Street-art | Blog & Online Gallery - Pipsqueak Was Here!!!

Pipsqueak Was Here!!!

Posted on 15th maart 2014 in Blog, Street artists

 

Pipsqueak Was Here!!! is natuurlijk een vreemde naam voor een streetartist, maar als je indruk wilt maken, dan heb je natuurlijk ook een bijzondere naam nodig! Het gaat hier niet om één straatkunstenaar, maar om twee! Het duo, Willem en Denise, laten zich altijd leiden door hun eigen interesses wanneer zij hun kunstwerken maken. Het Nederlandse duo heeft al talloze indrukwekkende kunstwerken gemaakt, zowel binnen als buiten.

Pips1

 

Omschrijving: Een nieuw werk van Pipsqueak Was Here!!! – Januari 2013.

Bron: www.pipsqueakwashere.blogspot.com

 

De kunstwerken van Pipsqueak Was Here!!! is actueel en grijpt altijd de meest up to date onderwerpen aan. Wereldnieuws wordt aangepakt en omgezet in een uniek stuk kunst van hoog niveau. Willem en Denise werken slechts deels samen. Wanneer er een onderwerp is, gaan zij afzonderlijk van elkaar op het internet meer informatie zoeken en maken zij ieder een eigen ontwerp op basis van hun ondervindingen. Hierna worden de ontwerpen naast elkaar gelegd, zodat ze op het werk van elkaar kunnen reageren. Zo ontstaat steeds een kunstwerk waar zij beiden achter staan.

Pips2

 

Omschrijving: Een indrukwekkend werk op een eenvoudige deur.

Bron: www.pipsqueakwashere.blogspot.com

 

Pipsqueak Was Here!!! maakt niet zomaar kunstwerken, maar wil er duidelijk iets mee bereiken. Naar eigen zeggen zit er in ieder kunstwerk een belangrijke boodschap. Zij zoeken naar het bereiken van bewustwording, het aanzetten tot denken en het overdragen van een boodschap die verteld moet worden. Zo willen zij de wereld verbeteren. Zij zetten zich dan ook graag in voor een goed doel. In een Rotterdams zorgcentrum gingen zij aan de slag om het interieur een vrolijke en inspirerende uitstraling te geven voor de bewoners. In de video zie je hoe zij samen van een ietwat saai zorgcentrum een geweldig centrum vol inspiratiebronnen, kleur en leven omtoveren.

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! gaf een zorgcentrum in Rotterdam een nieuw uiterlijk.

Bron:YouTube

 

In het verleden heeft Pipsqueak Was Here!!! meerdere interviews gegeven. Hierin vertellen zij steeds opnieuw dat zij een duo vormen dat zich aan elkaar overgeeft en aan het spannend toeval. Denise haalt haar inspiratie uit plaatjes, foto’s of uit ogenschijnlijk nutteloze zaken als weggegooide snoeppapiertjes op straat. Willem laat zich vooral leiden door de aspecten in het leven. Hij werkt te los, zijn werkt te precies en door elkaar aan te vullen vinden zij allebei een perfecte balans die tot het beste resultaat leidt. De rode lijn in de kunstwerken is alles wat de menselijke natuur en de mens zelf voortbeweegt.

Pips3

 

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! bij de Krakeling in Amsterdam.

Bron: www.street-art.nl

 

Pipsqueak Was Here!!! werkt met verf en het duo ziet dit vloeibare goedje als een medium vol verrassingen. Naar eigen zeggen zorgt de verf ervoor dat er ook bij een tot in de puntjes uitgewerkte voorbereiding steeds weer verrassingen en nieuwe wendingen ontstaan. Zij mengen de verf slecht en dit doen zij met een doel. Zo zeggen zij in een interview dat zij de verf erg slecht mengen om ervoor te zorgen dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren. Je weet nooit precies welke kleur, of kleuren, er op de muur komen te staan en je moet alles overlaten aan spannend toeval. ‘Rock ’n Roll dus!’

Pips4

 

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! brengt graag ‘Rock ’n Roll’ aan in de kunstwerken.

Bron: www.lookforart.nl

 

 

tags: