Street-art | Blog & Online Gallery - DAL East

DAL East

Posted on 5th september 2013 in Blog, Street artists

 

DALeast behoort zeker tot de streetartists die tot het uiterste gaan om hun ware identiteit te verbergen. Dat is ook niet heel vreemd, zeker gezien de meeste werken op illegale wijze worden gezet, op muren van gebouwen waar dit zeker niet altijd gewenst is. Dit geeft echter juist de kick voor deze kunstenaar. DALeast wil laten zien wie hij is, door mensen te verrassen, op positieve of negatieve wijze. Alles wat deze kunstenaar wil bereiken, is dat mensen zijn werk zien. De reactie op zijn werk maakt hem niet zo bijzonder veel uit.

Daleast1

 

Omschrijving: Dieren zijn het hoofdonderwerp in vrijwel alle werken van DALeast.

Bron: www.froot.nl

 

Zoals gezegd doet DALeast alles om ervoor te zorgen dat zijn echte identiteit niet wordt onthuld. Zijn echte naam is dan ook niet bekend en wanneer hij wordt gespot tijdens zijn werk, zorgt hij er altijd voor dat zijn uiterlijk niet volledig zichtbaar is. Om zijn fans toch iets moois mee te geven, heeft hij wel eens een filmpje laten maken. In deze video kun je DALeast aan het werk zien, al is het in versneld tempo. Het formaat van het kunstwerk, dat in 2012 werd gemaakt, is dan ook gigantisch!

 


 

Omschrijving: DALeast werkt aan een reusachtige walvis.

Bron:YouTube

 

Wat wel bekend is over DALeast, is dat hij in China geboren is. Dat zegt overigens niets over zijn verblijfplaats, want steeds als de fans denken te weten waar hun favoriete kunstenaar verblijft, is hij alweer vertrokken naar de volgende stad of zelfs het volgende land. DALeast reist veel, vooral omdat hij de hele wereld kennis wil laten maken met zijn bijzondere kunstwerken. Zo is hij enige tijd in Londen geweest om meerdere kunstwerken te plaatsen. Deze kunstwerken zijn te vinden in Hanbury Street, Rivington Street in Shoreditch en Brick Lane, waar ook werken van enkele andere streetartists te vinden zijn.

Daleast2

 

Omschrijving: DALeast houdt zijn gezicht altijd verborgen voor camera’s.

Bron: www.streetartnyc.org

 

De kunstwerken van DALeast hebben een driedimensionale schaduw over zich heen, en kan zeker worden gezegd dat de kunstwerken daadwerkelijk in 3D zijn gemaakt. De kunstwerken van deze gedreven kunstenaar zijn vooral te herkennen aan het lijnenspel. DALeast sprayt de muurschildering in lijnen en strepen die samen een groots geheel vormen.

 

Daleast3

 

Omschrijving: Zelden zie je DALeast kleur gebruiken in zijn werken.

Bron: www.tumblr.com

 

DALeast is mysterieus en wil dit ook graag blijven. Hij heeft enkele openbare profielen op internet staan, waarin hij steeds hetzelfde statement plaatst, namelijk ‘momenteel ben ik een menselijk wezen’. Deze uitspraak is al even eigenaardig en mysterieus als zijn werken. Fans die deze zin al meer hebben gehoord, vinden het statement een understatement. Volgens hen is aan de kunstwerken van DALeast te zien dat hij veel meer is dan ‘zomaar een menselijk wezen’.

Daleast4

 

Omschrijving: 3D Whale op een flatgebouw – door DALeast.

Bron: www.dailyinspiration.nl