Street-art | Blog & Online Gallery

TESTT Zed1 ‘Everybody wants to be special’

Posted on 24th mei 2015 in Blog

De Italiaanse street artist Zed1 heeft weer een nieuwe handbewerkte print uitgebracht nav zijn muur in Oslo. Deze prachtige print is as woensdag te koop op StreetArt.nl Allen uniek en met olieverf ingekleurd.

ZED1_08_a

Zed1_08_c

zed1-everybody-mural

TESTT GroenLinks geen street art liefhebber

Posted on 22nd mei 2015 in Blog

inti

GroenLinks wil een aantal muren in Heerlen ‘groen’ laten rollen. Dit gaat oa om de muren van INTI en Faith47.

“GroenLinks in Heerlen wil opheldering van de gemeente over de muurschilderingen in de stad. Fractievoorzitter Sajjad Rahnama-ï zet met name vraagtekens bij een muurschildering van ‘een moslima met kogels om haar midden en een bloedend hart’. GroenLinks wil dat de gemeente de opinie gaat peilen over de muurtekeningen en sommige daarvan ‘te herzien cq te laten verwijderen’.”

Meer info: http://regio.thepostonline.nl
Heerlen Murals: http://www.heerlenmurals.nl
“Murals Heerlen moeten blijven” Facebook: https://www.facebook.com/muralsheerlen

comments: Closed tags: , , , , ,

TESTT Vault17 & StreetArt.nl Group Show

Posted on 21st mei 2015 in Blog

Gallery Vault17 te Amsterdam & StreetArt.nl hebben samen enkele street art werken opgehangen in B.Amsterdam. B.Amsterdam is een initiatief van Ricardo van Loenen, Guus Meulendijks en Bas van Veggel. In het oude IBM kantoor te Amsterdam bieden zij innoverende bedrijven en start-ups uit alle mogelijke sectoren een platform. De uitspraak ‘De stad in een gebouw’ omschrijft waar B.Amsterdam als organisatie voor staat. Alle functies en activiteiten die een stad interessant maken zijn binnen B. Amsterdam vertegenwoordigd; van sport tot horeca, van events tot daktuin en van wonen tot werken.

Adres: Johan Huizingalaan 761, Amsterdam

Website Vault17: http://www.vault17.com

safe_image

comments: Closed tags: ,

TESTT Nieuwe muur van Rone & Skount

Posted on 21st mei 2015 in Blog

Rone (uit Australie) was een paar dagen in Amsterdam en heeft samen met Skount (Spanje, wonende in Amsterdam) deze prachtige muur gepaint in het Flevopark in Amsterdam.

IMG_6803

IMG_6817

IMG_6821

IMG_6824

IMG_6833

comments: Closed tags: , , , ,

TESTT Mr. Zero ‘Alphabet’

Posted on 4th mei 2015 in Blog

Mr. Zero prints

Voor StreetArt.nl maakte Mr. Zero een zeer uniek alfabet. Zijn kenmerkende karakters komen in dit werk sterk tot uitdrukking. Iedere letter in het alfabet is voorzien van een eigen karakter. Hierdoor lijkt het alfabet tot leven te komen. De letters staan door deze unieke karakters weer in contact met elkaar.

Mr. Zero begon al op zeer jonge leeftijd met het maken van kunst. In 1994, op twaalfjarige leeftijd, maakte hij zijn eerste comic karakter op een muur in zijn geboorteplaats in Hongarije. Van 2001- 2005 studeerde hij Grafisch Design. Na een aantal jaren van tags, outlines, steels en streetartpieces ontwikkelde hij in deze periode een nieuwe stijl in zijn werk. In 2001 maakte hij met spuitbus zijn eerste 3D kunstwerk en combineerde traditionele letters met 3D vormen van schelpen, insecten, bloemen en abstracte elementen. Door deze werkwijze ontstond er een evolutie in zijn werk. Sindsdien zijn deze elementen integraal onderdeel binnen zijn kunstwerken. Meer info over Mr. Zero vind je op StreetArt.nl

Deze print is as woensdag te koop om exact 21:00, slechts 10 stuks, genummerd en gesigneerd en allen uniek! Voor meer info: http://www.StreetArt.nl

comments: Closed tags: , , ,

TESTT Groeten uit Rotterdam

Posted on 1st mei 2015 in Blog

groeten-uit-rotterdam

Voor deze expositie is een serie schilderijen gemaakt, waarin de stad Rotterdam een grote rol speelt. Een deel van de collectie is gezamenlijk geschilderd, andere werken zijn gemaakt door de individuele kunstenaars.
Het grootste en meest actieve street art collectief in Nederland bestaat sinds 2001, uit 11 kunstenaars: Ox-Alien, Pinwin, Boortorrie, Grrt, Stoog, Oles, Sterf, Yen, MeerBeer, Sake & Thor.
Voor deze expositie zijn een paar bijzondere gasten uitgenodigd:
KBTR, Doodkonijn en Edo Rath.

Opening: Zaterdag 9 Mei, 17:00 – 20:00 in de Go Gallery in Amsterdam

TESTT Kingspray

Posted on 16th april 2015 in Blog

kingspray

Graffiti & Street Art Live Action – Workshop for Kids – Affordable Art Market – Craft Beer & BBQ Grill

Op KingSpray gaat een selecte groep (inter)nationale street artists zowel een toren van zeecontainers als een speciaal voor de gelegenheid gebouwde muur van 50 meter lang LIVE beschilderen. Dit belooft een ware traktatie voor je netvlies te worden en het is gratis toegankelijk dus kom vooral langs tijdens Koningsdag op NDSM Vrijhaven.

Maar dit is nog niet alles. Mad Max el Asador stookt aan de waterkant het vuurtje van z’n Argentijnse BBQ grill lekker op. Afkoelen en even bijkomen van alle visueel spektakel doe je bij de tot biertap omgebouwde Unimog van de Amsterdam Brewboys. Neem je moneyclip mee zodat je lekker kunt spenden op de affordable art market, waar je werk kunt bemachtigen van Amsterdamse street artists. Wees er snel bij want de oplages zijn beperkt.

Natuurlijk is er ook aan kinderen gedacht, zij kunnen op KingSpray hun eigen graffiti kunstwerkje spuiten en mee naar huis nemen. Supercool!

En als clap on the fire arrow komt DJ Sol draaien, slechts 7 jaar oud en nu al aanstormend talent! Back2back met DJ Zkywalker!

De volgende namen zijn reeds bevestigd:

– Live Painting –
OTTO SCHADE
PIPSQUEAK WAS HERE
DOTSY (sweden)
KARSKI
JUICE
JUNE
EKLOR (france)
SNIEK
SERGE ‘KB’ KORTENBROEK
BWAK
SPANG DE LE GRAND

– Affordable Art Market –
RAF AMSTERDAM
DOOD KONIJN
SKET185
BUNNY BRIGADE
PRESS ONE
SPANG DE LE GRAND

KINGSPRAY vind je pal naast Cafe Noorderlicht én op de Helling!

Facebook: https://www.facebook.com/events/1728670050693064/

comments: Closed tags: , , ,

TESTT Breda Street Art Exhibition

Posted on 10th april 2015 in Blog

Een internationale street art groepsexpositie in Breda.

vroom-varossieau

Vroom &Varossieau organiseert vanaf 17 april de Breda Street Art Exhibition. De expositie laat werken zien van negen (inter)nationale kunstenaars. Wereldberoemde kunstenaars als Banksy, The London Police en Logan Hicks tonen hun kunst in deze eerste in een reeks street art exposities.

Tijdens het aankomende Graphic Design Festival in Breda gaan enorme muren van minimaal 3.500 m2 beschilderd worden. Het gaat om blinde muren in het centrum van de stad. Deze worden beschilderd door grafische designers, graffiti- en street art kunstenaars. Het is een samenwerking tussen het Graphic Design Festival en Vroom &Varossieau. Voorafgaand vinden een reeks van verschillende street art exposities plaats, waarvan de eerste vanaf 17 april open is voor het publiek. Het uiteindelijke doel is om de inwoners van Breda trots te laten zijn op de kunst in hun eigen stad.

Met deze expositie wordt samengewerkt met Foso, een woonwinkel die net iets anders is en een eclectische sfeer uitstraalt. Foso is gevestigd in het voormalig PTT-gebouw aan de Oude Vest en in dit oude industriële gebouw worden de kunstwerken tentoongesteld. Breda Street Art Exhibition laat een selectie zien van kunstenaars met wie Vroom &Varossieau samenwerkt. Alle kunstenaars zijn in diverse disciplines toonaangevend.

In een gevarieerde mix zijn verschillende vormen van street art te zien. Stencil street art van Banksy, Logan Hicks en Jaune. The London Police en Jon Burgerman creëren hun kunst met markers. Handiedan maakt knip en plak collages. Retna laat zien wat calligraffiti is. Voor deze expositie hebben de kunstenaars nieuwe werken gemaakt en worden zeldzame werken geëxposeerd. Zo wordt een uniek stuk beton geëxposeerd van Banksy’s eerste muurschildering, die ooit gekocht is op de eerste street art veiling in The Houses of Parlement in Londen. Zowel Logan Hicks als Retna hebben speciaal voor deze expositie een gloednieuw werk gemaakt.

Breda Street Art Exhibition laat werken zien van: Banksy, Jon Burgerman, Faile, Handiedan, Logan Hicks, Jaune, Kaws, The London Police & Retna.

Expositie: 17 april-17 juni
Locatie: FOSO, Oude Vest 2, Breda

Banksy
Als je street art zegt, zeg je Banksy. Banksy is de meest bekendste street artist van dit moment. Deze anonieme kunstenaar uit het Britse Bristol weet elke keer weer met zijn werken het nieuws te halen. Zijn kunstwerken zijn veelal politiek en humoristisch van aard.

The London Police
De kunstwerken van het duo The London Police zijn bijna altijd volledig uitverkocht. De twee Britten, Bob en Chaz, maken al sinds 1998 furore met hun zwart/wit werken. Kenmerkend zijn de terugkerende iconische LADS figuren. In bijna elk continent is wel een muurschildering van The London Police te vinden. Aan de meest recente werken is veel kleur toegevoegd, wat weer een totaal nieuwe dimensie geeft aan hun werk.

Jon Burgerman
Jon Burgerman is een in New York wonende Britse kunstenaar. Met zijn kunst zet hij aan tot improvisatie en spelen door middel van tekenen, lijnen en spektakel. Hij is een meester in het maken van doodles en wordt vaak genoemd als de leidende figuur in de populaire ‘doodle’ kunststijl.

Logan Hicks
Logan Hicks is een gevestigd stencil kunstenaar uit New York. In zijn werk onderzoekt hij de dynamiek van de stedelijke omgeving. Hij heeft bekendheid verworven vanwege zijn vermogen om de soms alledaagse cyclus van het leven in de stad te vangen. Hij verfijnt het met hand gespoten stencils.

Retna
Retna (Marquis Lewis) begint zijn carrière als kunstenaar in de jaren 90. Zijn kunst combineert fotografie met graffiti, beïnvloed uit oude Egyptische hiërogliefen als Arabisch, Hebreeuws, en Aziatische kalligrafie. Hij combineert hiermee elementen uit het verleden, heden en toekomst.

KAWS
New Yorkse kunstenaar KAWS heeft vooral naam gemaakt door het ontwerpen van limited edition speelgoed en kleding. Deze wereldberoemde kunstenaar toont zijn werken in internationale musea en galeries. Zijn kunst staat ergens tussen de beeldende kunst en de globale commercie.

Jaune
Jaune is een kunstenaar uit België. Hij maakt gebruik van stencils en vertelt hiermee het verhaal van de vuilnismannen. Deze mannen zijn altijd gekleed in fluorescerende kleren, wat ze zowel zichtbaar als onzichtbaar maakt voor de gewonen mensen. Ze maken deel uit van een stedelijke achtergrond.

Handiedan
De kunst van de Nederlandse kunstenares Handiedan omvat een complex knip en plak mengsel van computermontage. Het zijn zeer gedetailleerde sculpturale handgesneden collages, aangevuld met gewetensvol verzamelde antieke sierframes. Vorig jaar heeft ze in Berlijn een grootse muurschildering gemaakt.

Faile
Faile uit Brooklyn is een kunstenaarssamenwerking tussen Patrick McNeil en Patrick Miller. In hun werk maken ze gebruik van beeldmateriaal gekoppeld aan de populaire cultuur om zo complexe, en vaak verwaarloosde, metafysische vraagstukken te onderzoeken. Ze zijn ooit begonnen op straat en nu worden hun kunstwerken wereldwijd geëxposeerd.

TESTT TelmoMiel ‘A Glove Story’

Posted on 7th april 2015 in Blog

Morgen om 21:00 exact is er weer een prachtige unieke print ‘A Glove Story’ te koop op StreetArt.nl, dit keer van het Nederlandse kunstenaarsduo TelmoMiel.

TelmoMiel bestaat uit het creatieve duo Telmo Pieper (Rotterdam, 1989) en Miel Krutzmann (Amsterdam, 1984). Deze twee getalenteerde kunstenaars hebben elkaar ontmoet op de Willem de Kooning academie waar zij studeerden van 2006- 2010. Sinds 2007 werkt het duo samen onder de naam TelmoMiel. Onder deze naam is het duo zeer actief in het maken van indrukwekkende murals en schilderijen die gekenmerkt worden door een zeer uniek karakter.

telmomiel-full

comments: Closed tags: , , , ,

TESTT SKET185 dertig jarig jubileum

Posted on 18th maart 2015 in Blog

Vanwege het dertig jarige jubileum van Sket185 (Middelburg, 1970) als graffiti en streetart kunstenaar, houd StreetArt.nl een speciale verkoop. Deze collectie aan werken beslaan een groot deel van het oeuvre van de kunstenaar. Trow ups, graffitiwriting, comics, raketten, letters en kleuren. Welkom in de wereld van Sket185.

sket-I-sket

sket-euro-crw

comments: Closed tags: