Street-art | Blog & Online Gallery

TESTT “Nothing to Lose” aftersale!

Posted on 22nd July 2014 in Blog

Eind juni was er een geweldige expo in ‘de Slang’ in Amsterdam (spuistraat). Dit was georganiseerd door de Multi Syndicate Crew. Op www.StreetArt.nl vind morgen om exact 21:00 de aftersale van deze expo plaatst met vele werken van oa: Bustart, Zaira, Karma83, Skatin, Sket185, Lastplak, Bunny Brigade, DUS, DHM, Carl Kenz. Allemaal originele werken van klein tot mega groot! Wees er snel bij als je interesse hebt in een uniek kunstwerk, want op = op.

deslang

nothingtolose1

comments: Closed tags: , , ,

TESTT Myth & Muse een hommage aan Frida Kahlo

Posted on 9th July 2014 in Blog

As zaterdag 12 juli om 17:00 in Loods 6 te Amsterdam een hommage aan Frida Kahlo. Met werken van oa: Otto Schade, Bustart & Zaira, BunnyBrigade, Skount, OttoGraph, The London Police, Max Zorn en vele andere.

FridaKahlo

comments: Closed tags:

TESTT Lush Sux modeltreinen

Posted on 1st July 2014 in Blog

Lush Sux komt naar Amsterdam maar heeft alvast wat treinstellen voor ons onder handen genomen :) Morgen om exact 21:00 te koop op www.StreetArt.nl, 10 stuks, handbeschilderd en gesigneerd op de doos. Lush, you love him or you hate him!

lush-all-3

lush-train-full-side

comments: Closed tags: ,

TESTT Lush komt naar Amsterdam!

Posted on 25th June 2014 in Blog

Lush heeft ons laten weten dat er op 18 juli op een geheime locatie een Box Truck gallery gaat plaatsvinden! Meer details kun je vinden op Lushsux.com, maar wij houden jullie uiteraard ook op de hoogte. En daarnaast volgende week woensdag op StreetArt.nl een exclusieve verkoop van prachtige werken van Lush! Hou onze site in de gaten.

FLYERAMSTERDAM

comments: Closed tags: , ,

TESTT Day One Festivalsale!

Posted on 3rd June 2014 in Blog

Het Day One festival in Belgie is afgelopen maar morgen om 21:00 exact verkoopt StreetArt.nl fantastische werken van street artists die aanwezig waren op het evenement. Prachtige sculpturen van Isaac Cordal en Jaune en als klap op de vuurpijl een groot origineel werk van Smates!

Meer info : http://www.StreetArt.nl

Jaune

Isaac Cordal

Smates

comments: Closed tags: , ,

TESTT Urban Art Festival Amsterdam

Posted on 26th May 2014 in Blog

Ben jij in of rond Amsterdam dit weekend? Ga dan zeker even kijken op het “Urban Art Festival”. Voor meer info zie de flyer!

UrbanArtAmsterdam-voorkant

UrbanArtAmsterdam

comments: Closed tags:

TESTT Nick Walker

Posted on 21st May 2014 in Blog, Street artists

Nick Walker behoort tot de meest bekende, en ook zeker meest populaire, streetartists van de wereld. Hij werkt met stencils en maakt de stencilafbeeldingen af met graffiti art. Zijn werken zijn indrukwekkend, van eenvoudig mooi tot gecompliceerd verbazingwekkend. Hij werd geboren in het Engelse Bristol, in 1969 en begon zijn carriere in de vroege jaren tachtig in de graffiti scene.

Nick1

 

Omschrijving: Nick Walker maakt zowel streetart op muren als op prints.

Bron: www.postersandprintsblog.com

 

De jaren tachtig vulde Nick Walker met het maken van graffiti krabbels, maar begin jaren negentig realiseerde hij zich dat er meer mogelijk moest zijn en dat hij meer zou kunnen bereiken. Hij startte eerst met het werken met stencils en in 1992 begon hij de stencils te combineren met werken uit de losse pols. Hij bewerkt de fotografische afbeeldingen met zijn unieke graffitistijl en probeert voortdurend ironie en humor in zijn kunstwerken te leggen. Zelf ziet hij zijn werk als een uitvlucht van alle narigheden in het leven en als hij deze uitvlucht de ellende ook bij zijn publiek kan bereiken met zijn werken, dan heeft hij zijn doel bereikt.

Nick2

 

Omschrijving: Nick Walker presenteert zijn prints vrijwel altijd zelf.

Bron: www.arrestedmotion.com

 

Nick Walker is voor veel jongere streetartists een inspiratie geweest, en dat zal hij ook altijd blijven. Hij neemt deze rol met trots aan en doet er dan ook alles aan om de straatkunstenaars van nu te inspireren tot meer. Zo houdt hij zich nooit vast aan een bepaalde stijl of een vast ontwerp. Hij blijft voortdurend innoveren in zijn werk en komt steeds opnieuw met moderne werken die passen binnen de trends van nu. Wel vindt hij het belangrijk dat zijn werken tot nadenken aanzetten.

Nick3

 

Omschrijving: ‘Butterflies’ in Bristol, Engeland – Nick Walker.

Bron: www.unurth.com

 

Je zou wel kunnen zeggen dat Nick Walker er een geheel eigen stijl op na houdt. Hij maakt beeldtaal van graffiti door ingewikkelde sjablonen te combineren met de vrijheid van zijn spuitbus. Het is een stijl die je niet veel terug ziet bij andere streetartists en dan maakt Nick Walker uniek. Hij maakt kunstwerken op muren, maar houdt zich voornamelijk ook bezig met het maken van prints op doek, canvas en papier. Hij heeft al diverse grootse tentoonstellingen op zijn naam staan en zijn prints worden voor behoorlijke bedragen verkocht.

 

Nick Walker is niet iemand die bang is zichzelf te laten zien. Hij geeft zijn fans graag een kijkje in zijn leven als kunstenaar en heeft een video opgenomen waarin hij zich aan het voorbereiden is op een solotentoonstelling in Los Angeles. In deze video kun je zowel de kunstenaar zelf als zijn werken bewonderen.

Omschrijving: Nick Walker laat zien hou hij zich voorbereidt op een solotentoonstelling in LA.

Bron:YouTube

 

Uitverkochte shows en tentoonstellingen zijn voor Nick Walker niet vreemd. Zijn fans en verzamelaars gaan tot het uiterste om de nieuwste print in handen te krijgen. Zowel in Londen als in LA heeft hij meerdere uitverkochte shows gepresenteerd en het is zelfs voorgekomen dat fans meer dan 24 uur in de wachtrij hebben gestaan voor een print. Het is dan ook niet vreemd dat Nick Walker al vaker de voorpagina van grote Amerikaanse kranten heeft gehaald, zeker toen hij ietwat spotte met de Mona Lisa.

Nick Walker’s instantly recognisable style and humour have gained him a worldwide following.

Nick4

 

Omschrijving: Nick Walker had het lef te spotten met Mona Lisa.

Bron: www.artofthestate.co.uk

 

 

 

comments: Closed tags: ,

TESTT Day One Festival Roeselare

Posted on 9th May 2014 in Blog

11 mei start dit geweldige street art festival in Roeselare (Belgie). Met enkele street art zwaargewichten zoals Daleast, David Walker, Zed1, Faith47 en vele andere. Mocht je dit evenement vorig jaar in Antwerpen hebben gemist, zorg dan dat je dit jaar er wel bij bent! Na het festival weer een “Day One aftersale” op StreetArt.nl dus hou de site in de gaten!

dayone-poster

Hierbij de timetable:

SUNDAY 11/05
– 14H00 – VERNE – Opening expo Gautier Houba
– 16H00 – ATELIER61 – Opening expo Isaac Cordal and Jaune
– 18H00 – POPUP DINO – Opening Day One Pop-Up Bar

MONDAY 12/05
– 20H00 – POPUP DINO – Beer and meat buffet

TUESDAY 13/05
– 20H00 – POPUP DINO – Pecha Kucha presentations

WEDNESDAY 14/05
– 13H30 – SPIRAALBRUG – Workshop tape-art
– 20H00 – POPUP DINO – Live music by Simon Loncke / Pardell

THURSDAY 15/05
– 20H00 – POPUP DINO – Live hip-hop by Uberdope

FRIDAY 16/05
– 20H00 – POPUP DINO – Live punk by Teen Creeps
– 22H00 – RUBENS – Live music by La Terre Tremble on vintage cartoons

SATURDAY 17/05
– 10H00 – SPIRAALBRUG – Graffiti jam with music by Insein Radio
– 14H00 – KOP VAN DE VAART – Open air party with TLP, Lotto and SNS
– 15H00 – FORTUINSTRAAT – Workshop stop-motion by Karolien Soete
– 15H00 – TRUESPIN – Skateboard, BMX and inlineskateshows
– 16H00 – KOP VAN DE VAART – Human pyramide by Circusplaneet
– 17H00 – RUBENS – Live music by La Terre Tremble on vintage cartoons
– 17H00 – POPUP DINO – Live music by Villa Bota and Insein Radio
– 22H00 – SINT-GEORGES – After party with Mol, Jasper Neyrinck, SNS and Chillow

SUNDAY 18/05
– 11H00 – PROTTEGEM – Funny guided festival tour by Pascale Platel
– 11H30 – KOP VAN DE VAART – Open air party with guided festival tours
– 20H00 – POPUP DINO – Festival closing

Meer info op http://www.StreetArtBelgium.com

comments: Closed tags: , ,

TESTT Galo prints

Posted on 29th April 2014 in Blog

Morgen om exact 21:00 weer een nieuwe verkoop op http://www.StreetArt.nl en dit keer van de Italiaanse street art legende Galo! 10 explosieve prints, gesigneerd en genummerd.

galo-front

galo-flight1

galo-stamp

comments: Closed tags:

TESTT Obey

Posted on 18th April 2014 in Blog, Street artists

Obey werd geboren op 15 februari 1970 in de plaats Charleston, South Carolina. Zijn echte naam is Frank Shepard Fairey, roepnaam Shepard, en hij trouwde in de jaren negentig met Amanda Fairey. Obey, ook wel bekend van Obey Giant, wist al vroeg wat hij wilde in het leven en had daarom de mogelijkheid al vroeg toe te werken naar een carrière in de kunstwereld. Hij ging naar de Rhode Island School of Designs, waarna hij al snel een bekend streetartist werd.

 

Obey1

 

Omschrijving: Obey heeft enkele gigantische werken op zijn naam staan.

Bron: www.tricorder.at

 

Obey had van huis uit helemaal geen achtergrond in de kunst. Zijn vader was arts en zijn moeder was een makelaar van onroerend goed. In zijn jeugd hield hij van skaten en zo ontdekte hij zijn talent. Hij begon zijn carrière met het maken van tekeningen op skateboards, waarna hij ging tekenen op kleding en zo steeds een stapje verder ontwikkelde. Hij gebruikte in die tijd nog geen stencils en deed alles uit de losse pols.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Omschrijving: Een indrukwekkend werk van Obey, op een oud pand in Brooklyn.

Bron: www.brooklynstreetart.com

 

Als grafisch ontwerper heeft Obey het ver geschopt en ook als illustrator is hij zeker niet mis. Hij werd bekend door het opzetten van een sticker-campagne, die op dat moment ook wel bekend stond als ‘Andre the Giant Has a Posse. In 2008 haalde hij een stunt uit die zijn naam echt op de lijst van populaire streetartists zette. Hij maakte een poster met Barak Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, met de naam ‘Hope’. Deze poster werd wereldwijd bekend en heeft ervoor gezorgd dat Obey vandaag de dag wordt gezien als één van de beste en meest invloedrijke streetartists van dit moment.

 

Obey3

 

Omschrijving: De Barak Obama ‘Hope’ poster maakte Obey in één klap bekend.

Bron: www.rexmonkey.com

 

Obey heeft het zeker gemaakt met zijn werken. Maar weinig streetartists worden geselecteerd om hun werken te mogen tentoonstellen in grote musea en expositieruimten. De werken van Obey zijn onder meer te zien in het Museum of Modern Art in San Diego, het Museum of Modern Art in New York, Het Los Angeles County Museum of Art, de National Portrait Gallery in Washington en het Victoria and Albert Museum in Londen. Ook in musea in onder meer Richton en Boston zijn zijn werken te bewonderen.

 

Obey4

 

Omschrijving: Barak Obama ‘Hope’ – Obey.

Bron: www.banksyforum.proboards.com

 

Pas in 2009 kreeg Obey de mogelijkheid om een tentoonstelling in een kunstmuseum te organiseren, dus als je het zo bekijkt heeft zijn loopbaan een echte run genomen na het maken van de ‘Hope’ poster. Hij hield zijn eerste tentoonstelling in het Institute of Contemporary Art in Boston, onder de naam Supply & Demand. In deze tentoonstelling presenteerde hij meer dan 250 werken, waaronder zeefdrukken, houtwerken, kunstwerken op canvas en metaal, stencils, collages en stickers.

 

Obey5

 

Omschrijving: Andre The Giant duikt op de meest vreemde plaatsen op.

Bron: www.rexmonkey.com

 

Veel werken van Obey worden tijdens tentoonstellingen en shows vastgelegd op camera, en  ook zelf is hij veel te zien op beeld. Hij is dan ook enthousiast naar zijn fans toe en loopt zeker niet weg voor een leuk gesprek.

 

 

 

Omschrijving: Een overzicht van de werken van Obey.

Bron:YouTube

 

Andre the Giant is nog altijd de meest bekende personage van Obey. Deze reusachtige man heeft naar zijn eigen zeggen geen enkele betekenis. Het is juist het doel om mensen in de sticker, waarop The Giant staat afgebeeld, te laten zoeken naar een betekenis, te laten nadenken over de bedoeling ervan, zonder dat daar ooit een conclusie uit zal komen.

 

comments: Closed tags: