Street-art | Blog & Online Gallery - Clogtwo

Clogtwo

Posted on 10th september 2013 in Blog, Street artists

 

Het mag duidelijk zijn dat Clogtwo een pseudoniem is. Clogtwo werd in Singapore geboren en kreeg de naam Eman Jeman Raharno. De kunstenaar vond zijn eigen naam po√ętisch om te gebruiken als onderschrift op zijn kunstwerken en kwam daarom aan met de naam Clogtwo. De werken van zijn hand zijn dan ook te herkennen aan de unieke handtekening, welke zeker afkomstig is uit de wereld van graffiti.

Clogtwo1

 

Omschrijving: Duistere humor is Clogtwo op het lijf geschreven.

Bron: www.syonanto.blogspot.com

 

Als kind al was Clogtwo een creatieveling. Zijn ouders merkten dit al vroeg op. Zij pushten hem niet om het tekenen en schilderen aan de kant te leggen voor zijn schoolwerk, maar stimuleerden hem juist iets te gaan doen met zijn talent. Dit zorgde ervoor dat Clogtwo als kind al alle ruime had om zijn artistieke talenten te verkennen en te ontwikkelen. Zijn kunstwerken werden steeds groter en indrukwekkender, tot een moment dat hij zijn werken niet meer in eigen huis kon maken op een stukje papier of doek. Op dat moment maakte hij een begin met het maken van zijn openbare werken, onder meer op muren en grote doeken.

Clogtwo2

 

Omschrijving: Clogtwo begon al in zijn jonge jaren met schetsen.

Bron: www.returntofleet.com

 

Clogtwo is uitgegroeid tot een kunstenaar die graag combinaties maakt tussen beeldende kunst en graffiti. Dit resulteert in bijzondere werken met een unieke stijl. Naar eigen zeggen hoeft hij nooit lang te zoeken naar de nodige inspiratie voor een volgend werk. Hij gebruikt namelijk de samenleving als inspiratiebron. Gewone gebeurtenissen, kleine opstootjes in de supermarkt en strijden die plaatsvinden in de straten staan centraal in zijn werken. Hij laat verhalen zien die betrekking hebben op het sociale gedrag van mensen en bewerkt deze verhalen met een grauwe en soms zelfs donkere humor die niet iedereen begrijpt.

clogtwo3

 

Omschrijving: Een unieke weergave van The Ghostbusters, door Clogtwo.

Bron: www.laughingsquid.com

 

Clogtwo gebruikt niet alleen de problemen en hindernissen van anderen als inspiratiebron, maar ook zeker zijn eigen gedrag en ervaringen. Hij wil het sociaal gedrag van zichzelf en van anderen omzetten in een bijzondere visuele interpretatie. Dat zorgt er tevens voor dat hij graag samenwerkt en dat hij het liefst werkt op plaatsen waar mensen aanwezig zijn, zodat hij de inspiratie van anderen altijd bij de hand heeft. Zo werd Clogtwo eens op de camera gezet terwijl hij werkte aan een kunstwerk op de skatebaan van Singapore.

Omschrijving: Clogtwo maakt een kunstwerk bij Summerset Sk8park Singapore.

Bron:YouTube

 

Clogtwo heeft als doel om de wereld te veroveren. Hij ziet dit als een missie die hij hoe dan ook wil volbrengen, en hij is zeker hard op weg. Hij heeft al werken geplaatst in een diversiteit aan landen over de hele wereld. Samen met een partner werkt hij aan de ontwikkeling van zijn eigen studio, van waaruit hij over de hele wereld wil reizen om mensen kennis te laten maken met hun werken. Op die manier wil hij zijn kunst presenteren in alle uithoeken van de wereld. Clogtwo maakt zowel legaal als illegaal kunstwerken in belangrijke steden.

Clogtwo4

 

Omschrijving: Ook kleurrijke creaties passen goed bij Clogtwo.

Bron: www.abduzeedo.com