Street-art | Blog & Online Gallery - Van ziekenhuis tot studentenparadijs

Van ziekenhuis tot studentenparadijs

Posted on 10th april 2014 in Blog

Vorige week hebben wij een bezoek gebracht aan de Kipdorpvest 55 te Antwerpen. Dit was ooit een Belgisch ziekenhuis, maar twee initiatiefnemers van Xior.be hebben dit ziekenhuis omgetoverd tot een waar studentenparadijs. Over zeven verdiepingen zijn er studentenkamers, zeer luxe keukens, chill ruimtes, studieruimtes, buitenruimtes en balkons. We zijn dan ook nog nooit in zo’n luxe studentenflat geweest als deze. De ruimtes zijn voorzien van allerlei luxe middelen zoals mooie strakke keukens, tafeltennis tafels en pooltafels maar het mooiste is nog: kunst van Belgische artiesten.
De kunstenaars Matthew Dawn, Steve Locatelli, Bue the Warrior, Bart Smates, Klaas van der Linden en A Squid Called Sebastian zijn allen gevraagd om hun creatieve inspiraties te uitten op de strak geschilderde witte muren. Iedere kunstenaar kreeg één verdieping om zich helemaal uit te leven. In een korte week tijd hebben zij op iedere verdieping de keuken, gang en studieruimte omgetoverd tot een creatief studentenparadijs.
Op 26 april vind er een open dag plaats. Hier kunnen studenten zich nog inschrijven voor een kamer, maar kunstliefhebbers kunnen ook zelf een kijkje nemen naar de prachtige kunstwerken. Zeer de moeite waard!

Omschreven van boven (zevende verdieping) naar beneden:

Verdieping 7, Matthew Dawn

streetart1

Streetart2

Enkele kunstenaars zijn dicht bij de aard van het gebouw gebleven. Het gebouw is namelijk gevestigd aan de straat Kipdorpvest en hierdoor hebben sommige kunstenaars waaronder Dawn besloten om ‘de kip’ als thema te gebruiken in hun werk. Van een schattig kuikentje in de keuken, naar een stoere haan in de gang.

streetart3

streetart4

Verdieping 6 was toegewezen aan Steve Locatelli.

streetart5

Hij speelt met de ruimte door zijn naam door te laten lopen over de verschillende vlakken van de muur. Deze schildering past perfect bij de mooie strakke witte keuken. Aan de overzijde bevind zich de chill ruimte en heeft Locatelli een zeer energieke en inspirerende wand gecreëerd.

streetart8

streetart7

streetart8

Ook de studieruimte heeft hij optimaal benut en is hij uitgegaan van het doeleinde van deze ruimte: studeren. Hij heeft er dan ook voor gekozen om rustige kleuren te gebruiken waardoor het studeren tussen de kunst een prettige omgeving wordt en de tekst herinnert de student aan zijn geweldige studententijd.

streetart9

Verdieping 5 was in handen van Bue the Warrior. Met zijn vrolijke diertjes fleurt hij de hele verdieping op. In de keuken heeft hij werken gemaakt die met ‘eten’ te maken hebben.

streetart10

streetart11

streetart12

En als je de gang in loopt wordt je meteen vrolijk

streetart30

En mochten de studenten het leren in de studeerkamer helemaal zat zijn, kunnen ze lekker wegdromen bij het bounty eiland vol vrolijke diertjes.

streetart14

Verdieping 4 staat ook in het thema van de kip. Deze zeer realistische kippenfamilie is gemaakt door Bart Smates.

streetart15

Smates maakt net als Locatelli op een slimme manier gebruik van de ruimte. Als je in de juiste hoek gaat staan kijkt de haan je echt aan. Zeer cool gedaan!

streetart16

En in de gang heeft Smates ervoor gekozen om de grijstinten te gebruiken waardoor de blauw/groene ogen en de rode haan er zeer mooi uitspringen.

streetart17

In de studeerkamer waren Bue the Warrior en Smates samen aan het werk om een naar school gaand kippetje te maken.

streetart18-681x1024

En van de kippen gaan we over naar deze drie super leuke eigenwijze uiltjes. Verdieping 4 werd mooi gemaakt door Klaas van der Linden. Klaas had aan de studenten zelf gevraagd wat zij graag op de gang wilden hebben en zij kozen voor de uiltjes. Ook zeer toepasselijk want uiltjes staan natuurlijk voor wijsheid en dat is een must voor iedere student.

streetart19

streetart20

In de keuken heeft hij een mysterieuze man geschilderd die de sleutel tot kennis beheert.

streetart21

Verdieping 3 was voor A Squid Called Sebastian. Met optisch illusionistische 3D schilderingen laat hij zijn figuren echt uit de muur komen.

streetart22

streetart23

streetart24

streetart25

streetart26

Websites van de kunstenaars:
Matthew Dawn: http://www.matthewdawn.com
Steve Locatelli: http://www.locatellisteve.com
Bue the Warrior: https://www.facebook.com/buethewarrior.art
Bart Smates: http://www.smates.be
Klaas van der Linden: http://www.klaasvanderlinden.com
A Squid Called Sebastian: http://asquidcalledsebastian.tumblr.com

Adres:
Kipdorpvest 55
Antwerpen
Belgie

Meer info over de studentenhuizen van Xior kun je vinden op http://www.Xior.be

MUST SEE! 🙂