Street-art | Blog & Online Gallery - Kimpton De Witt

Kimpton De Witt

Posted on 14th maart 2017 in Blog

Amsterdam, 10 maart 2017 – Kimpton® De Witt, het eerste Europese luxe hotel van boetiekmerk Kimpton® Hotels & Restaurants, licht een tipje van de sluier op over de transformatie van het hotel. Er komt een exclusief botanisch kunstwerk op de locatie van het nieuwe hotel.

Amsterdamse illustrator Hyshil Sander, gekend voor haar prachtige handgemaakte potloodtekeningen en haar liefde voor natuur, brengt de industriële schutting tot leven die rond Kimpton De Witt staat tot de opening dit voorjaar. Het nieuwe hotel zal 274 kamers en suites tellen, ontworpen in het kenmerkende gedurfde en speelse design van Kimpton.

Sander gebruikte de flora en botanische kenmerken van het design van het hotel om een kunstwerk te creëren dat de schutting volledig omhult. De focus ligt op de komst van iets nieuws en positiefs. De wervelende bladeren en bloemen staan voor de schoonheid van onze wereld en voor Sander persoonlijk, voor leven en hoop. Voorbijgangers met een scherp oog kunnen ook enkele kleine verrassingen vinden in het kunstwerk. Door de botanische invloeden van het hotelontwerp te spiegelen, fleurt het de treurige bouwomgeving echt op.

Volgens Hyshil Sander is dit een droom voor elke illustrator. “Als kunstenaar hoop je altijd dat er plaats is voor je eigen ideeën, je dromen en je creaties. De kans om een werk van deze omvang te kunnen maken en een echt onderdeel te worden van het straatbeeld is echt fantastisch. Het Kimpton De Witt-team gaf me ook de vrijheid om dit kunstwerk te maken, in plaats van me te beperken met een commerciële briefing. Dat vertrouwen is echt bevrijdend. De context waarin dit kunstwerk wordt gemaakt is ook heel belangrijk voor mij, aangezien het nu een deel van het straatbeeld wordt. Dat had ik zeker in mijn achterhoofd toen ik begon aan het ontwerp. Hopelijk halen mensen inspiratie uit de korte momenten wanneer ze er voorbijkomen.”

General Manager van Kimpton De Witt, Mike Robinson, vertelt: “Door samen te werken met zo’n getalenteerde artiest kunnen we deze onaantrekkelijke schutting een boeiende makeover geven. We wilden een prachtig kunstwerk creëren waar iedereen van kan genieten en dat onze buren een sneak peek geeft van de transformatie die het hotel momenteel ondergaat.”

De befaamde Amerikaanse hotelgroep werd opgericht door Bill Kimpton die zijn inspiratie haalde uit zijn Europese reizen als investeringsbankier. In januari 2015 werd Kimpton overgenomen door InterContinental Hotels Group (IHG). Momenteel zijn er nu meer dan 60 hotels en 70 restaurants in 30 steden in de VS, met een opening in Parijs gepland voor 2020.

Voor verdere informatie kunt u terecht op: www.KimptonDeWittHotel.com