Street-art | Blog & Online Gallery - Pixel Pancho

Pixel Pancho

Posted on 23rd augustus 2013 in Blog, Street artists

 

Pixel Pancho werd in 1984 geboren in Turijn. Als kind al ontwikkelde hij een passie voor kunst. Zijn grootvader was een hobbyschilder en leerde hem alles wat hij wist over kleuren, vormen en het gevoel voor kunst. Hierdoor wist hij al snel zeker dat zijn toekomst in de kunstwereld lag. Hij studeerde eerst aan de Academie voor Schone Kunsten in Albertina, waarna hij de studie in Valencia, Spanje, afrondde.

Pixel1

 

Omschrijving: Pixel Pancho verwerkt graag humor in zijn werken.

Bron: www.arrestedmotion.com

 

Al tijdens het volgen van zijn studie, en dan voornamelijk tijdens zijn studietijd in Spanje, raakte Pixel Pancho goed bekend in de wereld van graffiti en streetart. Hij liet zich inspireren door het leven in de straat en door zijn medestudenten. Hij begon de muren van de Spaanse stad als zijn doek te gebruiken en breidde zijn collectie werken zo steeds verder uit. Later reisde hij veel tussen Valencia en Turijn en onderweg voorzag hij de meest uiteenlopende straten van zijn kunst. Bij het maken van zijn kunstwerken begon hij ook steeds meer te ontwikkelen. Hij maakte werken op muren en tegeltjes, en maakte onder meer ook posters en stickers.

Pixel2

 

Omschrijving: Angry Woebots en Pixel Pancho.

Bron: www.arrestedmotion.com

 

Pixel Pancho laat zich tegenwoordig veel inspireren door bekende kunstenaars en laat hun stijlen invloed uitoefenen op zijn werken. Zo heeft hij een eigen stijl ontwikkeld uit meerdere invloeden uit de kunstwereld. Onder meer surrealist Salvador Dali, historisch schilder Joaquin Sorolla en de politieke kunstenaarsgroep El Equipo Cronica zijn grote voorbeelden van Pixel Pancho. Deze bijzondere stijlen combineert hij met zijn eigen stijl en zo realiseert hij kunstwerken die zowel indrukwekkend als verbazingwekkend zijn. Hij werd eens gefilmd tijdens het maken van zijn kunstwerk ‘DJ Robot’, waarin Pixel Pancho zelf niet herkenbaar in beeld komt, maar waarin je wel zijn werk tot in detail kunt volgen.

 

Omschrijving: Pixel Poncho maakt DJ Robot.

Bron:YouTube

 

Pixel Pancho heeft zeker iets met robots. Hij maakt kunstwerken met de meest uiteenlopende onderwerpen, maar de robot komt toch wel vaker voor dan alle andere

 

onderwerpen die hij graag gebruikt. Hier heeft hij zelf een goede verklaring voor. In een interview zegt hij dat hij gedreven wordt door een vergeten wereld, die is verstopt onder een dikke deken stof en vuil. Daar liggen robots die gedeukt en gebroken liggen weg te rotten in de grond, terwijl het geroeste ijzer van hun lichaam valt, alsof zij weggegooid werden in de vergetelheid. Met de werken krijgen deze robots een nieuw leven.

Pixel3

 

Omschrijving: Rottende robots vormen de basis van de meeste werken van Pixel Pancho.

Bron: www.swide.com

 

De kunstwerken van pixel Pancho zijn niet zomaar afbeeldingen, maar vertellen complete verhalen. Zijn werken zijn over heel de wereld te bewonderen, van grote steden in Europa tot belangrijke plaatsen in Mexico en de Verenigde Staten. In de meeste werken komt naar voren dat de robot vermenselijken, waarmee hij een persoonlijke stempel drukt op al zijn werken.

Pixel4

 

Omschrijving: Een uniek werk van Pixel Pancho, gebaseerd op een bekend figuur van een fastfoodketen.

Bron: www.blog.vandalog.com

Pretty soon his work was adorning the walls of many European cities.