Street-art | Blog & Online Gallery

Obey

Posted on 18th April 2014 in Blog, Street artists

Obey werd geboren op 15 februari 1970 in de plaats Charleston, South Carolina. Zijn echte naam is Frank Shepard Fairey, roepnaam Shepard, en hij trouwde in de jaren negentig met Amanda Fairey. Obey, ook wel bekend van Obey Giant, wist al vroeg wat hij wilde in het leven en had daarom de mogelijkheid al vroeg toe te werken naar een carrière in de kunstwereld. Hij ging naar de Rhode Island School of Designs, waarna hij al snel een bekend streetartist werd.

 

Obey1

 

Omschrijving: Obey heeft enkele gigantische werken op zijn naam staan.

Bron: www.tricorder.at

 

Obey had van huis uit helemaal geen achtergrond in de kunst. Zijn vader was arts en zijn moeder was een makelaar van onroerend goed. In zijn jeugd hield hij van skaten en zo ontdekte hij zijn talent. Hij begon zijn carrière met het maken van tekeningen op skateboards, waarna hij ging tekenen op kleding en zo steeds een stapje verder ontwikkelde. Hij gebruikte in die tijd nog geen stencils en deed alles uit de losse pols.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Omschrijving: Een indrukwekkend werk van Obey, op een oud pand in Brooklyn.

Bron: www.brooklynstreetart.com

 

Als grafisch ontwerper heeft Obey het ver geschopt en ook als illustrator is hij zeker niet mis. Hij werd bekend door het opzetten van een sticker-campagne, die op dat moment ook wel bekend stond als ‘Andre the Giant Has a Posse. In 2008 haalde hij een stunt uit die zijn naam echt op de lijst van populaire streetartists zette. Hij maakte een poster met Barak Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, met de naam ‘Hope’. Deze poster werd wereldwijd bekend en heeft ervoor gezorgd dat Obey vandaag de dag wordt gezien als één van de beste en meest invloedrijke streetartists van dit moment.

 

Obey3

 

Omschrijving: De Barak Obama ‘Hope’ poster maakte Obey in één klap bekend.

Bron: www.rexmonkey.com

 

Obey heeft het zeker gemaakt met zijn werken. Maar weinig streetartists worden geselecteerd om hun werken te mogen tentoonstellen in grote musea en expositieruimten. De werken van Obey zijn onder meer te zien in het Museum of Modern Art in San Diego, het Museum of Modern Art in New York, Het Los Angeles County Museum of Art, de National Portrait Gallery in Washington en het Victoria and Albert Museum in Londen. Ook in musea in onder meer Richton en Boston zijn zijn werken te bewonderen.

 

Obey4

 

Omschrijving: Barak Obama ‘Hope’ – Obey.

Bron: www.banksyforum.proboards.com

 

Pas in 2009 kreeg Obey de mogelijkheid om een tentoonstelling in een kunstmuseum te organiseren, dus als je het zo bekijkt heeft zijn loopbaan een echte run genomen na het maken van de ‘Hope’ poster. Hij hield zijn eerste tentoonstelling in het Institute of Contemporary Art in Boston, onder de naam Supply & Demand. In deze tentoonstelling presenteerde hij meer dan 250 werken, waaronder zeefdrukken, houtwerken, kunstwerken op canvas en metaal, stencils, collages en stickers.

 

Obey5

 

Omschrijving: Andre The Giant duikt op de meest vreemde plaatsen op.

Bron: www.rexmonkey.com

 

Veel werken van Obey worden tijdens tentoonstellingen en shows vastgelegd op camera, en  ook zelf is hij veel te zien op beeld. Hij is dan ook enthousiast naar zijn fans toe en loopt zeker niet weg voor een leuk gesprek.

 

 

 

Omschrijving: Een overzicht van de werken van Obey.

Bron:YouTube

 

Andre the Giant is nog altijd de meest bekende personage van Obey. Deze reusachtige man heeft naar zijn eigen zeggen geen enkele betekenis. Het is juist het doel om mensen in de sticker, waarop The Giant staat afgebeeld, te laten zoeken naar een betekenis, te laten nadenken over de bedoeling ervan, zonder dat daar ooit een conclusie uit zal komen.

 

tags:

Van ziekenhuis tot studentenparadijs

Posted on 10th April 2014 in Blog

Vorige week hebben wij een bezoek gebracht aan de Kipdorpvest 55 te Antwerpen. Dit was ooit een Belgisch ziekenhuis, maar twee initiatiefnemers van Xior.be hebben dit ziekenhuis omgetoverd tot een waar studentenparadijs. Over zeven verdiepingen zijn er studentenkamers, zeer luxe keukens, chill ruimtes, studieruimtes, buitenruimtes en balkons. We zijn dan ook nog nooit in zo’n luxe studentenflat geweest als deze. De ruimtes zijn voorzien van allerlei luxe middelen zoals mooie strakke keukens, tafeltennis tafels en pooltafels maar het mooiste is nog: kunst van Belgische artiesten.
De kunstenaars Matthew Dawn, Steve Locatelli, Bue the Warrior, Bart Smates, Klaas van der Linden en A Squid Called Sebastian zijn allen gevraagd om hun creatieve inspiraties te uitten op de strak geschilderde witte muren. Iedere kunstenaar kreeg één verdieping om zich helemaal uit te leven. In een korte week tijd hebben zij op iedere verdieping de keuken, gang en studieruimte omgetoverd tot een creatief studentenparadijs.
Op 26 april vind er een open dag plaats. Hier kunnen studenten zich nog inschrijven voor een kamer, maar kunstliefhebbers kunnen ook zelf een kijkje nemen naar de prachtige kunstwerken. Zeer de moeite waard!

Omschreven van boven (zevende verdieping) naar beneden:

Verdieping 7, Matthew Dawn

streetart1

Streetart2

Enkele kunstenaars zijn dicht bij de aard van het gebouw gebleven. Het gebouw is namelijk gevestigd aan de straat Kipdorpvest en hierdoor hebben sommige kunstenaars waaronder Dawn besloten om ‘de kip’ als thema te gebruiken in hun werk. Van een schattig kuikentje in de keuken, naar een stoere haan in de gang.

streetart3

streetart4

Verdieping 6 was toegewezen aan Steve Locatelli.

streetart5

Hij speelt met de ruimte door zijn naam door te laten lopen over de verschillende vlakken van de muur. Deze schildering past perfect bij de mooie strakke witte keuken. Aan de overzijde bevind zich de chill ruimte en heeft Locatelli een zeer energieke en inspirerende wand gecreëerd.

streetart8

streetart7

streetart8

Ook de studieruimte heeft hij optimaal benut en is hij uitgegaan van het doeleinde van deze ruimte: studeren. Hij heeft er dan ook voor gekozen om rustige kleuren te gebruiken waardoor het studeren tussen de kunst een prettige omgeving wordt en de tekst herinnert de student aan zijn geweldige studententijd.

streetart9

Verdieping 5 was in handen van Bue the Warrior. Met zijn vrolijke diertjes fleurt hij de hele verdieping op. In de keuken heeft hij werken gemaakt die met ‘eten’ te maken hebben.

streetart10

streetart11

streetart12

En als je de gang in loopt wordt je meteen vrolijk

streetart30

En mochten de studenten het leren in de studeerkamer helemaal zat zijn, kunnen ze lekker wegdromen bij het bounty eiland vol vrolijke diertjes.

streetart14

Verdieping 4 staat ook in het thema van de kip. Deze zeer realistische kippenfamilie is gemaakt door Bart Smates.

streetart15

Smates maakt net als Locatelli op een slimme manier gebruik van de ruimte. Als je in de juiste hoek gaat staan kijkt de haan je echt aan. Zeer cool gedaan!

streetart16

En in de gang heeft Smates ervoor gekozen om de grijstinten te gebruiken waardoor de blauw/groene ogen en de rode haan er zeer mooi uitspringen.

streetart17

In de studeerkamer waren Bue the Warrior en Smates samen aan het werk om een naar school gaand kippetje te maken.

streetart18-681x1024

En van de kippen gaan we over naar deze drie super leuke eigenwijze uiltjes. Verdieping 4 werd mooi gemaakt door Klaas van der Linden. Klaas had aan de studenten zelf gevraagd wat zij graag op de gang wilden hebben en zij kozen voor de uiltjes. Ook zeer toepasselijk want uiltjes staan natuurlijk voor wijsheid en dat is een must voor iedere student.

streetart19

streetart20

In de keuken heeft hij een mysterieuze man geschilderd die de sleutel tot kennis beheert.

streetart21

Verdieping 3 was voor A Squid Called Sebastian. Met optisch illusionistische 3D schilderingen laat hij zijn figuren echt uit de muur komen.

streetart22

streetart23

streetart24

streetart25

streetart26

Websites van de kunstenaars:
Matthew Dawn: http://www.matthewdawn.com
Steve Locatelli: http://www.locatellisteve.com
Bue the Warrior: https://www.facebook.com/buethewarrior.art
Bart Smates: http://www.smates.be
Klaas van der Linden: http://www.klaasvanderlinden.com
A Squid Called Sebastian: http://asquidcalledsebastian.tumblr.com

Adres:
Kipdorpvest 55
Antwerpen
Belgie

Meer info over de studentenhuizen van Xior kun je vinden op http://www.Xior.be

MUST SEE! :)

Bustart & Zaira Exhibition

Posted on 4th April 2014 in Blog

Bustart & Zaira en vrienden hebben as zaterdag een geweldige expo “EVOLUTION” in de Go Gallery in Amsterdam. Mis dit niet!

Evolution

Evolution1

Zed1 – Adam Sushi

Posted on 25th March 2014 in Blog

Zorg dat je morgenavond om 21:00 achter de PC zit, want dan zijn er 10 werken van Zed1 te koop op http://www.StreetArt.nl
Allen uniek en dat slechts voor 160 euro per stuk. De laatste keer dat Zed1 prints verkocht via StreetArt.nl waren deze in no-time verkocht!

zed1-main

adam-sushi-amsterdam

zed1-1

Pipsqueak Was Here!!!

Posted on 15th March 2014 in Blog, Street artists

 

Pipsqueak Was Here!!! is natuurlijk een vreemde naam voor een streetartist, maar als je indruk wilt maken, dan heb je natuurlijk ook een bijzondere naam nodig! Het gaat hier niet om één straatkunstenaar, maar om twee! Het duo, Willem en Denise, laten zich altijd leiden door hun eigen interesses wanneer zij hun kunstwerken maken. Het Nederlandse duo heeft al talloze indrukwekkende kunstwerken gemaakt, zowel binnen als buiten.

Pips1

 

Omschrijving: Een nieuw werk van Pipsqueak Was Here!!! – Januari 2013.

Bron: www.pipsqueakwashere.blogspot.com

 

De kunstwerken van Pipsqueak Was Here!!! is actueel en grijpt altijd de meest up to date onderwerpen aan. Wereldnieuws wordt aangepakt en omgezet in een uniek stuk kunst van hoog niveau. Willem en Denise werken slechts deels samen. Wanneer er een onderwerp is, gaan zij afzonderlijk van elkaar op het internet meer informatie zoeken en maken zij ieder een eigen ontwerp op basis van hun ondervindingen. Hierna worden de ontwerpen naast elkaar gelegd, zodat ze op het werk van elkaar kunnen reageren. Zo ontstaat steeds een kunstwerk waar zij beiden achter staan.

Pips2

 

Omschrijving: Een indrukwekkend werk op een eenvoudige deur.

Bron: www.pipsqueakwashere.blogspot.com

 

Pipsqueak Was Here!!! maakt niet zomaar kunstwerken, maar wil er duidelijk iets mee bereiken. Naar eigen zeggen zit er in ieder kunstwerk een belangrijke boodschap. Zij zoeken naar het bereiken van bewustwording, het aanzetten tot denken en het overdragen van een boodschap die verteld moet worden. Zo willen zij de wereld verbeteren. Zij zetten zich dan ook graag in voor een goed doel. In een Rotterdams zorgcentrum gingen zij aan de slag om het interieur een vrolijke en inspirerende uitstraling te geven voor de bewoners. In de video zie je hoe zij samen van een ietwat saai zorgcentrum een geweldig centrum vol inspiratiebronnen, kleur en leven omtoveren.

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! gaf een zorgcentrum in Rotterdam een nieuw uiterlijk.

Bron:YouTube

 

In het verleden heeft Pipsqueak Was Here!!! meerdere interviews gegeven. Hierin vertellen zij steeds opnieuw dat zij een duo vormen dat zich aan elkaar overgeeft en aan het spannend toeval. Denise haalt haar inspiratie uit plaatjes, foto’s of uit ogenschijnlijk nutteloze zaken als weggegooide snoeppapiertjes op straat. Willem laat zich vooral leiden door de aspecten in het leven. Hij werkt te los, zijn werkt te precies en door elkaar aan te vullen vinden zij allebei een perfecte balans die tot het beste resultaat leidt. De rode lijn in de kunstwerken is alles wat de menselijke natuur en de mens zelf voortbeweegt.

Pips3

 

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! bij de Krakeling in Amsterdam.

Bron: www.street-art.nl

 

Pipsqueak Was Here!!! werkt met verf en het duo ziet dit vloeibare goedje als een medium vol verrassingen. Naar eigen zeggen zorgt de verf ervoor dat er ook bij een tot in de puntjes uitgewerkte voorbereiding steeds weer verrassingen en nieuwe wendingen ontstaan. Zij mengen de verf slecht en dit doen zij met een doel. Zo zeggen zij in een interview dat zij de verf erg slecht mengen om ervoor te zorgen dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren. Je weet nooit precies welke kleur, of kleuren, er op de muur komen te staan en je moet alles overlaten aan spannend toeval. ‘Rock ’n Roll dus!’

Pips4

 

Omschrijving: Pipsqueak Was Here!!! brengt graag ‘Rock ’n Roll’ aan in de kunstwerken.

Bron: www.lookforart.nl

 

 

tags:
Posted on 14th March 2014 in Blog

Read more about this..

Banksy projectie in Amsterdam op het Rijksmuseum voor Syrië!

banksy-amsterdam

Ramon Bruin – 3d art

Posted on 4th March 2014 in Blog

Extra 3d sale! Morgen om 21:00 exact, 10 gesigneerde werken van 3d kunstenaar Ramon Bruin te koop op http://www.StreetArt.nl

ramon-bruin-1

ramon-bruin-3

ramon-bruin-sailing

Otto Schade – SeeSaw

Posted on 18th February 2014 in Blog

Morgen om 21:00 exact is dit prachtige werk van Otto Schade (Londen) te koop! Slechts 10 stuks, allemaal handgemaakt, gesigneerd, gestempeld en genummerd. Voor meer info zie http://www.StreetArt.nl

OS helemaal

Pure Evil

Posted on 14th February 2014 in Blog, Street artists

Pure Evil is een streetartist die onbedoeld een rijke geschiedenis met zich mee draagt. Dit komt vooral omdat hij afstammeling is van de grootkanselier van Groot-Brittannië, Sir Thomas More. Deze man schreef Utopia, een boek waarin hij beschrijving geeft aan de ideale staat. De Engelse humanist had een bewogen leven en werd uiteindelijk gedood door Koning Henry de Achtste. Na zijn onthoofding werd Sir Thomas More heilig verklaard. Natuurlijk staat deze geschiedenis ver van Pure Evil, maar toch laat hij zich inspireren door het leven van zijn voorvader en laat hij de fantasie van Utopia over zijn kunstwerken waaien.

Pure1

 

Omschrijving: Een werk van Pure Evil Gallery.

Bron: www.brooklynstreetart.com

 

Evenals zijn voorvader, werd Pure Evil geboren als Engelsman in hart en nieren. Hij groeide op in Groot-Brittannië en richtte zich in zijn jeugd al veel op de kunst. In 1990 besloot hij zijn thuisland te verlaten en emigreerde hij naar de Amerikaanse staan Californie, waar hij aan de westkust al snel een goede baan kreeg als ontwerper voor het streetwear label Anarchic Adjustment. Het kledingmerk maakte dankbaar gebruik van de ontwerpen van pure Evil. Zijn zeefdrukken werden zeer populair en het merk kreeg zelfs de mogelijkheid om binnen tien jaar na oprichting al twee shops in Tokyo te openen.

Pure2

 

Omschrijving: De huilende dames van Pure Evil.

Bron: www.blog.vandalog.com

 

Pure Evil stapte tijdelijk uit de wereld van kunst en vermaakte zich enige tijd als artiest voor het platenlabel Fax in Duitsland. Hierbij richtte hij zich op elektronische muziek, dat in die tijd voornamelijk bekend was in de straten van San Francisco. Toch begon het weer te kriebelen bij Pure Evil en in 2000 verhuisde hij terug naar Londen om daar zijn geluk te beproeven in de wereld van streetart. Hij maakte eenvoudige zaken, als konijntjes met een afwijkende vorm en figuren zonder enkele betekenis. Hij voorzag de straten van Londen van steeds indrukwekkender werken en toen hij eenmaal een hoog niveau had bereikt, wilde hij terug keren naar Amerika om daar zijn roem te pakken. Echter, de toegang tot Amerika werd hem geweigerd. Hij verhuisde naar Wales en later weer terug naar Londen om daar zijn eerste solotentoonstelling te verzorgen.

Pure3

 

Omschrijving: Pure Evil – de Olympische Spelen in Londen.

Bron:www.pictify.com

 

De eerste solo-expositie van Pure Evil was een groot succes en bood hem nieuwe

mogelijkheden. In 2007 had hij de mogelijkheid zijn eigen galerie te openen in East End Londen. Van hieruit werkte hij druk aan zijn carrière en dat is zeker te zien. Vanaf 2008 begonnen zijn solotentoonstellingen erg in trek te raken. Hij exposeerde in de meest uiteenlopende landen, als Rusland, China en zelfs weer in de Verenigde Staten.

Pure4

 

Omschrijving: Pure Evil heeft in het verleden vaak het konijn als thema gebruikt.

Bron: www.bonafidemag.com

 

BBC Blast kreeg interesse in hem en dat was zeker een boost voor zijn loopbaan als streetartist. Dit project is speciaal bedoeld om nieuwe streetartists in Engeland onder de aandacht te brengen middels een interview. Pure Evil werkte hier graag aan mee en zo ontstond de mini-docu over Pure Evil, van BBC Blast.

 

Omschrijving: De mini-docu over Pure Evil, van BBC Blast.

 

Bron:YouTube

 

tags:

Schoony

Posted on 8th February 2014 in Blog, Street artists

 

Schoony is een beeldend kunstenaar die al op diverse vlakken grootse indruk heeft gemaakt. Twintig jaar lang was hij een grote naam in de filmindustrie en was hij nauw verbonden met Hollywood. Hij werkte onder meer mee aan de films Clash of the Titans, Superman en There the Wild Things are. Hij maakte de stap van de filmwereld naar de kunstwereld met zijn vertolking van Boy Soldiers.

Schoony1

 

Omschrijving: Schoony heeft een geheel eigen manier van werken.

Bron: www.artofthestate.co.uk

 

Zoals gezegd begon Schoony in de filmindustrie. Hij is verantwoordelijk voor talloze indrukwekkende special effects in de meest uiteenlopende films. Daarnaast zorgde hij ook voor de afwerking van diverse animaties. Veel werkte hij aan karakters die door oorlogen, ellende en gevechten werden gehavend. Bebloede figuren zijn hem dan ook totaal niet vreemd. Ook in zijn kunstwerken speelt bloed vaak een aanzienlijke rol. Schoony lijkt dan ook een passie te hebben voor het duistere.

Schoony2

 

Omschrijving: Schoony weet vaak de gevoelige snaar te raken met zijn werken.

Bron:www.artofthestate.co.uk

 

Boy Soldiers is een veelbesproken werk van Schoony. Hij maakte deze kindsoldaten van glasvezel en het werk, dat in 2009 werd gepresenteerd tijdens de One Foot in the Grove expositie in Mutate Britain, werd met grote bewondering ontvangen. Dit werk heeft zeker geleid tot het verkrijgen van een belangrijke positie in de kunstwereld waarmee hij zijn carrière in de filmindustrie op een lager pitje kon zetten. Toch is hij zeker dankbaar voor de twintig jaar die hij heeft besteed aan de film industrie en alle erveringen die hij daar opgedaan heeft. Naar eigen zeggen heeft deze ervaring een enorme invloed op de kunstwerken die hij nu maakt. Sterker nog, zonder zijn ervaring in de filmindustrie had hij nooit de kunstenaar kunnen worden die hij nu is.

Schoony3

 

Omschrijving: Boy Soldiers – Schoony

Bron: www.schoony.co.uk

 

Schoony is een echt familiemens. Hij is niet bang om zijn successen te delen met de mensen die hem dicht aan het hart staan. Momenteel werkt Schoony vanuit de Elstree Film Studios samen met zijn vader John en broer Robin. Hier wordt zowel gewerkt aan projecten in de filmindustrie als aan zijn kunstprojecten. In 2006 werkte Schoony samen met zijn vader en broer aan de welbekende productie Rambo. Het drietal was verantwoordelijk voor het tot in

 

detail maken van de dode lichamen die in de productie voorkomen.

Schoony4

 

Omschrijving: Kindsoldaten spelen een grote rol in de werken van Schoony.

Bron: www.ukadapta.blogspot.com

 

Streetart trekt toch ook sterk de aandacht van Schoony. BBC Blast, een project dat nieuw talent in de wereld van streetart onder de aandacht brengt, nam een interview af. In dit interview komen duidelijk de bedoelingen en de werken van Schoony naar voren.

Omschrijving: BBC Blast interview Schoony.

 

Bron:YouTube

 

 

tags: