Hero de Janeiro

Hero de Janeiro

Posted on 29th mei 2013 in Blog

Vanavond om 21:00 een erg leuk en goedkoop werkje van Hero de Janeiro te koop op http://www.StreetArt.nl. Dit werk komt inclusief een lijst, gesigneerd en genummerd en dat voor slechts 30 euro?!

Hero de Janeiro is zoals zijn naam al zegt een echte Hero, maar dan gelukkig wel van Amsterdam. Hero is een vrolijk en gezellig persoon en dat zien wij terug in al zijn werken. Zijn fashionable StreetArt zien wij vaak in de Amsterdamse straten oppoppen. Dat deze werken soms maar enkele uren blijven hangen geeft aan dat de kunstwerken zeer gewild zijn, waardoor wij hem zien als een echte Amsterdamse StreetArt Hero. Zijn veel voorkomende personages zijn Jip & Janneke, de 17de eeuwse Soldaat en Karl Lagerveld die allen als attribuut een gettoblaster met zich meedragen. Het gebruik van de gettoblaster refereert naar Hero zijn muzikale kant, want waar hij overdag de Amsterdammers vermaakt met zijn kunstwerken laat hij hen ’s nachts dansen op zijn Hero beats.

Niet alleen is zijn werk te vinden in Amsterdam, ook andere steden wereldwijd mogen zich gelukkig prijzen met de vrolijk makende werkjes die door de kunstenaar zelf werden geplaatst. Zijn werk is te omschrijven als zeer herkenbaar, uniek en opbeurend.

De kleinere werken maakt hij compleet door variërende lijsten om het werk aan te brengen die hij vervolgens op de stadse muren plakt. De grotere werken worden aan de hand van stencils direct aan de muur bevestigd. Een ding hebben zij gemeen en dat is dat zij allen jou een vrolijk gevoel willen geven. Voor StreetArt.nl heeft hij dan ook gekozen voor een omlijsting die zomers gekleurd is en heeft hij de figuren gebruikt waarmee hij in Amsterdam en omstreken het bekendst is geworden; Karl Lagerveld, Jip & Janneke, de stoere pinguïn, de 17de eeuwse soldaat en het oud Hollandse melkmeisje. Wij hebben ervoor gekozen om déze werken te verkopen, omdat deze Hero de Janeiro het best vertegenwoordigen. De werken komen uit een grotere serie, echter zijn de lijstjes wel allen uniek voor StreetArt.nl gemaakt en wij verkopen nr 1 t/m 10. Het hele idee om de toeschouwer op te vrolijken is dan ook terug te zien in de prijs, want voor slechts €30 ben jij al in het bezit van een echt Hero de Janeiro kunstwerk die zowel genummerd als gesigneerd is!

Hero de Janeiro