Street-art | Blog & Online Gallery - D*Face

D*Face

Posted on 27th augustus 2013 in Blog, Street artists

D*Face is een kunstenaar die veel meer is dan een reguliere streetartist. Er mag zeker wel gezegd worden dat D*Face een echte multitasker is op het gebied van streetart. In tegenstelling tot de meeste straatkunstenaars, maakt D*Face gebruik van meerdere technieken. Niet voor niets wordt deze kunstenaar een multimedia straatkunstenaar genoemd. In zijn werken maakt hij graag gebruik van onder meer stickers, verf, stencils en affiches.

 

Dface1

 

Omschrijving: D*Face gebruikt meerdere materialen voor het realiseren van zijn werken.

Bron:www.fecalface.com

 

D*Face maakt dan wel gebruik van een echte artiestennaam, maar hij is zeker niet bang om zijn eigen naam ook prijs te geven. D*Face groeide in Londen op met de naam Dean Stockton. In zijn schooltijd ontwikkelde hij al een ruime aandacht voor graffiti en in zijn tienerjaren, toen hij actief skater was, kwam hier een passie voor stickers bij. Al snel ontdekte hij dat het ontwerpen en illustreren hem in het bloed zat. Hij nam beroemde makers van tekenfilms als voorbeeld en ging freelance werken als illustrator en ontwerper voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers.

 

Dface2

 

Omschrijving: D*Face houdt van tegenstellingen in zijn werken, die het publiek doen verbazen.

 

Bron: www.artflymovie.blogspot.com

 

Het was duidelijk dat D*Face een mooie toekomst in de kunst tegemoet zou gaan. Hier moest hij enkel nog een eigen draai aan geven. Dit deed hij door de eerste galerie voor hedendaagse kunst te openen in Londen, genaamd Outside Institute. Hij was niet alleen eigenaar, maar ook curator van de galerie, welke hij in 2005 liet omdopen tot de Stolen Space Gallery, waar tevens zijn eerste solotentoonstelling plaats vond. Zijn hart leek toch meer bij het werken op straat te liggen en hij besloot zich meer te gaan richten op streetart.

 

UnAmerican Graffitti

 

Omschrijving: UNAmerican Graffiti – D*Face

 

Bron: www.postersandprintsblog.com

 

D*Face heeft meegewerkt aan een reportage, ‘Off The Wall’. Hierin vertelt hij niet alleen meer over zijn werken, over zijn intenties en zijn inspiraties, maar hij laat ook zien hoe hij te werk gaat. In de reportage zie je slechts een schim van de kunstenaar. Hij praat openlijk over zijn werk, maar zijn beeld is vervaagd om zijn identiteit te beschermen.

 

 

 

Omschrijving: D*Face – Off The Wall

 

Bron:YouTube

 

In 2007 had D*Face al een flinke collectie werken verzameld en besloot hij een poging te wagen in Brighton. Hier organiseerde hij een uitverkochte expositie die meer dan succesvol was. Zijn naam ging ook zeker niet voorbij aan de beroemdheden. In 2010 werd hij gevraagd voor een samenwerking met Christina Aguilera, om de cover van haar album Bionic te verzorgen. Hier ging hij mee akkoord.

 

Dface4

 

Omschrijving: D*Face werkte samen met Christina Aquilera om een unieke cover voor haar album Bionic te realiseren.

 

Bron: www.arrestedmotion.com