Street-art | Blog & Online Gallery - Super A

Super A

Posted on 21st januari 2014 in Blog, Street artists

De Nederlandse Stefan gaat in de wereld van streetart door het leven als Super A. Hij werd in 1981 geboren in Goes en kreeg zijn gevoel voor kunst met de paplepel ingegoten. Zijn moeder was zeer creatief en zijn vader was schilder. Het tekenen en schilderen waren dan ook altijd aanwezig in het gezin en Super A besteedde veel vrije tijd aan het tekenen en schilderen samen met zijn broer. Voor Super A was het dan ook al heel snel duidelijk dat hij later kunstenaar wilde worden.

Super1

 

Omschrijving: Super A staat bekend om zijn unieke combinatie tussen schilderkunst en 3D.

Bron: www.super-a.nl

 

Om zijn droom te verwezenlijken, volgde Super A een opleiding in traditionele schilderkunst. Hierna wilde hij eigenlijk naar de kunstacademie, maar hiervoor was hij nog te jong. Hij besloot daarop naar de grafische school in Rotterdam te gaan, waar hij in 2002 afstudeerde. Het schilderen trok de aandacht van Super A, maar hij voelde toch ook een enorme drang om kunstwerken in 3D te maken. Dit bracht hem op het idee om beide kunstvormen te combineren. Hij stopte al zijn liefde voor ambacht in zijn werken en breidde zijn talent zo steeds verder uit.

Super2

 

Omschrijving: Het stadsmonster van Super A.

Bron: www.jagerland.nl

 

Super A is natuurlijk een pseudoniem, maar Stefan heeft wel een gezicht gegeven aan zijn pseudoniem. Hij ziet Super A als zijn alter-ego en hij vond het belangrijk dat de naam ook een mooi karakter had. Of het figuur met de naam Super A mooi is, daar verschillende meningen duidelijk over, maar uniek is het zeker wel. Super A is een superheld, compleet met een rode cape, rode schoenen en een blauwe spandex outfit. Het enige dat ontbreekt is een gezicht. Natuurlijk heeft Super A wel een hoofd en dit is in de vorm van billen. Het figuur Super A wordt dan ook regelmatig omschreven als ‘de superheld met de kont als gezicht’.

Super3

 

Omschrijving: De superheld met de kont als gezicht – Super A.

Bron: www.super-a.nl

 

Super A heeft veel successen op zijn naam staan met zijn unieke kunstwerken. Hij nam al deel aan talloze tentoonstellingen, en dan voornamelijk groepstentoonstellingen. Hij startte in 2004 met een tentoonstelling bij Punct in Tilburg. In 2006 was hij te vinden bij vijf tentoonstellingen in onder meer Den Haag, Amsterdam en Vlissingen. In 2007 stond hij centraal bij drie tentoonstellingen, in Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen, en in 2008 deed

 

hij er ook aan drie mee, in Arnhem, Amsterdam en in de stad Praag in Tsjechië. Ook in 2009 en 2010 werd Super A meerdere malen gezien bij Nederlandse groepstentoonstellingen. Solotentoonstellingen heeft Super A nog niet op zijn naam staan.

Super4

 

Omschrijving: Een unieke weergave van de Eiffeltoren – Super A.

Bron: www.jagerland.nl
De stijl van Super A is erg lastig te omschrijven, behalve dan dat hij zich het liefst richt op een combinatie van schilderkunsten en driedimensionale kunstwerken. De kunstwerken laten duidelijk zien dat Super A gewoon maakt wat er in hem opkomt. Dat is dan ook direct het mooie van Super A; je weet nooit wat je van hem kunt verwachten.

Super5

 

Omschrijving: Super A werkt aan een nieuw ‘monsterachtig’ project.

Bron: www.jagerland.nl

 

tags: