Street-art | Blog & Online Gallery - Over

Over

Vind hier je dagelijkse dosis kunst van de straat. Een inspiratiebron, een blog waarin we verslag doen van het internationale openbare museum en gratis opinieblad dat street art heet. Daarbij kunnen we je hulp hard gebruiken. Zie je iets dat je stil doet staan in Nederland of daarbuiten post ’t op facebook.com/street-art.nl of stuur het naar info@street-art.nl

Tot dat artiesten als Jean Michel Basquiat en Keith Haring in de jaren 80 graffiti van de straat naar de galerie brachten, werd het uitsluitend gezien als vandalisme. Zij introduceerde graffiti in de kunstwereld en lieten de potentie zien van kunst van de straat.

Dat proces heeft zich de afgelopen jaren herhaald op het gebied van street art. Street artists als WK Interact, Invader, Blek le Rat, Banksy, Shepard Fairey en André zijn begonnen met het spuiten en/of plakken van hun werk op de muren van de stad en worden nu algemeen geaccepteerd als kunstenaars.

Street-art.nl wil naast een blog ook een platform zijn voor street art gerelateerde kunstenaars, die binnen de Online Gallery gratis hun werk kunnen laten zien en in direct contact staan met potentiële kopers. Denk jij dat jouw werk past in de Street-art.nl Gallery? Stuur dan een mailtje naar info@street-art.nl.