Street-art | Blog & Online Gallery - TelmoMiel

TelmoMiel

Posted on 15th januari 2014 in Blog, Street artists

TelmoMiel is een duo dat graag gezien is in de wereld van streetart. Samen maken zij de meest kleurrijke en zeker meest inspirerende kunstwerken die ervoor zorgen dat de fans de mond soms letterlijk open laten zakken. De kunstwerken zijn dan ook zo precies en zo intens, dat je er werkelijk door overvallen wordt.

Telmo1

 

Omschrijving: De werken van TelmoMiel zijn intens en overweldigend.

Bron: www.fckarthouse.com

 

Het duo TelmoMiel bestaat uit twee heren; Telmo Pieper en Miel Krutzmann. Het Rotterdamse duo heeft een compleet eigen stijl aangenomen, dat bestaat uit een combinatie van de meest uiteenlopende schilderstijlen. Zo zijn de stijlen kubisme, klassiek, realisme en surrealisme op unieke wijze gecombineerd in de werken die daarmee ook nog eens gecombineerd worden met aerosol kunst. De verschillende stijlen staan normaal gesproken lijnrecht tegenover elkaar, maar in de kunstwerken van TelmoMiel komen deze stijlen samen en vormen zij een harmonieus geheel.

Telmo2

 

Omschrijving: Een parodie op de film Jaws – TelmoMiel

Bron: www.telmomiel.com

 

Telmo en Miel leerden elkaar in 2006 kennen, toen zij allebei startten in het eerste studiejaar aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Vanaf het eerste moment was er een hechte klik tussen de twee kunstenaars in spe en de vriendschap is door de jaren heen alleen maar hechter geworden. De heren zien elkaar als broers, weten alles van elkaar en hebben daardoor het vermogen voortdurend in te spelen op elkaars gedachten, emoties en creaties. Een samenwerking leek al snel de beste oplossing en na de opleiding besloten Telmo en Miel dan ook door te gaan als TelmoMiel, een onoverwinnelijk duo in de wereld van streetart.

Telmo3

 

Omschrijving: Het realisme van de werken van TelmoMiel is indrukwekkend.

Bron: www.fckarthouse.com

 

In 2010 had TelmoMiel zeker een leuk project te pakken. Het kauwgommerk Sportlife kwam met een nieuw product, namelijk Vibes. Dit was voor TelmoMiel aanleiding om aan de slag te gaan met de verpakking van deze nieuwe kauwgom. Hun voorbereidingen werden vastgelegd op video en van begin tot eind is te volgen hoe de heren toewerken naar een compleet nieuwe uitstraling van een kauwgompakje. In het filmpje zie je ook direct dat Telmo en Miel helemaal niet bang zijn om zich te laten zien als streetartists. Zij laten zelf het

 

eindresultaat met trots zien aan het publiek.

 

Omschrijving: Telmo en Miel werken aan een nieuwe verpakking voor Sportlife.

Bron:YouTube

 

Veel reden heeft TelmoMiel ook niet om in het geheim te werken. In tegenstelling tot veel andere straatkunstenaars werkt TelmoMiel niet of nauwelijks illegaal. Het duo houdt zich vooral bezig met het maken van schilderijen, illustraties en grote muurschilderingen op aanvraag van opdrachtgevers. Zo hebben zij de vorm van streetart die als vandalisme kan worden gezien omgezet in een vorm van streetart waarmee je op volledig legale wijze een flink zakcentje kan verdienen.

Telmo4

 

Omschrijving: De kleurrijke creaties worden vrijwel altijd op aanvraag gemaakt.

Bron: www.fckarthouse.com

 

 

tags: