Ben Allen

Ben Allen

Posted on 23rd september 2013 in Blog, Street artists

 

De kunstwerken van Ben Allen worden ook wel omschreven als kunstwerken die iedereen wel in huis wil hangen. De kleurrijke werken zijn inspirerend en zetten aan tot denken, terwijl ze toch ook zo luchtig zijn. Het bijzondere aan de kunstwerken van Ben Allen is wel dat de kunstenaar graag een combinatie maakt tussen vormen en woorden. In veel van de werken van Ben Allen zijn ook woorden terug te vinden, die een geheel nieuwe betekenis krijgen in het geheel van het kunstwerk.

Benallen1

 

Omschrijving: Ben Allen maakt graag combinaties van vormen, figuren en woorden.

Bron: www.artrepublic.com

 

Ben Allen wordt door veel van zijn fans omschreven als kunstenaar die net even iets bijzonderder is dan andere streetartists. Dit wordt uiteraard niet zomaar gezegd. Wanneer we kijken naar alle streetartists, op internationaal gebied, dan heeft het overgrote deel van deze straatkunstenaars toch enige opleiding in de kunst. Vele van hen gingen naar een kunstacademie en bouwden een carrière op vanuit hun opleiding. Bij Ben Allen is dit anders. Hij heeft namelijk geen enkele opleiding gevolgd op het gebied van kunst. Er mag dan ook zeker gezegd worden dat Ben Allen als kunstenaar volledig autodidactisch is.

Benallen2

 

Omschrijving: Veel werken van Ben Allen worden ingelijst verkocht als unieke schilderijen.

Bron: www.artrepublic.com

 

De kunstenaar heeft een compleet eigen stijl, welke bestaat uit een combinatie van streetart, grafische vormgeving, graffiti en pop art. Deze bijzondere combinatie laat zeker zien hoeveel talent Ben Allen heeft op het gebied van kunst. Door de jaren heen heeft hij een flinke collectie prints op de markt gebracht, welke overigens regelmatig worden geveild. De limited editions zijn vaak zowel als poster als in de vorm van een art print te verkrijgen.

Benallen3

 

Omschrijving: Ben Allen laat graffiti samenkomen met streetart.

Bron: www.richardgoodallgallery.com

 

Ben Allen werd uitgenodigd om een unieke kamer te realiseren in het Artist Residence Hotel and Gallery in Brighton. Hij kreeg een compleet nieuwe kamer, zonder kleuren of andere decoraties tot zijn beschikking. In drie dagen toverde hij de kamer om tot een kleurrijk kunstwerk rondom. Deze drie dagen werd zijn werk vastgelegd, hoewel Ben Allen zijn identiteit beschermd door onherkenbaar in beeld te komen.

 

Omschrijving: In drie dagen tijd toverde Ben Allen een compleet nieuwe hotelkamer om in een rondom kunstwerk van hoog niveau.

Bron:YouTube

 

Als streetartist werkt Ben Allen op verschillende manieren. Hij maakt zijn werken uit de losse pols, maakt hij eerst schetsen op papier, zet hij stencils in of werkt hij met een projector. Bij het maken van de hotelkamer in Brighton werd gebruik gemaakt van een projector. Uiteraard maakt hij altijd alle ontwerpen zelf, welke methode hij ook gebruikt voor het maken van zijn kunstwerk.

Benallen4

 

Omschrijving: Ben Allen laat zich vaak inspireren door strips en de unieke stijl van getekende strips.

Bron: www.streetartnews.net