kosmopolite

Kosmopolite Art Tour Festival- Signs of Mokum

Posted on 18th juni 2013 in Blog

Dertig prominente internationale kunstenaars onderzoeken en presenteren de “Signs of Mokum” tijdens het Kosmopolite Art Tour Festival

Amsterdam – Stichting Urban Stylistix en Aerosol Bridge Club presenteren met trots de Kosmopolite Art Tour (KAT) – Signs of Mokum, de derde Amsterdamse editie van dit intercontinentale kunstfestival dat plaatsvindt van 23 tot 29 juni in dé hotspot van de stad, Roest in Amsterdam-Oost. Na eerdere succesvolle edities van KAT in Brussel, Parijs, Johannesburg, Jakarta, Rio de Janeiro en Sao Paulo, is er een creatieve en spectaculaire week in Amsterdam gepland. Het programma bestaat uit o.a. een grote groepstentoonstelling van dertig prominente internationale kunstenaars, een audiovisuele installatie met publieke participatie, grootschalige muurschilderingen en een gevarieerd palet aan nevenevenementen zoals de Kosmopolis Art Academy, een podiumdebat, stadstoers over kunst en geschiedenis en een kunstbeurs.

Kosmopolite Art Tour staat dit jaar in het teken van “Amsterdam 2013”. Het jaar waarin historische mijlpalen van de stad worden gevierd. Het thema van Signs of Mokum neemt het DNA van de stad Amsterdam als onderwerp met het doel om het karakter, de geschiedenis en identiteit van de stad te accentueren als een historische Europese havenstad. Alle internationale gastkunstenaars zijn afkomstig uit andere havensteden en brengen hun vergelijkende perspectief met zich mee naar het project.

Deze tentoonstelling biedt ruimte aan een eclectische gezelschap van gerenommeerde en befaamde urban artists uit Europese en Australische havensteden zoals het collectief MAC Crew uit Parijs, de Australische Vans the Omega en de Amsterdammer Hugo “DHM” Mulder. Met als hoogtepunt de grootste muurschildering in Amsterdam, een ambitieuze terugblik naar de Gouden Eeuw.

Kosmoplite Art Tour creëert met Signs of Mokum nieuwe kunstzinnige mijlpalen in het historisch landschap van Amsterdam.

kosmopolite