slag te gaan met de verpakking van deze nieuwe kauwgom. Hun voorbereidingen werden vastgelegd op video en van begin tot eind is te volgen hoe de heren toewerken naar een compleet nieuwe uitstraling van een kauwgompakje. In het filmpje zie je ook direct dat Telmo en Miel helemaal niet bang zijn om zich te laten zien als streetartists. Zij laten zelf het

 

eindresultaat met trots zien aan het publiek.

 

Omschrijving: Telmo en Miel werken aan een nieuwe verpakking voor Sportlife.

Bron:YouTube

 

Veel reden heeft TelmoMiel ook niet om in het geheim te werken. In tegenstelling tot veel andere straatkunstenaars werkt TelmoMiel niet of nauwelijks illegaal. Het duo houdt zich vooral bezig met het maken van schilderijen, illustraties en grote muurschilderingen op aanvraag van opdrachtgevers. Zo hebben zij de vorm van streetart die als vandalisme kan worden gezien omgezet in een vorm van streetart waarmee je op volledig legale wijze een flink zakcentje kan verdienen.

Telmo4

 

Omschrijving: De kleurrijke creaties worden vrijwel altijd op aanvraag gemaakt.

Bron: www.fckarthouse.com

 

 

tags:

VHILS

Posted on 4th januari 2014 in Blog, Street artists

Streetartist VHILS werd geboren in Portugal, in 1987. Vanaf het begin van zijn carrière gebruikt hij de naam VHILS, maar zijn echte naam is Alexandre Farto. VHILS is zeker uniek als straatkunstenaar. Hij schildert zijn werken namelijk niet alleen op muren, maar hij legt zijn kunstwerken letterlijk in de muur. Door brokjes baksteen uit muren te tikken, te slijpen en te beitelen maakt hij de meest indrukwekkende kunstwerken op de zijkanten van woningen, gebouwen en kantoren. Hij maakt dan ook een unieke combinatie tussen een vorm van beeldhouwen en graffiti art.

VHILS1

 

Omschrijving: VHILS geeft emotie aan steen met zijn unieke uitgehouwen kunstwerken.

Bron: www.unurth.com

 

In 2007 verliet VHILS Portugal om te gaan studeren aan de University of Arts London. Tegenwoordig woont en werkt hij zowel in Londen als in Lissabon, waardoor hij veel van zijn tijd besteedt aan reizen tussen de twee plaatsen. VHILS werd in 2008 bekend door een stunt op het Cans Festival in Londen. Hier plaatste hij een uitgehouwen gezicht in een muur naast een foto van de internationaal zeer populaire streetartist Banksy. Deze actie werd op de camera vastgelegd en werd voorpaginanieuws in The Times.

VHILS2

 

Omschrijving: Een werk van VHILS in Stavenger, Noorwegen.

Bron: www.allcitystreetart.com

 

De manager van Banksy, Steve Lazarides, bood VHILS meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen en stimuleerde hem zo om door te gaan met zijn werk. Zijn kunstwerken bleven zeker niet lang onopgemerkt en regelmatig werden zijn kunstwerken vermeld in publicaties van diverse magazines. Diverse kunstwerken van VHILS werden in Outsiders opgenomen, een grote verzameling werken van diverse streetartists. Later werden zijn werken ook in diverse galerieën met open armen ontvangen, als in onder meer de Magda Danysz Gallery.

VHILS3

 

Omschrijving: Cans Fetsival in Londen – VHILS.

Bron: www.alg-a.org

 

VHILS houdt voortdurend dezelfde stijl aan. Dat is ook niet heel vreemd, want deze stijl is zo uniek en zijn manier van werken is zo anders dan die van andere streetartists, dat zijn werk altijd populair zal blijven. Het is dan ook zeker niet nodig hier iets aan te veranderen. VHILS komt zelf niet heel graag in de publiciteit en in de verschillende video’s die van hem gemaakt zijn, wordt zijn gezicht afgeschermd voor de kijker. De video’s worden bewerkt, om het mysterie van het ontstaan van de kunstwerken nog groter te maken. Zo wordt de volgende video van VHILS achterstevoren afgespeeld.


Omschrijving: VHILS laat zien hoe hij te werk gaat, maar dan andersom.

Bron:YouTube

 

VHILS heeft al diverse solotentoonstellingen mogen presenteren. In 2008 werd hij verwelkomd in de Vera Cortes de Arte in Lissabon en in 2009 mocht hij een solotentoonstelling doen in Londen. Zijn laatste solotentoonstellingen tot nu toe vonden plaats in 2012, in de Magda Danysz Gallery in Parijs, de MD Gallery in Shanghai en de Vera Cortes in Lissabon.

VHILS4

 

Omschrijving: Een samenwerkingsproject van VHILS en JR in Los Angeles.

Bron: www.woostercollective.com

 

 

tags: