Street-art | Blog & Online Gallery - Max Zorn's "Third Kiss"

Max Zorn’s “Third Kiss”

Posted on 3rd december 2014 in Blog

max-zorn-white-1
Max Zorn “Third Kiss” te koop op StreetArt.nl

Tijdens het kijken naar het werk van Max Zorn (Duitsland- momenteel wonende in Amsterdam) lijkt het alsof de tijd even stil staat. De momentopnames die geïnspireerd zijn op films uit de jaren ’50, lijken ieder moment in beweging te komen. Door specifiek één bepaald moment te tonen speelt de fantasie van de toeschouwer een grote rol. Het is aan hem of haar om het stilgelegde moment af te maken.

max-zorn-dampkring
Dampkring Amsterdam

Max Zorn’s werk straalt warmte, rust en creativiteit uit. En het vereist een tweede blik om je te realiseren dat dit geen gewoon kunstwerk is. Het is namelijk gemaakt van bruine verpakkingstape! Het lijkt onmogelijk om met bruine tape überhaupt een kunstwerk te kunnen maken, maar Max Zorn doet dit met souplesse. Ook zijn de werken nog eens zeer gedetailleerd. Enkel een stanleymes is nodig om de tape in de juiste vorm af te snijden en het werk laag voor laag op te bouwen. Zie hieronder in de time lapse hoe zijn werk tot stand komt:

Wij vroegen ons af hoe Max Zorn op dit idee was gekomen en hij vertelde ons dat hij, nadat hij de kunstacademie had afgerond, zijn schilderscarrière een andere draai wilde geven. Hierdoor ging hij experimenteren met de verpakkingstape. En dit ging hem meteen goed af. De eerste werken die hier uit voort kwamen kregen een plekje in de openbare ruimte, namelijk aan de Amsterdamse lantaarnpalen.

max-zorn-amsterdam
Foto door rafaquesada.com

De werken werden aan de bovenzijde van de lantaarnpaal bevestigd waardoor ’s avonds, als de lantaarnpalen werden opgelicht, de voorstelling tevoorschijn kwam. Een nieuw idee was geboren.

Dat Max Zorn een zeer hoogwaardige kunstenaar is blijkt ook nog eens uit het feit dat hij deze werken pas sinds 2011 maakt. Hij heeft zich zeer snel ontwikkeld als tape art kunstenaar en is internationaal zeer actief bezig. Momenteel bevind hij zich in Miami op Art Basel. Naast Amerika was zijn werk ook te zien bij expo’s en galeries in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk en China. En vele andere landen en steden zullen zich in de toekomst nog voordoen.

max-zorn-lightbox

Voor StreetArt.nl heeft Max Zorn een zeer compleet en mooi afgewerkt kunstwerk gemaakt. Een houten box die aan de buiten en binnenkant hand bewerkt is en waarvan de bovenzijde opengeklapt kan worden en de voorstelling “Third Kiss” tevoorschijn komt. De box is voorzien van een ingebouwde led verlichting inclusief adapter. Door het handzame formaat is het voor iedereen mogelijk het werk een mooi plekje in huis te geven. Je kan het zowel neerzetten als ophangen.

Zowel over Max Zorn als dit kunstwerk zijn wij zeer enthousiast en vinden het een uiterst geschikt kunstwerk voor deze koude winterdagen of als kerstgeschenk.

Meer info op http://www.StreetArt.nl