Street-art | Blog & Online Gallery - VHILS

VHILS

Posted on 4th januari 2014 in Blog, Street artists

Streetartist VHILS werd geboren in Portugal, in 1987. Vanaf het begin van zijn carrière gebruikt hij de naam VHILS, maar zijn echte naam is Alexandre Farto. VHILS is zeker uniek als straatkunstenaar. Hij schildert zijn werken namelijk niet alleen op muren, maar hij legt zijn kunstwerken letterlijk in de muur. Door brokjes baksteen uit muren te tikken, te slijpen en te beitelen maakt hij de meest indrukwekkende kunstwerken op de zijkanten van woningen, gebouwen en kantoren. Hij maakt dan ook een unieke combinatie tussen een vorm van beeldhouwen en graffiti art.

VHILS1

 

Omschrijving: VHILS geeft emotie aan steen met zijn unieke uitgehouwen kunstwerken.

Bron: www.unurth.com

 

In 2007 verliet VHILS Portugal om te gaan studeren aan de University of Arts London. Tegenwoordig woont en werkt hij zowel in Londen als in Lissabon, waardoor hij veel van zijn tijd besteedt aan reizen tussen de twee plaatsen. VHILS werd in 2008 bekend door een stunt op het Cans Festival in Londen. Hier plaatste hij een uitgehouwen gezicht in een muur naast een foto van de internationaal zeer populaire streetartist Banksy. Deze actie werd op de camera vastgelegd en werd voorpaginanieuws in The Times.

VHILS2

 

Omschrijving: Een werk van VHILS in Stavenger, Noorwegen.

Bron: www.allcitystreetart.com

 

De manager van Banksy, Steve Lazarides, bood VHILS meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen en stimuleerde hem zo om door te gaan met zijn werk. Zijn kunstwerken bleven zeker niet lang onopgemerkt en regelmatig werden zijn kunstwerken vermeld in publicaties van diverse magazines. Diverse kunstwerken van VHILS werden in Outsiders opgenomen, een grote verzameling werken van diverse streetartists. Later werden zijn werken ook in diverse galerieën met open armen ontvangen, als in onder meer de Magda Danysz Gallery.

VHILS3

 

Omschrijving: Cans Fetsival in Londen – VHILS.

Bron: www.alg-a.org

 

VHILS houdt voortdurend dezelfde stijl aan. Dat is ook niet heel vreemd, want deze stijl is zo uniek en zijn manier van werken is zo anders dan die van andere streetartists, dat zijn werk altijd populair zal blijven. Het is dan ook zeker niet nodig hier iets aan te veranderen. VHILS komt zelf niet heel graag in de publiciteit en in de verschillende video’s die van hem gemaakt zijn, wordt zijn gezicht afgeschermd voor de kijker. De video’s worden bewerkt, om het mysterie van het ontstaan van de kunstwerken nog groter te maken. Zo wordt de volgende video van VHILS achterstevoren afgespeeld.


Omschrijving: VHILS laat zien hoe hij te werk gaat, maar dan andersom.

Bron:YouTube

 

VHILS heeft al diverse solotentoonstellingen mogen presenteren. In 2008 werd hij verwelkomd in de Vera Cortes de Arte in Lissabon en in 2009 mocht hij een solotentoonstelling doen in Londen. Zijn laatste solotentoonstellingen tot nu toe vonden plaats in 2012, in de Magda Danysz Gallery in Parijs, de MD Gallery in Shanghai en de Vera Cortes in Lissabon.

VHILS4

 

Omschrijving: Een samenwerkingsproject van VHILS en JR in Los Angeles.

Bron: www.woostercollective.com

 

 

tags: