Street-art | Blog & Online Gallery - Matthew Knight

Matthew Knight

Posted on 29th oktober 2013 in Blog, Street artists

 

Op dit moment werkt Matthew Knight druk aan zijn carriere als streetartist. Hij wil meer naamsbekendheid, en, dat verdient hij ook zeker. Hij verzorgt shows over heel de wereld, van Amsterdam tot Dublin, en probeert zoveel mogelijk van zichzelf te laten zien. Matthew Knight is echt toe aan een succesvol leven, vooral omdat zijn jeugd alles behalve succesvol was.

MKnight1

 

Omschrijving: Matthew Knight gebruikt zijn traumatische jeugd als inspiratiebron.

Bron: www.facebook.nl

 

Matthew Knight is een pseudoniem. Knight geeft zijn echte naam nooit prijs, maar hij spreekt wel graag over zijn jeugd in interviews. Niet omdat hij een leuke jeugd heeft gehad, maar juist omdat zijn jongere jaren hem de inspiratie leveren voor de kunstwerken van vandaag. De kunstenaar werd geboren in Pakistan en bracht daar zijn hele jeugd door. Binnen de muren van hun huis kreeg hij een goede en fijne opvoeding, maar direct buiten de deuren brak een hel los waar je niet omheen kon. Matthew Knight omschrijft zijn jeugd dan ook zelf als een periode van pure gekte te midden van een hel.

MKnight2

 

Omschrijving: Het leven in een hel gaf hem een sterk ontwikkelde fantasie.

Bron: www.facebook.com

 

Een moeilijke jeugd in Pakistan hebben Knight geen goed gedaan. Naar eigen zeggen heeft zijn verblijf in dat land een grote impact gehad op zijn leven en zijn persoonlijkheid. De invloed van Pakistan op zijn leven zal nooit verdwijnen en daarom heeft hij besloten een kwaad om te zetten in een doel. Hij gebruikt zijn moeilijke verleden als inspiratie voor al zijn werken. In zijn jonge jaren emigreerde hij naar Belfast, waar hij nog altijd woont. De zogenaamde helse gekte van vroeger probeert hij zoveel mogelijk terug te brengen in zijn kunstwerken van nu.

MrBrainwash3

 

Omschrijving:  ‘Closet Eccentric’ – Matthew Knight

Bron: www.cfye.com

 

In een interview zegt Knight dat hij al in het vliegtuig naar Belfast ontdekte hoezeer de cultuur van Pakistan hem aan had gegrepen en hoezeer hij de Westerse cultuur bewonderde. Het was nog twee uur vliegen naar Belfast toe hij al ontdekte dat hij zich een compleet vreemde voelde in deze cultuur, al voelde hij zich er wel prettig in. Hij wil
tegenstrijdigheden laten zien, en daarbij laten zien dat zij niet alleen tegenover elkaar hoeven te staan, maar ook zeker in harmonie met elkaar kunnen leven.

 

MKnight4

 

Omschrijving: Knight laat scherpe kleuren graag perfect uitkomen op een grijze achtergrond.

Bron: www.facebook.com

 

Zijn werken zijn vaak onbegrijpelijk en dat maakt de kunstwerken van Matthew Knight zo inspirerend. Wie ernaar kijkt, geeft er een geheel eigen invulling aan. Het geeft de fantasie een boost en die fantasie is juist hetgeen dat je nodig hebt om het leven mooier en leuker voor jezelf  te maken. Knight maakt vooral veel karakters, maar gaat ook steeds meer gebruik maken van stippen, patronen, unieke details en zowel 2D als 3D elementen.

MKnight5

 

Omschrijving: De kunstwerken van Matthew Knight laten de fantasie optimaal werken.

Bron: www.artsy.nl