Street-art | Blog & Online Gallery - Beejoir

Beejoir

Posted on 29th september 2013 in Blog, Street artists

 

Beejoir is niet zomaar een streetartist. Deze kunstenaar heeft het meer dan gemaakt in de wereld van straatkunsten. Zijn werken worden dan ook wereldwijd door talloze fans bewonderd en steeds meer fans staan op in alle landen die hij ooit heeft bezocht. Dat is ook niet heel vreemd, want Beejoir heeft het vermogen een grootse indruk te maken op zijn publiek.

Beejoir1

 

Omschrijving: ‘LV Child’, één van de meest bekende werken van Beejoir.

Bron: www.worldfamousdesignjunkies.com

 

Beejoir is een zeer populair streetartist, maar toch weet eigenlijk vrijwel niemand wie hij nu echt is. Beejoir behoort dan ook tot de straatkunstenaars die het liefst zo anoniem mogelijk blijven. Toch zijn er wel enkele feitjes over deze kunstenaar bekend. Zo werd Beejoir geboren in Engeland. Hier kon hij echter zijn draai niet echt vinden en ook zag hij hier minder mogelijkheden om zijn carrière goed van de grond te krijgen. Hij verhuisde dan ook naar Thailand, waar hij nog altijd woont en werkt. Er wordt vermoed dat Beejoir gelovig is, al is dit niet aangetoond. Deze gedachte komt vooral voort uit het feit dat de kunstenaar in veel van zijn werken het geloof als inspiratiebron gebruikt. Zowel de politiek als religie zijn in veel van zijn kunstwerken terug te vinden. Naast streetart maakt Beejoir ook veel sculpturen en andere beeldhouwwerken.

Beejoir2

 

Omschrijving: Het gouden beeld van LV Child van Beejoir

Bron: www.prescriptionart.com

 

Het is juist het thema waar Beejoir zich in vast bijt, politiek en / of religieus, die ervoor zorgt dat hij enorme groepen mensen wereldwijd kan aanspreken met zijn kunstwerken. Geloof bestaat immers overal, en vrijwel overal bestaat ook een zekere onvrede over de politiek of de besturing van een land. Zijn thema’s zijn altijd up to date aan het land waar hij het kunstwerk maakt en dat spreekt de lokale fans zeker aan. Als kunstenaar wil hij dan ook laten zien dat mensen begrip moeten tonen voor elkaar. We zijn allemaal mensen, hoe arm of rijk we ook zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal mens en we moeten elkaar behandelen als gelijke.

Beejoir3

 

Omschrijving: Kunstwerk ‘God Stamps’ van Beejoir

Bron: www.flickr.com

 

Beejoir is zeker een kunstenaar die het vermogen heeft te verrassen. Zo heeft hij in de kerstperiode een indrukwekkend cadeau gegeven aan Kopenhagen. Hier zorgde hij voor een uniek decor op een groot plein. Hij voorzag dit grote plein in Kopenhagen van diverse gouden kunstbomen. Zowel het maken van de kerstbomen als het plaatsen van de bomen op het plein werd vastgelegd met de camera. In dit filmpje kun je nader kennis maken met de kunstenaar die door het leven gaat als Beejoir.

[Video

 

 

Omschrijving: Beejoir gaf de stad Kopenhagen indrukwekkende gouden kerstbomen cadeau.

Bron:YouTube

 

Goud is een kleur die schijnbaar goed bij Beejoir past. In de meeste werken is wel iets van goud terug te vinden. Dit heeft hem een geheel nieuwe persoonsomschrijving opgeleverd. Wereldwijd wordt hij ook wel ‘de man met het gouden pistool’ genoemd. Hij heeft al vele mensen over de hele wereld erg blij gemaakt met zijn kunstwerken. Zo heeft een groot publiek zijn werken al mogen bewonderen bij solotentoonstellingen, maar hij heeft ook speciale werken gemaakt voor wereldberoemdheden en zelfs voor de koninklijke familie. Alle shows, die hij over de hele wereld verzorgd, zijn altijd in een mum van tijd uitverkocht.

Beejoir4

 

Omschrijving: De ‘Megaphone’ van Beejoir; ondergedompeld in puur zilver.

Bron: www.banksyforum.proboards.com