Street-art | Blog & Online Gallery

TESTT SKET185 dertig jarig jubileum

Posted on 18th maart 2015 in Blog

Vanwege het dertig jarige jubileum van Sket185 (Middelburg, 1970) als graffiti en streetart kunstenaar, houd StreetArt.nl een speciale verkoop. Deze collectie aan werken beslaan een groot deel van het oeuvre van de kunstenaar. Trow ups, graffitiwriting, comics, raketten, letters en kleuren. Welkom in de wereld van Sket185.

sket-I-sket

sket-euro-crw

comments: Closed tags:

TESTT SIT VouzDouz nr. 1

Posted on 25th februari 2015 in Blog

Vanavond te koop op streetart.nl, 10 prachtige prints van SIT!

SIT (Amsterdam, 1976) is een groot Nederlands talent die in 2008 de commerciële industrie achter zich liet om zijn droom, te werken met zijn handen, uit te laten komen. Dit resulteerde in een unieke kenmerkende stijl waarin met zwart, wit en grijstonen de toeschouwer wordt meegenomen in SIT’s beleveniswereld. Zijn inmiddels opgebouwde oeuvre van sculpturen, murals en schilderijen is zeer adembenemend en indrukwekkend waardoor SIT veel nationale en internationale erkenning verkrijgt.

Voor meer info over SIT en de print, kijk op http://www.streetart.nl

SIT

VouzDouz nr. 1

comments: Closed tags: , , , , ,

TESTT Otto Schade – HUMF

Posted on 26th januari 2015 in Blog

Omdat het nog januari is, wensen wij jou een inspirerend en creatief 2015 toe!

In december bestond StreetArt.nl twee jaar en dit leek ons een goed uitgangspunt om even een korte terugblik te werpen op het afgelopen jaar.

2014 was een super jaar voor ons waarin wij een leuk en uniek aanbod hadden van zowel jong talent als gevestigde kunstenaars. Deelname aan succesvolle StreetArt projecten als DayOne Festival in Roeselare (in samenwerking met Street Art Belgium), Museumnacht Amsterdam en de Affordable Art Fair zorgden voor een energieke vibe in het bedrijf. Maar ook Nederlandse media, NOS3 en AT5, wisten ons dit jaar te vinden. Waardoor wij de mogelijkheid kregen Nederland te enthousiasmeren voor (het verzamelen van) StreetArt.

Voor dit jaar staan er al enkele interessante projecten gepland waar wij jullie van op de hoogte zullen stellen zodra het zover is. Dus hou ons in de gaten want wij streven wederom naar een energiek jaar met StreetArt in het middelpunt.

Het nieuwe jaar starten wij met de verkoop van ‘HUMF’ (Hurry Up MotherF*cker) gemaakt door Otto Schade. In dit kunstwerk verkrijgt de iconische jeugdfilm ET een nieuw karakter. Deze unieke verkoop start aanstaande woensdag om 21:00 uur op StreetArt.nl

otto-schade-humf-large

En 2014 sloten wij af met de verkoop van Max Zorn’s ‘Third Kiss’. Er zijn nog enkele exemplaren te koop op http://www.streetart.nl/max-zorn

Naast de verkoop op onze website zijn wij momenteel ook actief als bemiddelaar/opdrachtgever tussen klant en kunstenaar. Dus mocht jij een muur of object hebben dat jij graag als StreetArt pareltje wilt omtoveren, neem dan contact op met info@streetart.nl. Samen met jou en de kunstenaar maken wij dat dan mogelijk.

Groeten van het StreetArt.nl team

comments: Closed tags: , , , , , ,

TESTT Max Zorn’s “Third Kiss”

Posted on 3rd december 2014 in Blog

max-zorn-white-1
Max Zorn “Third Kiss” te koop op StreetArt.nl

Tijdens het kijken naar het werk van Max Zorn (Duitsland- momenteel wonende in Amsterdam) lijkt het alsof de tijd even stil staat. De momentopnames die geïnspireerd zijn op films uit de jaren ’50, lijken ieder moment in beweging te komen. Door specifiek één bepaald moment te tonen speelt de fantasie van de toeschouwer een grote rol. Het is aan hem of haar om het stilgelegde moment af te maken.

max-zorn-dampkring
Dampkring Amsterdam

Max Zorn’s werk straalt warmte, rust en creativiteit uit. En het vereist een tweede blik om je te realiseren dat dit geen gewoon kunstwerk is. Het is namelijk gemaakt van bruine verpakkingstape! Het lijkt onmogelijk om met bruine tape überhaupt een kunstwerk te kunnen maken, maar Max Zorn doet dit met souplesse. Ook zijn de werken nog eens zeer gedetailleerd. Enkel een stanleymes is nodig om de tape in de juiste vorm af te snijden en het werk laag voor laag op te bouwen. Zie hieronder in de time lapse hoe zijn werk tot stand komt:

Wij vroegen ons af hoe Max Zorn op dit idee was gekomen en hij vertelde ons dat hij, nadat hij de kunstacademie had afgerond, zijn schilderscarrière een andere draai wilde geven. Hierdoor ging hij experimenteren met de verpakkingstape. En dit ging hem meteen goed af. De eerste werken die hier uit voort kwamen kregen een plekje in de openbare ruimte, namelijk aan de Amsterdamse lantaarnpalen.

max-zorn-amsterdam
Foto door rafaquesada.com

De werken werden aan de bovenzijde van de lantaarnpaal bevestigd waardoor ’s avonds, als de lantaarnpalen werden opgelicht, de voorstelling tevoorschijn kwam. Een nieuw idee was geboren.

Dat Max Zorn een zeer hoogwaardige kunstenaar is blijkt ook nog eens uit het feit dat hij deze werken pas sinds 2011 maakt. Hij heeft zich zeer snel ontwikkeld als tape art kunstenaar en is internationaal zeer actief bezig. Momenteel bevind hij zich in Miami op Art Basel. Naast Amerika was zijn werk ook te zien bij expo’s en galeries in onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk en China. En vele andere landen en steden zullen zich in de toekomst nog voordoen.

max-zorn-lightbox

Voor StreetArt.nl heeft Max Zorn een zeer compleet en mooi afgewerkt kunstwerk gemaakt. Een houten box die aan de buiten en binnenkant hand bewerkt is en waarvan de bovenzijde opengeklapt kan worden en de voorstelling “Third Kiss” tevoorschijn komt. De box is voorzien van een ingebouwde led verlichting inclusief adapter. Door het handzame formaat is het voor iedereen mogelijk het werk een mooi plekje in huis te geven. Je kan het zowel neerzetten als ophangen.

Zowel over Max Zorn als dit kunstwerk zijn wij zeer enthousiast en vinden het een uiterst geschikt kunstwerk voor deze koude winterdagen of als kerstgeschenk.

Meer info op http://www.StreetArt.nl

comments: Closed tags: , ,

TESTT DNA: Street Art – aftersale!

Posted on 11th november 2014 in Blog

Na de succesvolle Street Art tentoonstelling “Amsterdam DNA: Street Art” in het Amsterdam Museum tijdens Museumnacht verkoopt StreetArt.nl woensdag 12 november om exact 21:00 verschillende werken van Super A, TelmoMiel, Hugo Kaagman, Bustart & Zaira, Laser314 en Skount. Hieronder enkele kunstwerken die worden verkocht. Meer info over deze kunstwerken kun je HIER vinden.

bustart-zaira

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

skount

super-a

SAMSUNG CSC

TESTT Amsterdam DNA: Street Art

Posted on 6th november 2014 in Blog

MuseumNacht 2014
Amsterdam Museum- Amsterdam DNA: Street Art
Gecureerd door: StreetArt.nl en Roel van den Sigtenhorst (N8)

street art amsterdam museum

De tentoonstelling ‘Amsterdam DNA: Street Art’ in het Amsterdam Museum was een groot succes! Toen de avond viel, de lampen de kunstwerken verlichten en de vele bezoekers zich lieten informeren en inspireren door alle creativiteit om hen heen ontstond er een gezellige sfeer waarin street art het middelpunt vormde. Street art in de museale omgeving, een vooruitzicht dat werkelijkheid is geworden. Bezoekers en kunst werden één in een museale sfeer waar een vleugje zang en een drankje in de hand de sfeer ten goeden kwamen.

street art amsterdam museum

Dit jaar kreeg StreetArt.nl de mogelijkheid van N8 om de kunstenaars Skount, TelmoMiel, Super A, Laser 3.14, Max Zorn, Bustart & Zaira en Hugo Kaagman een zeer unieke plek te bieden om hun kunst te tonen. Het Amsterdam Museum stelde het Jongensbinnenplein ter beschikking om omgetoverd te worden in een street art paradijs. De kunstenaars grepen deze mogelijkheid met beiden handen aan en creëerden verbluffende werken die de bezoekers versteld deden staan. Speciaal voor de Museumnacht zijn alle betrokken kunstenaars te werk gegaan met het overkoepelende thema: ‘Amsterdam DNA’ dat verwijst naar de lopende tentoonstelling in het Amsterdam Museum. Aan het DNA van Amsterdam werd door iedere kunstenaar een eigen invulling gegeven.

super a

Super A maakte de verbluffende sculptuur ‘Grenade’. In deze installatie worden hout, media en verf moeiteloos met elkaar verbonden waardoor er een interessante spanning en gelaagdheid in het werk ontstaat. Om tot dit sculptuur te komen maakte Super A in eerste instantie een realistisch bloemenstilleven op een houten paneel. Deze werd vervolgens gedefragmenteerd en weer opgebouwd tot een Grenade. Een bloemenstilleven in contrast tot een granaat roept natuurlijk enige vragen op, maar de spanning tussen fraai & lelijk, aangenaam & onaangenaam, rust & onrust en liefde & wraak zorgt voor een zodanige spanning in het werk dat de toeschouwer wordt aangespoord tot denken. De interpretatieve functie van het werk wordt hierdoor vervult.
Na de Museumnacht zal de ‘Grenade’ exploderen en wederom een nieuwe vorm gaan aannemen op het platte vlak. De bloemenpanelen zullen samen met een print van het originele sculptuur worden aangeboden op StreetArt.nl. Een unieke kans om Super A aan jouw muur te hebben hangen.

max zorn

Max Zorn maakte het zeer grote tape art werk ‘My time, My town’. In dit werk combineert Max Zorn twee van zijn favoriete elementen van Amsterdam, namelijk het romantische stadsbeeld en Amsterdam dat (vroeger) bekend stond als haven- en handelsstad. In het werk legt Zorn de spanning tussen deze twee polen vast door beide aspecten te definiëren. Niet alleen het leuke van de stad, of het vuile van de stad worden verbeeldt, maar het dragen van beiden aspecten door Amsterdam. In het werk is een dame te zien in een rode jurk met op de achtergrond de grachtengordel van Amsterdam met haar sierlijke gezellige verlichting. Fantasie, creativiteit en romantiek komen in dit beeld dat gemaakt is van verpakkingstape zeer mooi samen. Niet verwonderlijk is dan ook dat men verbluffend reageerde op dit kunstwerk.

laser3.14

‘Let Me Know The Rules So I Can Ignore Them’ was de titel en het statement van de indrukwekkende installatie van Laser 3.14. Door houten panelen met elkaar te verbinden met één en dezelfde tekst ontstaat er een krachtige gelaagde installatie die de kijkers aan het denken zette. Door verschillende elementen uit zijn steeds verder groeiende oeuvre te verbinden, bracht Laser 3.14 zijn werk naar een hoger niveau. Een sculpturaal werk dat zijn gedachtegang van Amsterdam sterk uitbeeldt. Met ‘Let Me Know The Rules So I Can Ignore Them’ uit Laser 3.14 zich zowel over Amsterdam als dat de kunstenaar spreekt naar de inwoners van de stad. Het werk verkreeg veel positieve erkenning en herkenning van de bezoekers. Voel jij je ook verbonden met deze woorden van Laser 3.14? Binnenkort zullen de unieke houten kunstwerken aangeboden worden op StreetArt.nl.

skount

Skount creëerde samen met The Visual Brother van de Krux Amsterdam studio’s de grote installatie ‘Implosion, essence of a memory’. Ter inspiratie voor deze installatie gebruikte Skount symbolen en kunstwerken van de Oude (Hollandse) meesters als van Gogh ’s Sterrennacht (1889), Rembrandts Joodse bruidje (ca. 1665- 1669) en Hieronymus Bosch zijn Peddler (ca. 1500). Deze werken worden in de installatie verwerkt als onderdeel van een breuk in het subjectieve collectieve geheugen. Volgens Skount kan dit geheugen karakteristieken bevatten om kenmerken te bepalen van de aard van een ‘entiteit’. Door een caleidoscopische visie (in fragmenten) te hanteren in de installatie, probeert Skount zo de essentie van een ‘entiteit’ vast te leggen. Ben jij onder de indruk van deze installatie? Of voel jij je verbonden met de unieke stukken in het werk van Skount? Binnenkort zullen de panelen los verkocht worden op StreetArt.nl.

telmomiel

Het duo TelmoMiel creëerde voor de Museumnacht de puzzelboxen installatie ‘Tolerance’. Door de zes boxen te draaien konden er in totaal 24 verschillende gezichten worden gemaakt. Een zelf te creëren multicultureel gezicht, het gezicht van Amsterdam aldus TelmoMiel. De titel van het werk verwijst naar de multiculturele samenleving die niet direct gelijk staat aan volledige tolerantie. Maar hoe uiteenlopend de meningsverschillen ook kunnen zijn, Amsterdam blijft aanvoelen als een gezellige stad. ‘Mensen komen hier naartoe en gaan niet meer weg’, dat is de kracht van Amsterdam. Wonen in Amsterdam leert de mens namelijk tolerantie, alleen is een mens nooit uitgeleerd aldus het duo. Wil jij zelf ook een gezicht creëren met dit werk van TelmoMiel? Of wil jij graag een uniek kunstwerk van TelmoMiel bezitten. Dat kan. De boxen zullen als gehele installatie, maar ook als los opzichzelfstaande unieke box te bestellen zijn op StreetArt.nl.

bustart & zaira

bustart & zaira

‘Trade is not always fair…’ een dubbelzijdige installatie van het duo Bustart & Zaira. Zij beschilderden vijf grote bloembollenkisten voor Museumnacht. Aan de voorzijde was een meisje dat aan een tulp, de Augustus Semper, ruikt te zien. Deze kant toont de gouden handel in de tulpen(bollen) in de Gouden Eeuw van Amsterdam. De prijzen van de bollen stegen toentertijd zo enorm tot de markt plots instortte. De Semper was een zeer unieke en onbetaalbare tulp. Te vergelijken met de prijzen van een groot grachtenpand in die tijd. Velen geloofden dan ook niet dat deze echt bestond, zij kenden de tulp alleen uit boeken.
De achterzijde en zijkant staan voor de bekende keerzijde van de grote handel. De handel uit de Gouden Eeuw wordt naar het heden getrokken door de kledingindustrie van nu te behandelen. Door een klein kijkraampje is een jongetje te zien die achter een naaimachine zit omringd met tassen van de welbekende winkelketens. Op de achterkant van de installatie wordt deze industrie verbeeldt middels een zwart- witte schildering. Met de dubbelzijdige installatie ‘Trade is not always fair’ willen de kunstenaars de bezoekers aan het denken zetten door een dubbele betekenis aan het werk toe te kennen.

Peter Ernst Coolen

Naast de unieke street art tentoonstelling gaf Peter Ernst Coolen (This Is Name Gallery) een bijzondere en inspirerende lezing in het auditorium. De bezoekers en luisteraars werden compleet geïnformeerd over de ontstaansgeschiedenis van graffiti en street art en alle vooroordelen over deze kunstvormen werden door Peter in een uurtje weggenomen.

street art schilderijen amsterdam museum

In het auditorium en bij de street art tentoonstelling waren ook drie originele schilderijen te zien. Hugo Kaagman koos er bewust voor om een schilderij te tonen waarin Amsterdam centraal staat. Punkers zittend op de Dam met het bekende Nationaal Monument in het midden van het werk. Aan de zijkanten van het schilderij waren de schilden van Amsterdam geschilderd. Kaagman als graffiti en street art legende kon natuurlijk niet uitblijven binnen deze tentoonstelling en zo ook niet binnen de aftersale. Tijdens de aftersale zullen unieke Kaagman tegeltjes te koop worden aangeboden op StreetArt.nl. De twee andere schilderijen waren van Bustart en C215. Bustart is de afgelopen jaren zeer actief geweest als street art kunstenaar in Amsterdam, vooral in de Spuistraat. Zo ook de Franse kunstenaar C215 die in het schilderij zijn dochter uitbeeldt.

at5-streetart-museumnacht-amsterdammuseum

Er is door AT5 ook live gefilmd tijdens deze tentoonstelling, waar Johra Kornegoor van het StreetArt.nl team de filmploeg rondleidt op de binnenplaats langs een deel van de kunstwerken. Om de film te bekijken, ga naar: http://www.at5.nl/tv/at5-specials/aflevering/16311

Fotograaf:
Samuel van Leeuwen

Websites van de organisaties:
Museumnachtamsterdam.nl
Amsterdammuseum.nl
Streetart.nl

Websites van de kunstenaars:
Laser314.com
Art-of-bust.com
Zaira-art.ch
Maxzorn.com
Super-a.nl
Telmomiel.com
Skountworks.com
Kaagman.nl

TESTT StreetArt.nl op de AAF

Posted on 24th oktober 2014 in Blog

Volgende week start de Affordable Art Fair in Amsterdam weer, betaalbare kunst in alle vormen! StreetArt.nl is uitgenodigd om deel te nemen aan de “Lab Project Space” en je kan Johra Kornegoor alles vragen over het verzamelen van street art. Johra zal aanwezig zijn op 31 oktober om 16:00. Meer info op: http://affordableartfair.com/amsterdam/op-de-beurs/lab-project-space/

De Affordable Art Fair vind plaats op 30 okt t/m 2 nov 2014, in de Kromhouthal in Amsterdam
Meer info over dit evenement op: http://affordableartfair.com/amsterdam/

AAF-final

TESTT Amsterdam DNA: Street Art flyer

Posted on 17th oktober 2014 in Blog

Hierbij meer info over de street art expo in het Amsterdam Museum tijdens Museumnacht.

Waar: Amsterdam Museum
Wanneer: 1 november tijdens MuseumNacht
Tijd: 19:00 – 02:00
Gecureerd door StreetArt.nl & N8.nl

flyer-amsterdammuseum-museumnacht

En een link naar de PDF: http://www.streetart.nl/flyer/flyer-amsterdammuseum-museumnacht.pdf

TESTT Nils Westergard

Posted on 13th oktober 2014 in Blog

Nils Westergard was in Europa en heeft voor StreetArt.nl een uniek werk gemaakt in een oplage van 10 stuks. Allemaal handgesneden/geschilderd en 10 lagen stencils! Genummerd en gesigneerd voor slechts 125 EUR per stuk. As woensdag 15 oktober om 21:00 te koop op http://www.StreetArt.nl en zoals altijd: Wees er snel bij als je dit werk boven je bank wilt hangen, want vaak zijn de werken razendsnel verkocht.

nils-westergard-main

nils-westergard-athena-wall

nils-westergard-athena-amsterdam

comments: Closed tags:

TESTT Amsterdam DNA Street Art

Posted on 10th oktober 2014 in Blog

street art museum amsterdam

STREET ART EXPO! Binnenkort een geweldige street art tentoonstelling “Amsterdam DNA Street art” in de binnentuin van het Amsterdam Museum tijdens de Museumnacht (1 november, 19:00 – 02:00). Mede mogelijk gemaakt door AmsterdamMuseum.nl, N8.nl en StreetArt.nl

Installaties van: Bustart & Zaira (MSC crew), Laser3.14, Max Zorn, Skount, Super-A, TelmoMiel. Schilderijen van: Faile, C215 en Hugo Kaagman.

In het Auditorium een street art lezing door Peter-Ernst Coolen van de NAME Gallery in Amsterdam.

Last but not least: Street Art tours in Amsterdam-West.

Meer info op http://amsterdammuseum.nl/programma-museumnacht

Flyer: http://www.streetart.nl/flyer/flyer-amsterdammuseum-museumnacht.pdf