Street-art - Blog & Online Gallery

Mando Marie

Posted on 8th mei 2019 in Geen categorie

Amanda ‘Mando’ Marie (Colorado, 1981) is een Amerikaanse kunstenaar. Zij woont en werkt in Amsterdam.


Mando studeerde aan de Rocky Mountain College of Art and Design. In haar werk gebruikt ze zowel methoden uit de traditionele schilderkunst als stencils. Haar beelden bevatten een knipoog naar ‘De Gouden Boekjes’ van illustratoren als Eliose Wilken (1904-1987) en stripboeken uit de mid-70’s.

Een zeven kleuren zeefdruk op 300grms somerset satin papier. Meerdere lagen stencil en hand geschilderde sparkles.
Dit werk belichaamt prachtig alle facetten van Mando Marie. Haar herkenbare image, het kleurgebruik en de karakteristieke sparkles.
Het werk is gestempeld, en met potlood gesigneerd en verso, 2018.
Ieder werk is uniek en hand finished 
Gelimiteerde oplage van 8 stuks

Meer info op http://www.streetart.nl


ASVP ‘Donkey Head’

Posted on 14th februari 2018 in Blog

ASVP is een kunstenaarsduo gevestigd in Bushwick Brooklyn. Zij staan bekend om hun werk dat een mix is van grafische (met de hand geschilderde) illustraties die elementen bevatten uit de reclamewereld en de pop en comic- book cultuur.

In samenwerking met Andenken Gallerie biedt streetart.nl een gelimiteerde oplage van 10 ASVP-zeefdrukken.
‘Donkey Head’ is een zeer uniek werk en omvat alle facetten van ASVP.

Deze zeefdruk bevat een collage van oudere beelden die wereldwijd op de straten werden geplakt tussen 2009- 2013. En op de voorgrond zien we een van de meest iconische figuren van ASVP.
De ‘Donkey Head’ is te herleiden naar het vroege werk van het duo. Onder de kenners is deze enkele afbeelding het symbool geworden van het duo en hun kunst.

ASVP ‘Donkey Head’
Zeefdruk
50 x 70 cm
Editie van 10
Gesigneerd en genummerd
Alle werken zijn uniek. Kleurverloop Donkey Head verschilt per zeefdruk

Vanavond om 21:00 start de verkoop van ‘Donkey Head’. Een prachtige zeefdruk, in een kleine oplage van slechts 10 exemplaren en ieder werk is uniek.

Meer info op http://www.streetart.nl

Docu Anthony Lister

Posted on 17th januari 2018 in Blog


Foto: Chrissie Hall ©

Anthony Lister (1979) wordt ook wel de Australische Banksy genoemd en schopte het in korte tot de top van de Australische kunstwereld. Regisseur Eddie Martin (ALL THIS MAYHEM, 2014) geeft in zijn nieuwe documentaire HAVE YOU SEEN THE LISTERS? een openhartige en persoonlijke kijk in de opkomst van de kunstenaar die het conservatieve Australië uitdaagt, terwijl hij tegen zijn eigen demonen vecht. De film toont de complexiteit van hype, roem en de tegenstellingen binnen de kunstwereld, maar vertelt bovenal het verhaal van Listers familie en zijn rol als vader.
HAVE YOU SEEN THE LISTERS? viert zijn internationale première op dinsdag 30 januari tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam (24 januari – 4 februari) in het programma- onderdeel Voices.

Regisseur Eddie Martin is van 29 januari tot en met 2 februari op het IFFR aanwezig en is beschikbaar voor interviews.

OVER ANTHONY LISTER
Anthony Lister werd in 1979 in Brisbane geboren en wordt gezien als een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars van Australië. Op zijn 17e begon hij in de openbare ruimte te schilderen – iets wat hij tot op de dag van vandaag is blijven doen. In 2001 behaalde Lister zijn Bachelor in Fine Arts aan de kunstacademie van Queensland. Hij was een van de pioniers van de straatkunstbeweging in Brisbane toen hij in 2003 naar New York verhuisde om samen te werken met zijn mentor, Max Gimblett.

Listers werk kenmerkt zich door het gebruik van handgetekende lijnen en is geïnspireerd op iconen uit de Westerse popcultuur en comics. Naast een sterke achtergrond in street art hanteert hij een verfijnde, schilderkunstige stijl. Hoge en lage cultuur vermengen zich in zijn schilderijen, tekeningen en installaties, waarin lompe superhelden, flirterige balletdansers, slecht gehumeurde oude meesters en heerszuchtige vampieren naast elkaar bestaan.

Het werk van Lister is onder andere in solo-exposities te zien geweest in Miami, New York, Los Angeles, Sydney, Londen en Lissabon en hangt bij bekende artiesten zoals Pharrell Williams, Hugh Jackman, Pink en Geoffrey Rush aan de muur.
In 2014 werd Lister voor vandalisme aangeklaagd door de Gemeente Brisbane, die zijn werk in de openbare ruimte niet kon waarderen. Hij werd schuldig bevonden en kreeg een taakstraf van vijf dagen en een boete van 440 Australische dollar opgelegd.

HAVE YOU SEEN THE LISTERS?
Australië – 2017 – 87’
Regie: Eddie Martin
Officiële selectie Internationaal Film Festival Rotterdam
Programma: Voices
Internationale première
Sales agent: Dogwoof

Filmtijd: Mesteren

Posted on 11th januari 2018 in Blog

Simon is de ongekroonde koning van de Deense kunstwereld – hij is wereldberoemd, excentriek, rijk, heeft een prachtige vrouw en een jonge minnares. Het leven lacht hem toe, totdat op een dag zijn verloren gewaande zoon Caspar verschijnt en alle aandacht op zich vestigt. Tot groot ongenoegen van Simon is de knappe Casper ook een zeer getalenteerde kunstenaar: hij blijkt de wereldberoemde street artist “The Ghost” te zijn. De vader-zoon relatie wordt flink op de proef gesteld. Simon vertrouwt zijn zoon niet: is hij uit op aandacht, vaderliefde of wraak? En het lijkt erop dat ook Casper andere plannen heeft met zijn vader dan hem alleen beter te leren kennen…

tags:

Gijs Vanhee

Posted on 16th november 2017 in Blog

Gijs Vanhee heeft deze prachtige muren gemaakt in Mechelen. Helaas worden deze gebouwen binnenkort gesloopt en de bewoners kunnen wel wat muziek gebruiken!

Ready2rumbl

Posted on 14th november 2017 in Blog

Danny Rumbl aka Ready2rumbl

Danny Rumbl, van Ready2Rumbl, is illustrator en kunstenaar en werkzaam vanuit Rotterdam. Zijn werk wordt gekenmerkt door humor, kleur en een duidelijke beeldtaal. Rumbl maakt murals, tekeningen, schilderijen en sculpturen. De kunstenaar vindt de afwisseling van werken in 2D en 3D erg fijn. Hij haalt zijn inspiratie veelal uit tekenfilms, comics en karakters van de populaire cultuur.

Rumbl plaatst zijn figuren telkens in een nieuwe context. Met hun sterke karakter vertellen zij ieder een eigen verhaal. Door de (dierlijke) figuren samen te voegen met andere objecten, zoals te zien is bij ‘Koolmees’ en ‘Der Cellist’, wordt het verhalende element in het werk versterkt.

Voor streetart.nl creëerde Rumbl ‘Krush Kitty’. Dit houten sculptuur is geheel met de hand gezaagd, geschuurd en geverfd.
Krush Kitty is geïnspireerd op de bekende mascotte van het drankje Slush Puppie. Als kind vond Rumbl dit figuur al te gek. Krush Kitty werd in het leven geblazen als muurschildering, waarna het vervolgens de 3-dimensionale vorm als sculptuur kreeg voor streetart.nl.

Voor meer info, zie http://www.StreetArt.nl

tags:

Zed1 ‘Tales from the Wall’

Posted on 13th september 2017 in Blog

Deze woensdagavond om 21:00 start StreetArt.nl met de verkoop van Zed1 (Marco Buressi, Florence 1977). Een unieke gelimiteerde oplage van tien hand bewerkte prints + een gesigneerd ‘Tales from the Wall’ boek.

Voor Streetart.nl maakte Zed1 een exclusieve serie van tien hand bewerkte ‘Tales from the Wall’ prints. De kleuren zijn met de hand geschilderd. Door de verschillende kleuren, en enkelen bevatten graffiti letters, is ieder werk uniek.

Zed1 ‘Tales from the Wall’ print
32 x 45 cm
Editie van 10
Hand bewerkte print (ingekleurd met olie) op 300 grams papier, allen uniek en verschillende kleurstellingen.
Gesigneerd, getiteld en genummerd

De print wordt geleverd met het ‘Tales from the Wall’ boek.

Dit boek neemt de kijker mee op een fascinerende reis van kunstwerken gemaakt tussen 2010 en 2016.
Zed1 heeft 63 werken gekozen (waarvan enkele in samenwerking met streetart.nl). Deze werken zijn voorzien van mooie foto’s en inside-informatie zodat de kijker een goede indruk krijgt van de kunstenaar.

Zed1 ‘Tales from the Wall’ boek
Gesigneerd met ‘Zed1 2017’
17 x 24 cm
Crowdbook Publishing. Rome, Italië, 2016.
Eerste oplage van 500 stuks.

Bekijk op http://www.StreetArt.nl voor meer informatie en foto’s

Vinz, Love and Pride

Posted on 5th juli 2017 in Blog

Vinz staat bekend om zijn ‘Vinz Feel Free Project’ waar hij mee startte in 2011. Hij begon met dit project in de straten en galeries in Europa en VS.

Het werk van Vinz is uniek en zeer herkenbaar. De kunstenaar heeft zijn eigen versie van centauren, Sfinxen en Fauns gecreëerd door hoofden van dieren te schilderen op grootschalige foto’s van het menselijk lichaam (meestal naakten).

Vinz maakt eerst foto’s van zijn modellen, die alleen staan of in kleine groepen. Vervolgens maakt hij een afdruk van deze mensen en schildert hier realistische dierlijke hoofden op. De lichamen zijn meestal in zwart-wit terwijl de hoofden gekleurd en vol met details zijn. Voor het perfecte eindresultaat worden deze creaties in een specifieke situatie geplaatst zodat zij allemaal hun eigen verhaal vertellen.

Voor streetart.nl maakte Vinz ‘Love & Pride’. Een serie van tien zeefdrukken die met de hand bewerkt zijn. ‘PRIDE’ is geschilderd in zilver. In goud het symbool van lesbiennes en de omgekeerde driehoek van homoseksuelen en in geel de iris van de ogen. Het werk is gedrukt op Gvarro Biblos extra wit papier (160 gr.). Allen gesigneerd, genummerd en gestempeld. Zij komen met een originele COA van Vinz.

Vanavond om 21:00 te koop op http://www.streetart.nl !

Kimpton De Witt

Posted on 14th maart 2017 in Blog

Amsterdam, 10 maart 2017 – Kimpton® De Witt, het eerste Europese luxe hotel van boetiekmerk Kimpton® Hotels & Restaurants, licht een tipje van de sluier op over de transformatie van het hotel. Er komt een exclusief botanisch kunstwerk op de locatie van het nieuwe hotel.

Amsterdamse illustrator Hyshil Sander, gekend voor haar prachtige handgemaakte potloodtekeningen en haar liefde voor natuur, brengt de industriële schutting tot leven die rond Kimpton De Witt staat tot de opening dit voorjaar. Het nieuwe hotel zal 274 kamers en suites tellen, ontworpen in het kenmerkende gedurfde en speelse design van Kimpton.

Sander gebruikte de flora en botanische kenmerken van het design van het hotel om een kunstwerk te creëren dat de schutting volledig omhult. De focus ligt op de komst van iets nieuws en positiefs. De wervelende bladeren en bloemen staan voor de schoonheid van onze wereld en voor Sander persoonlijk, voor leven en hoop. Voorbijgangers met een scherp oog kunnen ook enkele kleine verrassingen vinden in het kunstwerk. Door de botanische invloeden van het hotelontwerp te spiegelen, fleurt het de treurige bouwomgeving echt op.

Volgens Hyshil Sander is dit een droom voor elke illustrator. “Als kunstenaar hoop je altijd dat er plaats is voor je eigen ideeën, je dromen en je creaties. De kans om een werk van deze omvang te kunnen maken en een echt onderdeel te worden van het straatbeeld is echt fantastisch. Het Kimpton De Witt-team gaf me ook de vrijheid om dit kunstwerk te maken, in plaats van me te beperken met een commerciële briefing. Dat vertrouwen is echt bevrijdend. De context waarin dit kunstwerk wordt gemaakt is ook heel belangrijk voor mij, aangezien het nu een deel van het straatbeeld wordt. Dat had ik zeker in mijn achterhoofd toen ik begon aan het ontwerp. Hopelijk halen mensen inspiratie uit de korte momenten wanneer ze er voorbijkomen.”

General Manager van Kimpton De Witt, Mike Robinson, vertelt: “Door samen te werken met zo’n getalenteerde artiest kunnen we deze onaantrekkelijke schutting een boeiende makeover geven. We wilden een prachtig kunstwerk creëren waar iedereen van kan genieten en dat onze buren een sneak peek geeft van de transformatie die het hotel momenteel ondergaat.”

De befaamde Amerikaanse hotelgroep werd opgericht door Bill Kimpton die zijn inspiratie haalde uit zijn Europese reizen als investeringsbankier. In januari 2015 werd Kimpton overgenomen door InterContinental Hotels Group (IHG). Momenteel zijn er nu meer dan 60 hotels en 70 restaurants in 30 steden in de VS, met een opening in Parijs gepland voor 2020.

Voor verdere informatie kunt u terecht op: www.KimptonDeWittHotel.com

Streetart Museum Amsterdam

Posted on 13th februari 2017 in Blog

Amsterdam krijgt volgend jaar een nieuw museum. In de zomer van 2018 zal het grootste street art museum ter wereld haar deuren openen in de Lasloods op de NDSM werf. Zowel qua oppervlakte, kunstvorm als collectie ontstaat hiermee een internationale culturele locatie op NDSM.

Met een oppervlakte van meer dan 7.000 m2 is de voormalige Lasloods ruim twee keer groter dan de befaamde Turbinehal van Tate Modern in Londen. Curator Peter Ernst Coolen van Street Art Today werkt met zijn team aan de totstandkoming. “Street art is sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Street art wordt door kunstcritici wereldwijd beschouwd als de meest relevante kunststroming van dit moment, maar doordat deze kunstvorm vooral op straat wordt gemaakt is het ook vergankelijk. Door middel van onze collectie willen we niet alleen een tijdsbeeld vastleggen maar ook de absolute wereldtop op een plek bijeenbrengen en voor een breed publiek toegankelijk maken.”

NIls-Westergard-Streetart_Today-Photo-by-Wolfgang-Josten_HiRes
Kunstenaar Nils Westergard (USA) werkt aan een portret van 9 bij 5 meter voor de museumcollectie

In 2015 is een start gemaakt met het aanleggen van de collectie. Inmiddels telt deze ruim 100 werken van toonaangevende street artists van over de hele wereld, zoals David Walker (UK), Cranio (BRA) en Hoxxoh (USA). Bijzonder is dat alle werken speciaal voor het museum gemaakt worden. Dat gebeurd op een geheime locatie in Nederland. Opvallend is ook het imposante formaat waarop gewerkt wordt. “Het kleinste schilderij dat we tonen is groter dan de Nachtwacht, het grootste tot nu toe is een werk van TelmoMiel van vijf meter breed en twaalf meter hoog. Deze internationale supersterren van eigen bodem maakten al twee werken voor onze collectie, en ze zijn nu bezig aan het derde canvas. Dat zijn dus canvassen op het formaat van een buitengevel van drie a vier verdiepingen. Na de verbouwing hangen de werken zij aan zij met de oude hijskranen in een monumentale industriële hal die 24 meter hoog is. Het wordt enorm indrukwekkend.”

“Inmiddels zijn we een overeenkomst voor de lange termijn aangegaan en werken we nauw samen met de ontwikkelaar BIESTERBOS aan het plan voor de renovatie en verbouwing. De vergunningsaanvraag hiervoor is in oktober 2016 ingediend en zodra er groen licht is wordt gestart met de verbouwing en renovatiewerkzaamheden. We verwachten medio zomer 2018 onze deuren voor het publiek te kunnen openen.”

Eduardo-Kobra_Streetart_Today_Photo-by-Marco-Buddingh_HiRes
Eduardo Kobra schilderde een 24 meter hoog portret van Anne Frank op de gevel van het toekomstige museum

De wereldberoemde Braziliaanse kunstenaar Eduardo Kobra schilderde onlangs nog een 24 meter hoog portret van Anne Frank op de gevel van het toekomstig museum. Het opvallend kleurig kunstwerk met de titel “Let Me Be Myself” werd opgepikt door de media en ging vervolgens de hele wereld over, want de boodschap, het verhaal van Anne Frank, is vandaag de dag nog steeds actueel. “Street artists hebben vaak de behoefte om te reflecteren op onze hedendaagse maatschappij. Ze hebben een verhaal te vertellen en geven nieuwe inzichten in actuele maatschappelijke thema’s. De boodschappen die ze overbrengen vormen de rode draad in de collectie. We staan te popelen om al het moois te kunnen tonen.”