Street-art | Blog & Online Gallery - Eelus

Eelus

Posted on 20th december 2013 in Blog, Street artists

 

Eelus heeft het vermogen om mensen met de mond open naar zijn werken te laten kijken. Wie een kunstwerk van deze streetartist ziet, zet direct vraagtekens bij de bedoelingen van het werk. Dat is ook juist wat de kunstenaar wil bereiken. Hij wil het publiek kennis laten maken met zijn unieke en soms wat duistere geest. De beelden die in zijn wereld voorkomen, komen tot leven in onze wereld. Dat is de kracht van Eelus.

Eelus1

 

Omschrijving: ‘Winged Women’, een stencil van Eelus.

Bron: www.commons.wikimedia.org

 

De ware identiteit van Eelus zal wel altijd verborgen blijven. Veel van zijn kunstwerken zijn dan ook zonder toestemming gemaakt en worden daardoor gezien als vandalisme. Niemand kent Eelus, maar iedereen kent zijn werk. Dat is ook niet heel vreemd, want Eelus behoort tot de beste grafisch kunstenaard van het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft al naast veel internationaal beroemde streetartists gestaan, als Banksy, Eine en D*Face. Zijn kunstwerken zijn over de hele wereld terug te vinden, op muren van diverse gebouwen. Daarnaast heeft Eelus ook talloze solo-exposities verzorgd in diverse landen. Zijn meest succesvolle shows vonden plaats in Engeland en de Verenigde Staten.

Eelus2

 

Omschrijving: De ‘Curious Exhibition’ van Eelus.

Bron: www.illsocietymag.com

 

Eelus is niet alleen mysterieus als het om zijn identiteit gaat. Zijn werken stralen ook altijd mysterie uit. Niemand weet ooit precies wat de bedoeling van zijn werk is, of welke boodschap hij over wil brengen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat hij zijn eigen fantasie tot leven wekt in zijn werken, en niemand heeft ooit kennis gemaakt met deze ingewikkelde fantasie. Niet voor niets wordt regelmatig gezegd dat Eelus in zijn eigen wereld leeft. De meest indrukwekkende kunstwerken van Eelus werden op de film vastgelegd.

 

Omschrijving: De beste werken van Eelus, vastgelegd op camera.

Bron:YouTube

 

Het is duidelijk dat er in de fantasie van Eelus wezens leven die wij hier op aarde niet kennen. In zijn werken is een geheel onbekende wereld te ontdekken, vol monsters, kabouters, engelachtige figuren, eindeloze bossen vol duisternis en woestijnen vol eindeloze verhalen. De meest gekke dingen kun je tegenkomen in de werken van Eelus en dat is nu het

 

mooie van zijn werken. Hij geeft zijn fans een kijkje in zijn, wellicht ietwat verstoorde, fantasie. Zo geeft hij vorm aan zijn eigen wereld en verwelkomt hij zijn fans in deze wereld vol verrassingen.

Eelus3

 

Omschrijving: In de rijke fantasie van Eelus is werkelijk alles mogelijk.

Bron: www.laughingsquid.com

 

Eelus heeft al vaker in de spotlights gestaan, al is het op mysterieuze wijze. In het verleden maakte hij onder meer een werk voor de populaire muziekband Green Day, welke over de hele wereld tentoongesteld werd. Sinds zijn deelname aan het Cans Festival in 2008 is Eelus niet meer weg te denken uit de wereld van streetart. Dit festival heeft hem dan ook talloze nieuwe fans opgeleverd die hem overal volgen, voor zover ze die kans krijgen. Toch heeft Eelus ook werken gemaakt die mensen tegen de borst stoten, waardoor hij behoorlijk wat kritiek en zelfs agressie over zich heen krijgt, met name via de media.

Eelus4

 

Omschrijving: Eelus haalt zich soms behoorlijk wat boosheid op de hals.

Bron: www.sndagire.blogspot.com

 

tags: