Street-art | Blog & Online Gallery

TESTT Dzia “Golden Fox” print

Posted on 16th September 2014 in Blog

Morgen om exact 21:00 weer een nieuwe verkoop op http://www.StreetArt.nl van de Belgische streetartist Dzia. Slechts 10 stuks, allemaal uniek door de stencil achtergrond en gesigneerd en genummerd. Dit is een groot werk van 70cm x 100cm!

dzia-main

dzia-detail-fox

dzia-detail-forest

dzia-signature

comments: Closed tags:

TESTT Heerlen Murals 2014

Posted on 8th September 2014 in Blog

Afgelopen weekend hebben wij een bezoek gebracht aan street art paradijs Heerlen. Curator Raenys Martis en zijn crew hebben de zeer lovende kunstenaars Case, Cyrcle, Finok, Hendrik ecb Beikirch, Inti en Stohead naar Nederland gehaald om met Street Art kunst en kleur te brengen naar de stad Heerlen.

Het bezoek was een unieke beleving. De murals die dit jaar zijn gemaakt zijn wederom verbluffend. Met een programmaboekje in de hand kan de bezoeker de stad Heerlen doorwandelen en zowel de nieuwe murals, als de murals van 2013 bezichtigen die er overigens nog zeer goed bijstaan.

In het centrum en de buitenwijken stralen de kunstwerken als pareltjes in het straatbeeld.

Het metershoge iconische karakter Kusillo, van de Chilleense kunstenaar Inti, verbeeldt Inti’s visie met religieuze en culturele symbolen. Het PopArt karakter in het werk van Cyrcle verrijkt het straatbeeld met felle kleuren. Het humoristische element in het werk van Finok zorgt voor een interpretatieve functie in het werk waardoor de toeschouwer een eigen invulling aan het werk kan geven. Stohead’s passie om urban calligrafie te combineren met hedendaagse abstractie levert een gebalanceerd beeld op in een kleurenspel van zwart met wit. En de in eengesloten handen van Case houden een gifgroene slang vast wiens gif niet langer meer van hem is.

Inti
inti-heerlen

Cyrcle
cyrcle-heerlen

Finok
finok-heerlen

Stohead
stohead-heerlen

Case
case-heerlen

De intense kleurrijke werken verrijken de buurten, maar ook de bewoners. Vol trots vertellen omwoners over de kunstwerken die de afgelopen twee jaar in de stad Heerlen zijn gecreeerd. Zo vertelde een aardig stel ons dat er buiten de stad het een na grootste werk van Europa was gecreerd door Hendrik ecb Beikirch. Ecb staat bekend om zijn poetische zwart- wit portretten die mensen uit de directe omgeving verbeelden. Van deze dertien verdiepingen tellende flat straalt de realistische intensiteit van het werk direct uit op de toeschouwer.

ECB
ecb-heerlen

Naast de werken in het straatbeeld was er ook de zeer mooie groepsexpositie ‘Hypergraffiti’ te bezichtigen. In een zeer lichte en fijne ruimte, dat vroeger dienst deed als de stadsgallerij van Heerlen, was het werk van de Street Art kunstenaars nu te zien op doek. In deze vertaalslag komt wederom de kracht van het werk naar voren. Ook waren er schetsen van de murals te zien. Waardoor de bezoeker goed inzicht krijgt in de werkwijze van de kunstenaars. Kunstenaars die in 2013 murals hadden gemaakt deden ook mee aan deze expositie. Bij de entree hingen drie verbluffend mooie samenwerkingsschilderijen van super-A, Rutger Termohlen en Remco Koopmans. Tevens was er werk te zien van andere belangrijke spelers in de graffiti en Street Art scene zoals Keith Haring, Eelco van den Berg, Delta, Does en Alex Becherer. Deze expositie toonde veel respect voor de kunstenaars en bood hun een plek in een museale setting die zij allen zeer verdienen.

gallery-heerlen

HRLN Murals 2014 was een bijzondere ervaring die wij niet hadden willen missen. Mede door de zeer gezellige en aardige organisatie en inwoners voelen wij ons zeer welkom en wij kijken dan ook erg uit naar wat komen gaat in 2015!

Heerlen Murals website: http://www.HeerlenMurals.com

comments: Closed tags: ,

TESTT Mr Thoms “Like a Vision”

Posted on 11th August 2014 in Blog

Mister Thoms uit Italie heeft onlangs een prachtige muur gemaakt “Like a Vision” en heeft extreem veel aandacht gekregen in de media. StreetArt.nl verkoopt as woensdag 10 exclusieve prints speciaal gemaakt voor StreetArt.nl. Allen hand bewerkt, genummerd en gesigneerd. Mister Thoms Likes it! :)

SAMSUNG CSC

likeavision

comments: Closed tags:

TESTT “Nothing to Lose” aftersale!

Posted on 22nd July 2014 in Blog

Eind juni was er een geweldige expo in ‘de Slang’ in Amsterdam (spuistraat). Dit was georganiseerd door de Multi Syndicate Crew. Op www.StreetArt.nl vind morgen om exact 21:00 de aftersale van deze expo plaatst met vele werken van oa: Bustart, Zaira, Karma83, Skatin, Sket185, Lastplak, Bunny Brigade, DUS, DHM, Carl Kenz. Allemaal originele werken van klein tot mega groot! Wees er snel bij als je interesse hebt in een uniek kunstwerk, want op = op.

deslang

nothingtolose1

comments: Closed tags: , , ,

TESTT Myth & Muse een hommage aan Frida Kahlo

Posted on 9th July 2014 in Blog

As zaterdag 12 juli om 17:00 in Loods 6 te Amsterdam een hommage aan Frida Kahlo. Met werken van oa: Otto Schade, Bustart & Zaira, BunnyBrigade, Skount, OttoGraph, The London Police, Max Zorn en vele andere.

FridaKahlo

comments: Closed tags:

TESTT Lush Sux modeltreinen

Posted on 1st July 2014 in Blog

Lush Sux komt naar Amsterdam maar heeft alvast wat treinstellen voor ons onder handen genomen :) Morgen om exact 21:00 te koop op www.StreetArt.nl, 10 stuks, handbeschilderd en gesigneerd op de doos. Lush, you love him or you hate him!

lush-all-3

lush-train-full-side

comments: Closed tags: ,

TESTT Lush komt naar Amsterdam!

Posted on 25th June 2014 in Blog

Lush heeft ons laten weten dat er op 18 juli op een geheime locatie een Box Truck gallery gaat plaatsvinden! Meer details kun je vinden op Lushsux.com, maar wij houden jullie uiteraard ook op de hoogte. En daarnaast volgende week woensdag op StreetArt.nl een exclusieve verkoop van prachtige werken van Lush! Hou onze site in de gaten.

FLYERAMSTERDAM

comments: Closed tags: , ,

TESTT Day One Festivalsale!

Posted on 3rd June 2014 in Blog

Het Day One festival in Belgie is afgelopen maar morgen om 21:00 exact verkoopt StreetArt.nl fantastische werken van street artists die aanwezig waren op het evenement. Prachtige sculpturen van Isaac Cordal en Jaune en als klap op de vuurpijl een groot origineel werk van Smates!

Meer info : http://www.StreetArt.nl

Jaune

Isaac Cordal

Smates

comments: Closed tags: , ,

TESTT Urban Art Festival Amsterdam

Posted on 26th May 2014 in Blog

Ben jij in of rond Amsterdam dit weekend? Ga dan zeker even kijken op het “Urban Art Festival”. Voor meer info zie de flyer!

UrbanArtAmsterdam-voorkant

UrbanArtAmsterdam

comments: Closed tags:

TESTT Nick Walker

Posted on 21st May 2014 in Blog, Street artists

Nick Walker behoort tot de meest bekende, en ook zeker meest populaire, streetartists van de wereld. Hij werkt met stencils en maakt de stencilafbeeldingen af met graffiti art. Zijn werken zijn indrukwekkend, van eenvoudig mooi tot gecompliceerd verbazingwekkend. Hij werd geboren in het Engelse Bristol, in 1969 en begon zijn carriere in de vroege jaren tachtig in de graffiti scene.

Nick1

 

Omschrijving: Nick Walker maakt zowel streetart op muren als op prints.

Bron: www.postersandprintsblog.com

 

De jaren tachtig vulde Nick Walker met het maken van graffiti krabbels, maar begin jaren negentig realiseerde hij zich dat er meer mogelijk moest zijn en dat hij meer zou kunnen bereiken. Hij startte eerst met het werken met stencils en in 1992 begon hij de stencils te combineren met werken uit de losse pols. Hij bewerkt de fotografische afbeeldingen met zijn unieke graffitistijl en probeert voortdurend ironie en humor in zijn kunstwerken te leggen. Zelf ziet hij zijn werk als een uitvlucht van alle narigheden in het leven en als hij deze uitvlucht de ellende ook bij zijn publiek kan bereiken met zijn werken, dan heeft hij zijn doel bereikt.

Nick2

 

Omschrijving: Nick Walker presenteert zijn prints vrijwel altijd zelf.

Bron: www.arrestedmotion.com

 

Nick Walker is voor veel jongere streetartists een inspiratie geweest, en dat zal hij ook altijd blijven. Hij neemt deze rol met trots aan en doet er dan ook alles aan om de straatkunstenaars van nu te inspireren tot meer. Zo houdt hij zich nooit vast aan een bepaalde stijl of een vast ontwerp. Hij blijft voortdurend innoveren in zijn werk en komt steeds opnieuw met moderne werken die passen binnen de trends van nu. Wel vindt hij het belangrijk dat zijn werken tot nadenken aanzetten.

Nick3

 

Omschrijving: ‘Butterflies’ in Bristol, Engeland – Nick Walker.

Bron: www.unurth.com

 

Je zou wel kunnen zeggen dat Nick Walker er een geheel eigen stijl op na houdt. Hij maakt beeldtaal van graffiti door ingewikkelde sjablonen te combineren met de vrijheid van zijn spuitbus. Het is een stijl die je niet veel terug ziet bij andere streetartists en dan maakt Nick Walker uniek. Hij maakt kunstwerken op muren, maar houdt zich voornamelijk ook bezig met het maken van prints op doek, canvas en papier. Hij heeft al diverse grootse tentoonstellingen op zijn naam staan en zijn prints worden voor behoorlijke bedragen verkocht.

 

Nick Walker is niet iemand die bang is zichzelf te laten zien. Hij geeft zijn fans graag een kijkje in zijn leven als kunstenaar en heeft een video opgenomen waarin hij zich aan het voorbereiden is op een solotentoonstelling in Los Angeles. In deze video kun je zowel de kunstenaar zelf als zijn werken bewonderen.

Omschrijving: Nick Walker laat zien hou hij zich voorbereidt op een solotentoonstelling in LA.

Bron:YouTube

 

Uitverkochte shows en tentoonstellingen zijn voor Nick Walker niet vreemd. Zijn fans en verzamelaars gaan tot het uiterste om de nieuwste print in handen te krijgen. Zowel in Londen als in LA heeft hij meerdere uitverkochte shows gepresenteerd en het is zelfs voorgekomen dat fans meer dan 24 uur in de wachtrij hebben gestaan voor een print. Het is dan ook niet vreemd dat Nick Walker al vaker de voorpagina van grote Amerikaanse kranten heeft gehaald, zeker toen hij ietwat spotte met de Mona Lisa.

Nick Walker’s instantly recognisable style and humour have gained him a worldwide following.

Nick4

 

Omschrijving: Nick Walker had het lef te spotten met Mona Lisa.

Bron: www.artofthestate.co.uk

 

 

 

comments: Closed tags: ,