Street-art | Blog & Online Gallery - Anthony Lister

Anthony Lister

Posted on 5th oktober 2013 in Blog, Street artists

 

Anthony Lister is een unieke streetartists, waarvan je de werken altijd binnen een enkele blik kan herkennen. Hij maakt indrukwekkende figuren, in bijzondere kleuren en met een eigenaardige vorm. Anthony Lister werd in Brisbane, Australië, geboren in 1979. Binnen korte tijd maakte hij naam in de wereld van streetart en hij heeft inmiddels al vele solo-exposities op zijn naam zijn in onder meer Europa, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk in heel Australië. Momenteel is Anthony Lister woonachtig in Sydney.

Anthony1

 

Omschrijving: Anthony Lister is niet bang zich te laten zien te midden van zijn werken, tijdens diverse solo-exposities.

Bron: www.notcot.com

 

Al in zijn jonge jaren wist Anthony Lister dat zijn loopbaan in de kunst zou zijn. Hij werkte hier dan ook hard aan. Hij studeerde aan de Queensland College of Art, in zijn woonplaats Brisbane, waar hij in 2001 afstudeerde. Hij vond zijn opleiding onvoldoende om een goede carrière in de streetart op te zetten en besloot hierop naar New York te reizen, waar hij enige tijd onder de vleugels van Max Gimblett werkte. Deze man behoort tot de grootste kunstenaars van Nieuw-Zeeland en heeft Anthony Lister zeker een eind op weg geholpen.

Anthony2

 

Omschrijving: De werken van Anthony Lister worden beïnvloed door expressionisme en figuratieve kunststromingen.

Bron: www.curbsandstoops.com

 

Anthony Lister maakte zijn eerste werken thuis, in zijn slaapkamer, en gewoon op A4 papier. Op zijn zeventiende maakte hij zijn eerste grotere kunstwerk, in een studio. Dit bleek de juiste opstap naar het werk buiten, waar hij direct het publiek kon aanspreken met zijn unieke kunstvorm. Al snel vormde Anthony Lister een compleet eigen stijl, welke niet terug te vinden is binnen de werken van de andere populaire streetartists. Anthony Lister gebruikt dan ook meerdere kunstvormen, welke hij samenvoegt in zijn unieke stijl. Zo zijn onder meer pop art, street art en expressionisme vertegenwoordigd in zijn werken. Ook de huidige cultuur van de jeugd inspireert hem en speelt een belangrijke rol in zijn kunstwerken.

Anthony3

 

Omschrijving: Veel kunstwerken van Anthony Lister verschijnen op eenvoudig A4 papier.

Bron: www.anthonylister.com

 

Het mooie van het werk van Anthony Lister is wel dat hij altijd een boodschap wil uitdragen naar het publiek. Hij wil vertellen wat niet gezegd mag worden, in beelden en enkele sculpturen die tot de verbeelding spreken. In Milaan werd in 2012 een gesprek opgenomen waarin wordt gesproken over de zaken die nooit genoemd mogen worden, onder de noemer ‘Things we shouldn’t talk about’. Hierin wordt meer verteld over de sculptuur van de man in de tutu, en uiteraard ook over de werken van Anthony Lister.

 


Omschrijving: Things we should’t talk about

Bron:YouTube

 

Anthony Lister laat in zijn kunstwerken misleidende rolmodellen zien die de jeugd van nu aanspreken en hen verkeerd beïnvloeden. Daarnaast wil hij spiritualiteit en de zogenaamde erfenis uit de Westerse wereld blootleggen in zijn kunstwerken. Naar eigen zeggen vindt hij het belangrijk dat er beelden worden gegeven aan de populaire Westerse cultuur en stelt hij regelmatig de vraag of deze cultuur wel zo populair zou moeten zijn. Zijn werken zijn figuratief en stralen niet alleen teken- en schilderwerk uit, maar ook film en muziek. Door de juiste twist te geven aan zijn werken, probeert hij zijn streetart tot leven te wekken, zodat alle doelgroepen op unieke wijze worden aangesproken.

Anthony4

 

Omschrijving: Anthony Lister begon aan zijn carrière vanuit een eigen studio, waar hij zijn nieuwe hobby tot uiting kon brengen.

Bron: www.graffuturism.com