Street-art | Blog & Online Gallery - Faile

Faile

Posted on 11th december 2013 in Blog, Street artists

 

Wie de werken van Faile eens gezien heeft, is eigenlijk vrijwel direct fan. Het leuke is dat Faile geen street artist is, maar een team bestaande uit twee kunstenaars met de naam Patrick. Faile wordt gevormd door Patrick Miller en Patrick McNeal. Deze twee kunstenaars hebben een compleet andere achtergrond en een totaal verschillend verleden, maar vormen samen toch een zeer succesvol duo als het gaat om street art.

Faile1

 

Omschrijving: Eén van de vroegste werken van Faile.

Bron: www.halfempty.com

 

Patrick Miller is de jongste van het duo. Hij werd in 1976 geboren, in Minneapolis, in de Amerikaanse staat Minnesota. Patrick McNeil werd in 1975 geboren in de plaats Edmonton in de staat Californië. De twee jongens leerden elkaar al op zeer jonge leeftijd kennen in Arizona, waar een bijzondere vriendschap ontstond. Echter, in 1996 scheidden hun wegen doordat Miller in Minneapolis een studie ging volgen aan de kunstacademie en McNeal met een stevige ambitie vertrok naar New York. Aan het einde van 1999 kwamen de twee kunstenaars weer samen en maakten plannen voor een samenwerking in de straatkunst.

Faile2

 

Omschrijving: Een samenwerking tussen Miller en McNeil bleek de juiste keuze.

Bron: www.blog.vandalog.com

 

Het duo ontmoette Aiko Nakagawa, een filmmaakster die in 1995 werd geboren in Tokyo. Het trio bedacht de naam A Life en ging onder deze naam aan de slag. De samenwerking bleek zeer succesvol en in vele straten verschenen de unieke kunstwerken van de heren en dame, welke op zijn minst kleurrijk en inspirerend te noemen waren. Na een aantal jaren begon A Life toch al behoorlijk wat fans te krijgen en de heren besloten dat het tijd werd om de naam te veranderen en met die verse naam een nieuwe start te maken op weg naar het echt grote succes. Toch wilden ze ook niet volledig afstand doen van de naam waar zij mee begonnen waren, waarop zij besloten een anagram te maken. Uit A Life ontstond Faile.

Faile3
Omschrijving: De werken van Faile komen vaak druk over, maar vormen toch een mooi geheel

Bron: www.streetartnyc.org

 

 


Omschrijving: Interview met Faile – BBC Blast

Bron:YouTube

 

De kunstwerken van Faile zijn erg druk, maar toch heel duidelijk. Er wordt goed gewerkt aan de details, waardoor een drukte van activiteiten in een kunstwerk samenkomen tot een indrukwekkend geheel dat toch heel helder is. Door de jaren heen heeft Faile al vele solotentoonstellingen georganiseerd, en met groots succes. In het najaar van 2010 bracht het duo een boek uit en ook dit heeft zeker bijgedragen aan hun succes. Zij vormen voor velen een inspiratie.

Faile4

 

Omschrijving: Lost In Glimmering Shadows – Faile

Bron: www.nowherelimited.com

 

tags: