Street-art | Blog & Online Gallery - Slinkachu

Slinkachu

Posted on 23rd januari 2014 in Blog, Street artists

Slinkachu is een streetartist die werkelijk een andere betekenis geeft aan streetart. Hij houdt zich niet zozeer bezig met schilderwerken of het maken van kunstwerken met behulp van diverse materialen. Slinkachu heeft zich gespecialiseerd in het maken van miniaturen. Hij gebruikt plaatsen in de stad, in de natuur of zelfs in woningen om kunstwerken van bijzonder klein formaat te maken, met taferelen en poppetjes in minuscuul formaat.

Slinkachu1

 

Omschrijving:

Bron: www.slinkachu.com

 

De naam Slinkachu is geen bewust gekozen naam, maar een naam die in de studentenperiode eigenlijk als vanzelf is ontstaan. De Londense kunstenaar had vroeger lang en krullend haar, waardoor hij de bijnaam ‘Slinky’ kreeg. Dit was de welbekende spiraal die zelf de trap af kon ‘lopen’ door steeds over te hevelen naar de volgende trede. Op de universiteit maakte Slinky met een stel vrienden er een sport van om figuren na te tekenen uit de tekenfilm Pokemon. Zo verbasterde de bijnaam Slinky tot Slinkachu en deze naam kwam de kunstenaar goed van pas. Al snel ontdekte hij dat de werken van kunstenaars die een pseudoniem gebruiken interessanter zijn en blijven dan de werken waarvan men precies weet wie het gemaakt heeft. Hij zag de nieuwe bijnaam dus als de ideale schuilnaam om zijn identiteit verborgen te houden en zijn werken interessanter te houden voor zijn fans.

Slinkachu2

 

Omschrijving: Slinkachu maakt de meest gewone objecten bijzonder met zijn miniaturen.

Bron: www.artsy.nl

 

In 2006 begon Slinkachu een project dat hij ‘Little People’ noemde. Dit bleek zo’n groot succes, dat hij er zijn werk van maakte en hij trok heel de wereld over om zijn miniaturen in een decor te plaatsen. Hij gebruikt voornamelijk poppetjes en onderdelen uit modelbouwpakketten voor miniatuurtreinen. De kleine objecten haalt hij gewoon van de straat of maakt hij zelf. Zijn werk bestaat op de eerste plaats uit het opbouwen van een tafereel of een decor en daarnaast uit het fotograferen van het eindresultaat. In 2012 bezocht Slinkachu Antwerpen om zijn project ‘You Are Here’ tot uitvoering te brengen.

Slinkachu3

 

Omschrijving: You Are Here by Slinkachu – Antwerpen

Bron: www.aardlink.com

 

 

 

die hij neerzet. In een interview zegt hij dat eenzaamheid een belangrijk iets is. Het is een universeel thema dat in alle steden over de hele wereld goed toe te passen is. In elke stad heerst eenzaamheid, zowel zichtbaar als onzichtbaar, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Hij wil met zijn werken laten zien dat eenzaamheid er altijd is, ook in de grootste en drukste steden ter wereld. Enkele van zijn miniatuur-kunstwerken werden in een collage op video vastgelegd.

 

Omschrijving: Een collectie kunstwerken van Slinkachu.

Bron:YouTube

 

Slinkachu ziet zichzelf overigens niet als streetartist. Wanneer hem gevraagd wordt wat hij voor beroep uitoefent, dan noemt hij zichzelf over het algemeen een fotograaf. Hij weet dat dit niet zijn hele werk omvat, maar naar zijn mening komt dit toch het dichtst in de buurt. Hij vindt dat hij zich niet kan vergelijken met de streetartists die de straten voorzien van prachtige schilderijen en kunstwerken van groots formaat. Slinkachu geniet vooral van de reacties van mensen en is blij met ieder publiek. Zo vertelt hij over een werkje in Berlijn. Hij vouwde een klein bootje uit een briefje van twintig, terwijl een kleine jongen verwonderd toekeek hoe hij het bootje maakte. Slinkachu is niet zeker of de jongen gefascineerd was door het geld of het bootje, en dat maakt hem ook eigenlijk niet zoveel uit. Hij liet het bootje varen in het water en vertrok. Bij het omkijken zag hij dat de jongen het bootje binnen enkele seconden uit het water viste. Slinkachu genoot van dit moment en zegt dat dit er juist helemaal bij hoort.

Slinkachu4

 

Omschrijving: Slinkachu ziet zichzelf meer als fotograaf van minuscule taferelen dan als streetartist.

Bron: www.mymodernmet.com

 

tags: