Teis Albers

Teis Albers

Posted on 26th februari 2013 in Blog

Op 6 maart om exact 21:00 weer een nieuw werk te koop op http://www.StreetArt.nl en dit keer van nederlandse bodem. De kunstenaar Teis Albers heeft exclusief voor ons deze handbewerkte print “Try me!” gemaakt in een oplage van 10 stuks. Gesigneerd en genummerd en dat voor slechts 49 euro!

Het werk van Teis Albers (‘82) bestaat uit een mix van diverse elementen uit de kunst en het straatbeeld. Van opgeblazen illustraties en verweerde posters tot graffiti tags en reclameborden. Vanuit het onderbewuste speelt hij met deze diverse elementen en laat de composities ontstaan door deze laag voor laag op te bouwen. Alles komt samen in zijn digitale canvas waar hij de volledige controle heeft over formaat, compositie en kleur… Daarna pas volgt de fysieke bewerking die laag voor laag wordt opgebouwd met diverse materialen.

De werken zijn een mix van illustratie, typografie, fotografie en diverse compilatietechnieken en kunnen worden bestempeld als experimenteel, wild en expressief. Inspiratie zoekt Teis in vintage spullen, street-art, science fiction uit de jaren 60-70, flyers, reclamefolders, reizen, natuur en muziek, heel veel muziek.