stick together artfair

Artfair: Stick Together

Posted on 29th maart 2013 in Blog

Stick Together brengt meer dan 30 internationale en lokale urban street artists samen voor een live expositie bij Amsterdam Roest

AMSTERDAM – Een indrukwekkende line up met urban street artists van hoog niveau, afkomstig uit Nederland, Europa en daarbuiten, maakt zijn opwachting tijdens Stick Together: AMSTERDAMDeze expositie, met de beste internationale talenten op het gebied van street art, vindt zaterdag 6 en zondag 7 april plaats in de grote loods van Amsterdam Roest (Van Gendthallen).

Stick Together is een project geïnitieerd door de befaamde urban tape artiest Max Zorn, die zijn passie en talent inzet om het woord over street art te verspreiden. Altijd bezig om street art naar een next level te tillen, transformeert hij nu de grote loods van Amsterdam Roest in een ruimte met stadsstraten vol werk van meer dan 30 artiesten, variërend van graffiti en illustraties tot tape art en collages.

Kunstenaars worden aangemoedigd gedurende het weekend live art te creëren, terwijl bezoekers rondstruinen door de straten in de loods. Tijdens een negentig minuten durende live wedstrijd tussen twee kunstenaarscrews, zaterdag om 19.00, gaan artiesten de strijd met elkaar aan. De crew die het luidste applaus ontvangt is de winnaar. Om zijn steun aan dit project te betuigen gaat kunstenaar Max Zorn zelf ook de uitdaging aan en creëert het grootste artwork ooit gemaakt met enkel bruine tape. Uiteraard live tijdens Stick Together.

De aankomende weken worden steeds nieuwe namen aangekondigd via social media, resulterend in een all-star line up meer dan dertig internationale artiesten. Zo gaat het gerucht dat de Amsterdamse Amsterdam Street ArtWayne Horse, en Laser 3.14. Stick Together bezoeken om hun handtekening achter te laten. Verder maken o.a. Zed1 (IT), case (GE), stencil kunstenaars TONA (GE), tape artiest Max Zorn (NL), graffiti artiest Ces53 (NL), illustrator Bortusk Leer (UK) en Last Plak, een street artist collectief uit Rotterdam hun opwachting. Voor alle updates over artiesten, kijk op www.sticktogether.maxzorn.com.

De Amsterdamse hip hop crew The Daisy Age gaat zaterdagmiddag voluit met hun DJ crew, waar het zaterdagavond tijdens de afterparty en zondag overdag los gaat onder begeleiding van 4816.

Entree is voor alle events gratis en openlijk toegankelijk voor pers en publiek.

Stick Together | 6 & 7 april | Amsterdam Roest | Czaar Peterstraat 213-B| 1018 PL | A’dam

Openingstijden 

Zaterdag 6 april 2013
Expositie: 16.00- 22.00
Locatie: Roest loods

Events: 

The Paint Club Battle, gespresenteert door Urban Stylistix: 19.00-20.30
Stick Together: AMSTERDAM After gepresenteert door 4816, 22.00-03.00 in Roest Café

Zondag 7 april 2013
Expositie 14.00-20.00

Locatie: Roest loods