Street-art | Blog & Online Gallery - Alice

Alice

Posted on 15th oktober 2013 in Blog, Street artists

 

Alice heeft meer dan duizend gigantische kunstwerken ondertekend in de meest uiteenlopende landen. Dat is natuurlijk heel indrukwekkend, maar wie is Alice nu eigenlijk? Alle werken van kunstenares Alice komen van de hand van Alice Pasquini; een Italiaanse dame met een passie voor groots. Dat is zeker te zien aan haar kunstwerken, want al haar streetart is van enorm formaat.

Alice1

 

Omschrijving: Alice behoort tot de straatartists die graag groots werkt.

Bron: www.streetartutopia.com

 

Alice Pasquini wist als kind al dat zij iets moest gaan doen met haar enorme gevoel voor creativiteit. Na de middelbare school startte zij een studie illustratieve kunst in Italië. Tijdens en na haar studie reisde zij naar meerdere steden, als Londen, Rome en Madrid, om als decorontwerpster aan de slag te gaan. Zij vulde haar uren steeds meer aan met werkzaamheden als illustrator, waardoor zij in contact kwam met de wereld van streetart. Inmiddels heeft zij meer dan tien jaar ervaring als streetartist en heeft zij al steden over heel de wereld bezocht om een mega-kunstwerk te maken. Zo deed zij onder meer landen als Nederland, Noorwegen, Marokko, Rusland en Australië aan. Hier maakte zij een heel scala aan openbare kunstwerken die meer dan opvallend zijn. Meer dan de helft van haar werken werd illegaal gemaakt.

Alice2

 

Omschrijving: Eén van de ruim duizend openbare werken van Alice, in Frankrijk.

Bron: www.flickr.com

 

Alice houdt er niet van om in het klein te werken. Details wekken wel haar aandacht, en kenmerken ook zeker haar werken, maar zelfs de details moeten groots worden aangepakt. Alice maakt vrijwel uitsluitend kunstwerken van reusachtig formaat en dat betekent dat je haar kunstwerken eigenlijk niet kan missen. Vaak laat zij zich inspireren door soortgelijke onderwerpen, waarbij zij zich richt op het alledaagse. Zo maakt zij graag slapende dames, mensen die koffie drinken, personen die een boek lezen of een sigaretje roken en mensen die het publiek aankijken. Zij laat graag momenten zien die heel gewoon zijn, maar toch ook heel inspirerend kunnen aandoen voor een ander.

Alice3

 

Omschrijving: Alice brengt graag de magie van alledaagse momenten naar voren.

Bron: www.homedsgn.com

 

De kunstwerken van Alice worden vrijwel allemaal gemaakt met behulp van markers en acrylverf. Hier werkt zij dan ook het liefst, en zeker ook het best, mee. Het publiek houdt vaan haar werken, deels omdat zij een alledaagse eenvoud laten zien en deels omdat de kunstwerken toch een enorme diepgang en een pure magie bezitten. Niet voor niets heeft Alice wereldwijd fans die haar regelmatig volgen. Alice laat zich niet heel vaak in het openbaar zien, maar als zij wordt ingehuurd om legaal een werk te maken, dan staat zij het regelmatig toe dat haar werk gefilmd wordt. Zo is ook onderstaande video opgenomen van het werk van Alice Pasquini.

 

Omschrijving: In Oslo, Noorwegen, werd Alice gefilmd tijdens het maken van een kunstwerk op aanvraag.

Bron:YouTube

 

Alice beschrijft haar werk zelf het liefst als fris, spontaan, kleurrijk, vertellend en hier en daar wat geromantiseerd. Zij zegt geïnteresseerd te zijn in de bewegende beelden en de manier waarop die beelden vastgelegd kunnen worden in streetart. In meerdere interviews geeft zij aan dat het haar doel is om de magie van alledaagse momenten te laten zien, omdat de echte magie van het leven zit in de manier waarop je ieder moment leeft en beleeft.

Alice4

 

Omschrijving: De kunstwerken van Alice zijn zeker fris, kleurrijk en inspirerend te noemen.

Bron: www.homedsgn.com

 

How would you describe your painting style? Spontaneous, fresh, romantic, dirty, sketch, colorful, narrative, cosmopolitan, human—political in its way!