Street-art | Blog & Online Gallery - David Walker

David Walker

Posted on 31st augustus 2013 in Blog, Street artists

 

David Walker is de man van de gezichten. Natuurlijk zijn er meer streetartists die zich voornamelijk richten op het maken van gezichten, maar David Walker doet dit op een geheel eigen wijze. Bij het maken van zijn kunstwerken maakt hij enkel gebruik van gewone verf, dat hij in een uniek lagensysteem aanbrengt op de ondergrond. Hij laat heldere gezichten naar voren komen uit een spinsel van graffiti. Zijn fotorealistische creaties worden omringd door graffitikunsten en hebben zo een kenmerkende stijl.

David1

 

Omschrijving: De heldere portretten worden omringd door de kenmerkende graffitistijl.

Bron: www.thisiscolossal.com

 

David Walker heeft een belangrijk doel voor ogen bij het maken van zijn kunstwerken. Hij vindt dat hij verantwoordelijk is voor het uit de weg ruimen van alle vooroordelen die er bestaan met betrekking op stedelijke en beeldende kunst. De werken van David Walker bevatten vrijwel altijd een zeer realistisch gezicht, met een heldere uitdrukking. Deze stijl is zo geliefd onder zijn fans, dat er talloze prints van zijn werken worden gemaakt. De kunstwerken van David Walker zijn dan ook in de meest uiteenlopende huiskamers te vinden.

David2

 

Omschrijving: David Walker is meester in het maken van realistische gezichten.

Bron: www.xaxor.com

 

Het werk van David Walker is vooral erg geliefd om de unieke techniek die hij gebruikt bij het maken van zijn kunstwerken. Hij sprayt eerst een hele vlakte vol lijnen, cirkels en andere betekenisloze vormen, zoals een graffitispuiter te werk zou gaan. Vervolgens gebruikt hij deze graffitiondergrond als basis voor het portret, dat hij aanbrengt in vloekende kleuren. De scherpheid van het gezicht in combinatie met de gekrabbelde lijnen en loze figuren zorgt voor een uniek geheel dat kenmerkend is voor David Walker. Zijn limited editions, prenten en affiches worden tegen aanzienlijk hoge bedragen verkocht vanuit meerdere verkooppunten ter wereld.

David3

 

Omschrijving: De vloekende kleuren brengen het gezicht tot leven.

Bron: www.stencils.tumblr.com

 

Om helder te maken hoe David Walker te werk gaat, heeft hij een video laten maken van zijn werkzaamheden. Zelf komt hij niet herkenbaar in beeld, omdat hij zijn identiteit wil beschermen. In het filmpje, dat is gemaakt bij een expositie in Frankrijk, laat hij zien hoe hij het middels meerdere lagen voor elkaar krijgt om een gezicht uit een graffitiondergrond naar voren te krijgen.

 

 


 

Omschrijving: David Walker laat zien hoe hij te werk gaat, op een expositie in Frankrijk.

Bron:YouTube

 

David Walker kreeg de eer om in 2010 een groots werk te presenteren in Groot-Brittannië, waarna zijn carrière een boost kreeg. In 2011 had hij zijn eerste solotentoonstelling in Londen, die maar liefst twee maanden lang actief was. Zijn streetart is zo populair, dat hij zelfs een eigen streetwear label heeft, onder de naam Underground. Samen met onder meer Nick Walker maakt hij deel uit van de Scrawl Collective. Van dit collectief, waar hij al jarenlang lid van is, zijn ook kunstenaars te vinden als Jago en Will Barras.

David4

 

Omschrijving: In New York laat David Walker zien dat hij op iedere ondergrond kan werken.

Bron: www.onlinegalerij.nl